Mi történik a ruhával, ha kifolyik a pelenkából a cucc?
Bölcsődében ilyen esetben mit tesznek a szennyezett ruhával?
Itthon ugye azonnal bedobom legalább vízbe vagy rögtön a mosógépbe.
Főleg, ha délelőtt történik baleset és csak délután hozzuk el a gyereket. Gondolom átöltöztetik, de a koszos ruhával mit kezdenek ilyenkor?
Berakják egy szatyorba a többit pedig te megoldod otthon...
Én egyszer úgy jártam, hogy a kisfiam bekakilt (nem pelusba, hanem már bugyiba), és mikor itthon vettem ki a ruhát a csomagból, majdnem rosszul lettem, mert helyettes dadus arra nem vette a fáradságot, hogy legalább a "gombócot" eltüntesse (elhúzza a wc-n).
Ez van :(((
Ritkán, de előfordult már, hogy valamiért olyan híg volt a széklete, hogy 1-2 perc alatt (mire a szag feltűnt) a mozgástól kifolyt egy része.
Minimum a nadrágja olyan lett, ha body is volt rajta, akkor az is ment a mosásba.
Olyanra gondoltam, hogy esetleg bedobják egy lavór vízbe, aztán hazamenetelkor kicsavarom, zacsiba dobom és hazaviszem.
De ezek szerint marad az, hogy nutellásan viszem haza, ha ilyen lesz :)
Nálunk ha van ideje a dadusnak (nagyon ritka) akkor kimossa, és fűtési szezonban még a radiátorra rá is teszi, hogy megszáradjon. De sajnos nem mindig van ideje, így egy szatyorba rakja úgy mindenestül. :(
Ez van sajnos, és az igazság az, hogy nem is várható el, hogy ő otthagyjon csapot-papot, és mossa a kakis-pisis holmit. Mert lássuk be, hogy nekünk ez mondjuk 5 perc, de neki ennyi ideje sincs, hisz jó esetben vannak 20-an a csoportban, és mi van, ha 2-3 gyerek is becsinált. Örül, hogy le tudja zuhanyoztatni.
Jaj, most esik le, hogy bölcsiről van szó, én oviról beszéltem. Bocsi, de talán így is hasznos lehet a válaszom.
A mi bölcsinknek hiába van saját mosodája, akkor sem mossák ki.
Gondolj bele, van x gyerek. Ebből szobatisztaságra szokik y%-a, ahol akad jó pár baleset. Emellett leeszik, leisszák magukat, sáros lesz a melegítőnadrág, piszkos a pulcsi ujja... stb. Nincs idő minden egyes ruhadarabot áztatgatni egy lavórban. (Ráadásul hogy?! Mindenkinek van külön mosólavórja?)Ennyi erővel minden gyerek ruhadarabjait lehetne a dadusnak mosni, mert ha Gézuka kakás kisgatyáját ki tudja mosni, akkor Eperke barackfoltos bodyját is sikálja már ki.
Vigyél be több zacskót, szatyrot, abba teszik. Ha ilyesmi sűrűn előfordul nálatok, akkor vigyél több váltóbodyt, hogy mindig tudjanak öltöztetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!