Dehogynem, ahol tuljelentkezes van, ott kiteszik. Adott bolcsode vezetoket kerdezd meg, hogy naluk mi a szokas.
2015. szept. 8. 07:27
3/14 anonim válasza:
kb 3 hónapot szoktak mondani,de ez bölcsinként eltérő lehet
2015. szept. 8. 07:57
4/14 anonim válasza:
Dehogy teszik ki. Nézd meg a papírt, amit ki küldtek hogy felvettek a gyereket. Nincs rajta semmi ilyesmi. Ha felvettek nem teszik ki.
2015. szept. 8. 07:59
5/14 anonim válasza:
Miért jelentenéd be a bölcsibe h megszűnt a munkahelyed? Nem kell közölni. És ennyi. Ha meg elmondod tudják h munkát keresel. Azért azt csak tudják h nem egy naplopó vagy aki unja a gyerekét otthon és inkább beadja a bölcsibe. Minden hónapban meg nem kérnek munkáltatóit h valóban dolgozol-e. Egyszer kellett vinned és kész. Innentől kezdve miért osztanál meg bármi ilyesmit velük?
2015. szept. 8. 08:02
6/14 anonim válasza:
Erről még én se hallottam, hogy kitették volna a gyereket. Akit egyszer felvettek, azt nem fogják évközben kidobni. Nálunk 2 évesen kezdte a nagylány a bölcsit én meg nem tudtam visszamenni dolgozni, mert csődbe ment a munkahelyem. Egy darabig állást kerestem aztán úgy döntöttünk jöjjön a kistesó, úgyis minimum 2 gyereket szerettünk volna. Én akkor izgultam, hogy mi lesz a naggyal, ha én otthon maradok a picivel, kiteszik-e a bölcsiből vagy sem (nagyon szeretett járni, kellett neki a gyerekközösség), de mondták, hogy szó sincs róla, ha egyszer felvették, akkor legközelebb az oviba távozik onnét.
2015. szept. 8. 08:27
7/14 anonim válasza:
utolsó, és őszintén nem volt lelkiismeret furdalásod hogy esetleg elvetted olyan elől a férőhelyet aki ment volna dolgozni?
2015. szept. 8. 08:32
8/14 anonim válasza:
Az állami bölcsődék fenntartója az önkormányzat. Tehát a direktívák önkormányzatonként változhatnak.
Nálunk, egy budapesti bölcsődében szülőin világosan elmondták, hogy a bölcsőde szociális szolgáltatás, nem kötelező. Emiatt, illetve az önkormányzat döntése alapján, ha megszűnik a munkahely, akkor 1 hónap türelmi idő után a gyereket ki kell venni, mert hosszú a várólista és a hely a dolgozó szülők gyerekének jár.
Ráadásul az OEP nyilvántartásában a gyerek és az anya adatai összekapcsolhatóak. 2 éves kor alatt, ha az anya nem dolgozik és bölcsődébe jár a gyerek, akkor az OEP beszünteti a GYED utalását (GYES-re ez nem vonatkozik).
Tehát a bölcsődét akár az OEP is értesítheti.
2015. szept. 8. 08:48
9/14 anonim válasza:
Nem volt lelkifurdalásom, mert nem vette el senki elől a helyet. Nyilván van annyi eszem, hogy megkérdezzem.
2015. szept. 8. 08:53
10/14 anonim válasza:
8!
Pár aprosag:
1, A bolcsodei felvételhez nem kötelező az, hogy a szülő dolgozzon. Előnyben részesítik ugyan, de ilyen szabály vagy törvény nincs.
2, Vagy 10 éve eltoroltek azt a törvényt, ami szerint GYED alatt nem járhat bölcsődébe a gyerek, vagy megvonjak a gyedet.
3, Amennyiben egy gyerek felvételt nyert az intézménybe, azt onnan ki nem teszik.
Lehet, hogy van ahol ijesztgetnek ilyen baromságokkal, de nem kellene elhinni, mert valóság alapja nincs.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!