Kislànyom szeptemberben kezdte a bölcsit, és október óta szinte fooyamatosan beteg. Hurutos köhögése van sokat. Múlt hónapban kapott rà gyógyszert és egy nem erős antimiotikuomt, màsfél hét volt mire meggyógyult aztàn 1 hét múlva ugyan ez van. Doktornője azt mondja hogy a bölcsi miatt van, de úgy sajnàlom. Vitamint kap.
3 éves és ovis, szeptemberben kezdte, azóta többnyire taknyos, vagy köhög. Eddig kétszer volt lázas, 2 vagy 1 napot volt itthon, ma megint beteg, holnap már viszem. Orvoshoz még nem kellett mennünk egyszer sem. Vitamint kap, ehinaceát, meg minden kutyafülét, amit ilyenkor lehet.
9 fős a csoportjuk, ma 3-an vannak, oda-vissza adogatják egymásnak a bacikat, mint valami pingpong labdát.
3 éves koráig 2-szer volt beteg.
2014. nov. 17. 14:19
2/12 anonim válasza:
A lányom elég sokat volt beteg a bölcsiben,1 hét bölcsi,1-1,5 hét itthon.De volt olyan,hogy 2 napig ment,és 1 hétig újra itthon maradt.Sajnos ez ezzel jár,nekünk immunerősítő sem vált be.Most a fiam bölcsis október elején kezdte a bölcsit,most másodjára beteg.Az a baj,hogy hiába kezeljük ki rendesen,ha más beviszi,úgyhogy köhög,folyik az orra.Ez nem kizáró ok,hogy menjenek bölcsibe a gyerekek. :(
3/12 anonim válasza:
Mikor bölcsis lett a lányom, kb. 2 hónapig nem kapott el semmit, na de onnantól beindult a "buli" és a bölcsis éve alatt 11 hetet volt beteg! Tehát majdnem 3 hónapot (persze nem egyhuzamban, de hát kb. 1 hét bölcsi, 1 hét otthon...).
Azt hittem megőrülök! Sajnáltam, és közben ugye próbáltam helytállni mint munkaerő is.
Életem egyik legnehezebb időszaka volt.
Most 4 éves, és már sokkal jobb, ritkán beteg és akkor sem durván.
Neki amúgy sokszor volt torok és fülgyulladása, valamint mandulagyulladása.
4/12 anonim válasza:
A fiam 2 évesen kezdte a családi napközit. Sokat beteg, általában nem komoly dolgok, orrfolyás, köhögés, talán egyszer volt torokgyulladása. 2 hete bárányhimlős lett, amiből 1 hét alatt kigyógyult, viszont jött egy hasmenés, ami 11 napja tart. Most 2 napja laktózmentes termékeket kap (úgy tűnik szekunder laktóz intoleranciája lett a bárányhimlőtől), ma már normál állagú kakija volt. Szóval minket minden elér mostanában sajnos :(
2014. nov. 17. 14:26
5/12 anonim válasza:
Nálunk is az első 2-3 hónap simán ment, utána a létező összest elkapta, 1 hetet ment, két hetet nem, a végén már 1 hét bölcsi, 1 hét itthon, akkorra edződött nagyjából a szervezete valamennyire. Most az oviban havi 1x 1 hétig beteg..
2014. nov. 17. 14:27
6/12 anonim válasza:
Nálunk ugyanez volt, az első 6 hónapban szinte végig betegek voltunk (én is.........).
Hiába kapott vitaminokat, próbáltuk vitamindúsan táplálni, nem változott a helyzet.
Akkor lett jobb, amikor elkezdtünk száraz sószobába járni, heti 2-3 alkalommal, illetve a gyerekorvos mindig azt mondta, a tavasz hozza meg az igazi javuást, és így is lett.
2014. nov. 17. 14:28
7/12 anonim válasza:
Ő tavasszal kezdte, éppen mindenki középfülgyulladásból tért vissza a bölcsibe, akkor elkapta, 2 hétig a világunkat nem tudtuk, testületileg voltunk nagyon betegek (a férjem orvos, mindig azzal viccelődött, hogy az intenzív osztályon dolgozik 3 éve, és nem bírt még elkapni semmit sem onnan, a bölcsis bacik meg kiütnek mindenkit - persze az más azért, de soha nem szoktunk betegek lenni, akkor viszont...). Aztán jött az április, és nem lett többet beteg, mostanáig. Most megint második alkalommal folyik az orra egy hónap alatt. Kap ő is vitamint, nagyon jó evő, és nagyon változatosan is eszik, de mégis összeszedi.
2014. nov. 17. 15:59
8/12 A kérdező kommentje:
Köszi a vàlaszokat!
Lànyom is jó evő, megeszi a gyümölcsöt és a zöldséget is.
Remélem javulni fog a helyzet!:)
2014. nov. 18. 03:45
9/12 anonim válasza:
Sokat. Épphogy kigyógyul az egyikből, már esik is a másikba. A héten még tünetmentes volt, de reggel már megint köhögött. Bölcsi előtt sohasem volt beteg 1x sem.
2014. nov. 20. 13:18
10/12 anonim válasza:
Most kezdte a gyerekem a bölcsit, de nem volt még beteg (kopkop), mert van két nagyobb ovis tesója, így már túlvolt minden vackon kisbaba korában. Akkor morogtam, hogymindig beteg, de most örülök neki, jó kis immunrendszere van.
Ti is túl lesztek, most az elején sokszor lesz beteg, de jövőre már minden rendben lesz veletek, nyugi.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!