Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Másnak is ilyen nehezen ment...

Másnak is ilyen nehezen ment a beszoktatás?

Figyelt kérdés

2 éves a lányom,most kezdtük a bölcsit.

Volt a múlthéten 2 napot,de beteg lett és utána itthon volt.

Az a 2 nap jól telt,tetszett neki,játszott.

Most tegnap mentünk megint,eltelt 2 nap,de katasztrófális a helyzet.

Sír,csak az ölemben ül,mondja,hogy menjünk haza.

Volt ma vagy 2x hogy arrébb ment 2 métert játszani,de már első szava volt,hogy anya....

Aztán ki kellett mennem tegnap az irodába,10 perc volt,mikor elmentem szépen játszott, megyek vissza és a szoba közepén ordított,sírt utánam.

Annyira el vagyok keseredve.Mondjátok,hogy lesz jobb is majd. 2 hetünk van beszokni,de aggódom,hogy menni fog e. :(((

2015. febr. 17. 14:14
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Ezért baj, mikor minden átgondolás nélkül átvesznek pszichológiai magyarázatokat, hozzá nem értők. Miért lenne baj, az anya-gyerek kapcsolatban azért mert nem sír a gyerek a bölcsődében? Döntőbb a gyerek személyisége, hogy önállóbb, kezdeményezőbb, vagy bátortalanabb, bújósabb.
2015. febr. 17. 16:07
 12/20 anonim ***** válasza:
51%

"pontosan hogy is van?"

Úgy ahogy az első válaszoló írta. A legtöbb esetben nincs meg a kellő szülő-gyermek kapcsolat. Ezzel én is egyet értek.

2015. febr. 17. 16:07
 13/20 anonim ***** válasza:
63%
ezeket a gyerekeket mind végig elemezhetnénk. Például kinek milyen a személyisége. Milyen bánásmód van náluk otthon? Mennyire tartja anyuci 0-20-ben a szoknyája mellett. Rengeteg olyan ismerősöm van, aki gyakorlatilag 1 órára sem bízza másra a gyereket, mert ő tudja csak jól nevelni. Persze, hogy sír majd a gyerek, mikor 2 évesen találkozik először azzal a szituációval, hogy anya otthagyja valahol. Közben meg végig érzi a szülőn is a félelmet, aggodalmat, szorongást. Az 1. válaszoló hihetetlen nagy általánosítást mond, mindenféle körülmény figyelembevétele nélkül. Persze, 1 tünetből is fel lehet állítani a diagnózist, csak nem biztos, hogy stimmel. Mint ahogy itt sem.
2015. febr. 17. 16:16
 14/20 A kérdező kommentje:

Hu...jött elég sok féle válasz!Köszönöm!

Utolsó a tiedre reagálnék,szóval:

Nincs burokban nevelve,nem csak velem van 0-24-be.

Erre figyeltünk kicsi kora óta.Sokat van a nagyszülőkkel,napi 3-4 órát,a nagybácsikkal,barátnőmmel.

Nyáron sokat jártunk játszótérre,szivesen ismerkedett,barátkozott,most hogy hidegebb van játszóházba járunk,ott sincs gond.

Ezért sem értem a viselkedését! :/

2015. febr. 17. 20:08
 15/20 anonim ***** válasza:

Nálunk sem volt burokban nevelve, sőt. Heti rendszerességgel vigyáztak rá a nagyszülők, rengetegszer aludt is már náluk 2 éves kora előtt is, mégis sírt beszoktatáskor. Ahogy a csoportban minden gyerek. Egy kislány volt,aki egyáltalán nem sírt.

Nálunk az vált be,hogy két hétig a férjem vitte be reggel. Ő sokkal nyugodtabb volt, sokkal jobban kezelte az egészet, így a gyerek neki kisebb "műsort" csinált,mint nekem. Már egy éve ennek, azóta imádja a bölcsit.

2015. febr. 18. 05:47
 16/20 anonim ***** válasza:
egyáltalán nem azt mondtam, hogy nálatok is az van, hogy egész nap csak veled van, és ezért sír. Viszont nagyon sokféle háttérrel mennek a gyerekek, ezért kicsit merész általánosítani, mint ahogy az 1. tette. Plusz emellett szerintem a nők sokkal jobban görcsölnek az egészen, a gyerekek meg rögtön le is veszik ezt. Nagyon sok esetben az apukával sokkal egyszerűbben megy az egész, ők nyugodtabbak, ezt adják át a gyereknek is.
2015. febr. 18. 07:15
 17/20 anonim ***** válasza:
64%

Én kikérem magamnak amit az 1-es írt és mások még meg is erősítettek!

A lányom ovis, a fiam bölcsis lett szeptemberben. Egysik sem sírt egy percet sem a beszoktatás alatt. Sőt, a lányomat tulajdonképpen be sem kellett szoktatni. Nincs semmi probléma a kapcsolatunkkal, soha még egy kézrecsapást sem kaptak tőlünk, szeretjük őket és ésszerű határok között minden igényük ki van elégítve! És büszke vagyok rá, hogy 2 ilyen önálló, könnyen beilleszkedő gyerekem van!

A kérdésre válaszolva, biztosan jobb lesz idővel. Amikor mi voltunk beszokni, egy kisfiú szinte egész nap pityergett, de mára már vidám, nevetgélős gyerek lett ő is.

2015. febr. 18. 13:33
 18/20 anonim ***** válasza:

A beszoktatás nehézsége könnyűsége nem magyarázza az anya gyermek kötődést.Ilyenekkel ne is foglalkozz.

Biztos hogy jobb lesz idővel főleg ha nem keseredsz el.Ezt érzi meg a gyerek és ezért fog ő is szorongani mert átveszi tőled.

Csak hogy tisztázzuk ezt a kötődés dolgot kb akkor lehet rossz a kapcsolat hogyha a gyerek tudomást se vesz róla, vagy ha úgymond rátámad az érte menő szülőre.Kb ez volt ebben a vizsgálatban de még a pszichológusok is azt mondták hogy elég felelőtlenség ebből megállapítani.

Én pl 1 hét alatt beszoktam anno imádtam a bölcsit kicsiként mai napig mindent megbeszélek anyukámmal s nagyon jó a kapcsolatunk.Most akkor rosszul kötődök???

2015. febr. 24. 22:43
 19/20 anonim ***** válasza:
0%
De igen igaza van az első hozzászóló gondozónőnek!! Az én lányom is az, és az a gyerek aki első perctől elfogadta minden tiltakozás nélkül, hogy ott hagyták a bölcsibe a szülei, az egy fél év elteltével nem akar a szüleivel hazamenni!!Úgy hívja Petra lányomat, hogy Pepe aja, és vele akar hazamenni!! IGENIS EZ VALAMI BAJRA UTAL A GYEREK-SZÜLŐ KAPCSOLATÁBAN!!!
2015. jún. 25. 22:23
 20/20 anonim ***** válasza:
szuper, hogy mennyi önjelölt pszichomókus futkos az országban, a sötétséget terjesztve...
2015. jún. 29. 08:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!