Ti beíratnátok bölcsibe a 2 éves gyereketeket, mielőtt megszületik a tesó?
Nővéreméknél jön a tesó, a nagy 2 éves lesz, a kicsi elvileg 2 hónap múlva születik. A nagy most kezdte a bölcsit, nyilván ami ezzel jár: állandóan beteg. Beszéltünk erről tesómmal (kérdezte a véleményem), én mondtam, hogy szerintem várjon tavaszig, akkor már kevesebb a betegség is, szokjanak szépen össze, a nagynak még mindig jobb egy Vele kevesebbet foglalkozó anyu, mint egy távollévő, stb. Nem is a semmiből osztottam az észt, mi is kivártuk anno, hogy a kicsi fél éves legyen, utána ment a nagy bölcsibe, tudom, hogy milyen nehéz. Viszont nővérem meggyőzhetetlen, nem is akarok ebbe beleszólni, az Ő életük, csak sejtem, hogy sokkal nehezebb lesz Neki így, még akkor is, ha első látásra nem ez jön le. Mert a nagy beteg lesz, hazahozza, a kicsi is beteg lesz, a nagy 1 hetet majd jár, 2-t meg nem és két beteg gyerek (még ha Te nem is kapod el jó esetben), na, nem könnyű. A lelki dolgokról nem is beszélve, hogy a kicsi otthon van anyával, ez már ilyenkor érzékelhető a nagynak is.
Nem belepofázni akarok, csak nővéremen könnyíteni. Elfogadom nyilván a döntését, csak tudom, kb. mi vár rá, nem magam miatt szeretném meggyőzni.
Ötletek, vélemények? Köszönöm!
Nem tudom honnét veszitek ezt, hogy a 2 éves csak magában játszik. Nekem mindkét gyermekemnek volt (van) barátja 2 évesen a bölcsiben.
Én a nagyot 2 évesen bölcsibe adtam, mert szerettem volna visszamenni dolgozni, de mikor láttam mennyire nincs akkor lehetőség a szakmámban, így úgy döntöttünk jöhet a kistesó.
Majdnem 3 volt már amikor a pici megszületett, szóval a nagy akkor már egy éve bölcsis volt. Nálunk így kicsit más a helyzet, de eszembe se jutott volna a nagyot kivenni a bölcsiből csak azért, mert én otthon vagyok. Imádott bölcsibe járni, miért kellett volna velem otthon ülnie a szoknyám mellett? Az első időszakokban, amikor még pici volt a baba akkor nem ment, hogy ő is szokja a picurkát, de már vágyódott vissza, kérdezgette mikor mehet megint bölcsibe.
12-es vagyok: és hogy a kérdésedre is válaszoljak. :)
Nem adnám be csak azért, hogy nekem könnyebb legyen. De ha már egyszer beíratta és a pici jól érzi magát, akkor hajrá. Arról meg nem is beszélve, hogy könnyen lehet, hogy tavasszal már nem lesz hely a bölcsiben, így is túltelítettek. Nálunk 12 fős a csoport, most megy el egy gyerek, de máris jön új a helyére. Szóval tavasszal valószínűleg nem kerülne be a gyerek bölcsibe, legalábbis Budapesten ez a helyzet.
Köszönöm a válaszokat, mind-mind hasznos volt!
Beleszólni nem szeretnék, legfeljebb, ha megkérdezik a véleményem. Csak egy kis 'közvélemény-kutatást' szerettem volna, vannak érvek pro és kontra, van igaza mindenkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!