Uzsonna után kiviszik Nálatok a gyerekeket az udvarra? Nálunk leszoktak róla. Van erre előírás?
Nálunk nem minden esetben viszik ki őket. Az utóbbi hetek hőségében nem vitték ki, hiszen még 3-kor is borzasztó meleg volt. Az elmúlt napokban pedig többször kimaradt, mert vagy az erős szél, vagy a csepergős idő akadályozta őket. Rákérdeztem én is, mert sztem ez nem indok, de azt mondták, sok gyereknél a szülő nem gondoskodik megfelelő öltözetről, nincs sapka a gyereknél, hiszen nyár van...
Előírás nincs rá, hiszen életszerűtlen lenne.
Napi néhány órát kell kint lenniük de meghatározott hőmérséklet határokon belül, tehát ha túl hideg vagy meleg van, nem mehetnek ki.
A gondozononek kb mindegy, hogy kint vagy bent vannak e, pont ugyanannyi figyelmet igényelnek a gyerekek, semmivel nincs könnyebb dolga egyik helyen sem.
Az érdekelne, ha a kedves szülő ilyen ellenséges, akkor miért nem viszi a gyereket máshova? Vagy marad vele otthon. Mindjárt lehetne a gyerekekkel kint lenni éjjel nappal
Nálunk sem vitték őket abban a 38 fokos melegben.
Még jó, hogy nem...
Nagyon is indok ez a borzasztó meleg, mert nem lehet 10-12 gyerekre minden másodpercben figyelni hogy ne a napon legyen..
Máshova nem viszem,mert alapvetően meg vagyunk elégedve,és a gyerkőc is szereti.Csak nem értem itt miért nem lehetnek kint uzsi után, mint pár éve(ahogy mesélték más szülők).Azt gondoltam máshol sincsenek kint.Nekem sajnos dolgoznom kell:(
De nem gondolom,hogy ellenségesen állnék a gondozókhoz.Egy kérdést tettem fel,amire többen normálisan tudtak válaszolni
Oh, tehát én nem normálisan válaszoltam? Mindjárt élni rom magam. Biztos azért van, mert én kicsit gyakran találkozom ilyen mindent tudó, mindenbe bele kötő okos szülővel. Szerintük a gondozononek lesnie kellene minden kivansagukat és mindent pontosan úgy csinálni, ahogy ő akarja. Igaz, egy gondozora 7 gyerek jut, abból 4 szülő szerint jo idő van, ki kell menni a gyerekekkel, 3 szerint túl meleg van, inkább maradjunk bent. Évente talán egy szülő van, aki azt mondja, te vagy a szakember, nem kevés tapasztalattal, nem 8 általános vegzettseggel, minimum annyi tiszteletet megadok, hogy megbizok a donteseidben. Azt csak halkan jegyzem meg, hogy nem hasrautesre mennek ki a gyerekek levegozni, hanem ott a nevelési terv, ami leirja, hogy mikor lehet, mikor nem és ezt a tervet az intezmenyvezeto mellett a fenntartó is jóvá kell hogy hagyja. De biztos ok úgy vannak vele, hogy a gondozonak úgy sincs kedve kimenni a gyerekkel. Igazad van.
Azt már fel se tételezem rólad, hogy esetleg egy Köszönöm elhagyja a szádat az alatt az idő alatt, amíg a gondozonő a te gyerekedet pelenkázza, játszik vele, vigasztalja, tanítja. Még véletlenül se, ugye, mert szerinted úgyis csak az a dolga, nem érdemel ennyit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!