Meddig tűrjem, hogy heti rendszerességgel bántják a bölcsiben a gyerekem?
Kisfiam szeptemberben kezdte a bölcsit, akkor volt két éves. A beszokás zavartalanul ment, kisfiam szeret oda járni, és egyébként békés, jókedélyű. Nem is volt gond novemberig, amikor oda került egy kisfiú-ikerpár melynek egyik tagja viselkedészavaros, agresszív. Már az első héten emlegette a kisfiam a nevét, hogy "Zs. itt bántotta N-t, meg ott ütötte". Majd kb két hét után az üzenőfüzetbe is bekerült, hogy csúnyán megharapta egy társa, de azt nem árulhatják el, hogy ki... Ugyan ezt furcsálltam, de a kisfiam megnevezte, és amikor konkrétan rákérdeztem, a nevelőnő sem tagadta. Az eset után heti rendszerességgel láttam különböző sérüléseket (karcolásokat, kék foltokat) a gyereken, mindig ezt a gyereket említette. Egyszer szem-és fültanúja voltam annak, hogy az öltöztetőben ült mellettem a kisfiam, mikor megérkezett az anyuka a két gyerekével, és az említett fél odajött, először megsimogatta a gyerekem fejét, majd ugyanazzal a lendülettel behúzott neki egyet... csak pislogtunk, és természetesen mindketten rászóltunk, és a nevelők pont nem is látták. Majd decemberben nem történt semmi, mert hol mi voltunk betegek, hol ők..
Erre tegnap az első ! napon megint úgy fogadtak, hogy az üzenőfüzetben ott volt, hogy megharapták a fiamat, akinek nagyon csúnya sebe lett, de lekezelték...
Megkérdeztem a nevelőnőt, hogy mit lehet tenni ilyen esetben, mert ez már túl megy az "ilyen előfordul, meg majd ők figyelnek, ne tessék aggódni" szinten. Nem mondtak semmit, csak annyit, nem csak őt bántja, de a többi még nem volt dokumentálva. Hát köszi... Túl rövid idő alatt túl sok sérülést okozott már, most várjak még párat szegény gyerekem kontójára, míg komolyan vesznek?
Mit tegyek, beszéljek az igazgatónővel, vagy várjak még (mire)? Milyen eredményt lehet ilyen esetben elérni?
nálunk úgyan ez van. a kisfiam imádja a bölcsit de van egy kisfiú aki állandóan verekszik. nem csak az én fiamat hanem mindenkit bánt. a különbség az hogy a kisfiú mégegyszer akkora mint az én fiam. félem otthagyni a gyerekem. és ezért én másik ovodába iratom majd a fiam hogy ne kerüljön vele egy csoportba.
én mikor erről tudomást szereztem igaz csak a nevelőknek de jeleztem hogy figyeljenek oda jobban a gyerekekre. azóta már kevés anyuka panaszkodik hogy bántja a gyerekét.
én a te helyedben biztosan jelezném valakinek lehet elsőkörben csak a nevelőknek, és ha nem történik változás a vezetővel beszélnék.
Nálunk is volt ilyen, igaz a lányom nem sokat kapott a "bántalmazótól", de amikor már agyrázkódással vitték be a mentők a lányomat a kórházba (bölcsődéből délelőtt fél 12-kor), akkor kiborult nálam a bili.
Másnapra kértem az igazgatónőtől időpontot, közöltem, hogy hívja be gondozókat é a gyerek szüleit.
Mindenki szépen meg is jelent és közöltem a szülőkkel, hogyha nem tanítják meg a gyereküket viselkedni, akkor addig fogok az önkormányzatra járni, amíg vagy a gyámügyesek veszik el a nevelésre alkalmatlan szülőktől a gyereküket vagy elérem legalább azt, hogy a bölcsődéből eltanácsolják egy speciális intézetbe.
Ezt meg is értették, az igazgatónő hivatalból eljárást is indított az önkormányzatnál (náluk minden ilyen esetet le kell jelenteni, stb).
Mind ez október végén történt, majd december első hetében reggel 9-10 között hívtak telefonon, hogy a lányom karja eltört, mert a gyerkőc lelökte a csúszda tetejéről (1,5 méter magas) és pont arra esett.
A két alkalom között utólag kiderült, hogy nem csak az én lányomat bántalmazta a gyermek, hanem MINDEGYIK kis pajtását!
A gondozók meg nem bírtak minden percben mellette lenni. Mondták a rendkívüli szülőin, hogy volt olyan nap, amikor mind a 3 gondozó bent volt egész nap és csak erre az egy gyerekre figyeltek. Na, akkor senkinek nem esett bántódása.
Januárban már nem járt oda és a gyámügy is ráállt a dolgokra.
Egyébként a védőnőm (nekik is ő a védőnőjük) mondta, hogy az egész család egy érdekes kategória. Konkrétan az apuka arra tanítja a gyerekeit, hogy csak úgy érnek el valamit bárkinél/bárminél, ha nem hagyja magát és erőszakot alkalmaz, ha kell.
Eléggé problémásak a gyerekeik (összesen 3 van! Vagy lehet csak volt).
6-os, bocsanat, igazad van... de ha a te gyerekedet vernek egy anonim oldalon azert ezt leirhatom, ugy erzem.
Kulonben ismeretsegi korben volt hasonlo gyerek, rettenetesen agressziv, a szulok kozul apukanak rengeteg penze volt, ideje semmi, csak a meregdraga ajandekokat vette a gyereknek, amugy ugy karomkodott elotte mint egy kocsis es abszolut nem foglalkozott vele. (Anyuka neha kapot apucitol par pofont meg egyebet a gyerekek szeme lattara, de mindenkinek megvolt az uj bmw-je). Apuka csodbe ment, nem lett penze, epp csak a napi megelhetesre maradt penz, viszont apuka otthon maradt, neha kiment a gyerekekkel a jatszoterre, elkezdett veluk, megha nem is mindig hude tokeletesen, de FOGLALKOZNI. es je!!!a problemas, agresziv gyerekkel amikor ra egy vere talalkoztam csoda tortent!egy edes, udvarias kisfiu lett belole!!!!Nem hittem a szememnek!!! bocs az offert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!