Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Családi napköziben szólnál...

Családi napköziben szólnál ilyenért? Mi a megoldás, ha nem eszi meg az ebédet és változik a viselkedése?

Figyelt kérdés

Az első kérdést egy apróságra értem. Nem nagy dolog, nem is tudom, hogy szót érdemel-e:

Lányomnak a bölcsibe jobb fajta pelust szoktam vinni, mert ott ritkábban cserélik. Hetente több alkalommal fordul elő, hogy a legolcsóbb rossz minőségű pelus van rajta. Én itthonra sem veszek olyat, ami alapból gyűrött és össze van állva gombócokba a bélés benne. Az első néhány alkalommal nem érdekelt, gondoltam véletlenül elcserélték. De ez már rendszeres és fogalmam sincs, kire adják az ő pelenkáját.

Második dolog: még nincs másfél éves. Itthon ha fájt a foga, vagy rossz napja volt, akkor ebédre is tejitalt kapott. De ezen kívül csak reggel és este. Nagyon szépen ette a főtt ételt, gyümölcsöt, szendvicset, stb.

A bölcsiben mostanában 2-3 alkalommal adnak neki tejitalt, mert nem eszi az ebédet. Én kifizetem a havi étkezést, plusz sokba kerül a tápszer is. Finomat főznek, ott készítik. Egyáltalán nem menzás! Párszor vittem neki ebédre olyat, amit én készítettem, de azt sem kérte ott.

Harmadik dolog: Van bent egy kislány, akinek az anyukája ott dolgozik. Iszonyú sokat hisztizik, a földhöz is csapja magát, üvölt. Aztán az anyukájától megkapja amit akart, csak hogy abbahagyja. A gyerekemen észre vettem, hogy itthon bepróbálkozik a látottakkal. Olyan hisztit levágott, hogy csak néztem :) Nem csinált ilyeneket eddig. Ha itthon nem hagyom, akkor ugye bent nem tanulja el újra és újra?

Van tapasztalat, ötlet ezekkel kapcsolatban?

2015. márc. 9. 11:52
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

NAPONTA 2-3 alkalommal adják neki, hetek óta. Itthon időszakosan, mondjuk havi pár napot adtam ebédre is tejet. Kb. amikor kibújt egy foga.

Köszi szépen, már csak egy olyan válasz hiányzik, hogy ha nem eszi meg az ebédet, akkor minek vállaltam gyereket...

2015. márc. 9. 12:37
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
akkor én kérek elnézést, így már más! akkor beszélj a gondozónőkkel, hogy mégis miért nem segítenek neki enni...
2015. márc. 9. 12:45
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Pelusért szólnék. (Nálunk pl. összekeverték egyszer a benti polcokat, ebből adódott.)

Kajánál döntsd el előbb magadban, hogy mit szeretnél: éhen hagyják-e vagy kaphat-e tejet heyette és aszerint beszélj a gondozókkal. (Az én gyerekem nagyon válogatós volt, a bölcsiben nem evett 3 hónapig ebédet... bezzeg jól fogyott az uzsonna és itthon is mindig bepótolta. Aztán fokozatosan rájött, hogy a bölcsiben is ehető az ebéd.)

Hisztit mindenhol el tud tanulni is, de életkori is, úgyhogy nem tudod kivédeni és nem tudhatod előre azt sem, milyen korán kezdődik és meddig fog tartani és milyen rémes lesz :) és épp milyen módszer fog használni ennél a gyerekednél.

2015. márc. 9. 12:50
 14/16 anonim ***** válasza:
Saját napközim van, 1.mi ha hoz a szülő pelenkát,csak azt adjuk a gyerekre,külön tároljuk.Szólj érte,hogy csak az ő pelenkáját adják rá. 2,mi hazaküldjük az ebédjét,ha nem evett.3,Alapból nem veszek fel embert gyerekkel együtt,az csak konfliktushoz vezet,többi szülővel jelezzétek a napközi vezető felé.
2015. márc. 10. 22:52
 15/16 anonim ***** válasza:
Otthon te hogy eteted a kicsit , egyedül eszik , kanalazza egyedül az ételt?
2015. márc. 12. 10:37
 16/16 A kérdező kommentje:
Úgy etetem, hogy előtte van az étel. Neki is van kanál a kezében és nálam is. Ő is betesz a szájába falatokat, de én is adom közben, mert csak úgy tud eleget enni.
2015. márc. 13. 09:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!