Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Van olyan gyerek, akinek jó a...

Van olyan gyerek, akinek jó a bölcsőde?

Figyelt kérdés
2,5 éves a kisfiunk és van egy pici babánk. A férjem szerint bölcsődébe kéne adni a kisfiamat, legalább 1-2 napra egy héten, mert unatkozik. Ez tény, unatkozik itthon és szereti a közösséget, ahova a pici mellett ritkán tudunk eljutni (játszótér messze és üres, baba-mama klub nincs 1 órás utazáson belül, stb.). Ha megkerül néhány gyerek véletlen, akkor azonnal megy közéjük, próbál labdázni, fogócskázni, stb. A legközelebbi bölcsődében van "kisóvodás" csoport 2 éven felülieknek. Nekem mégis fáj a szívem, ahogy erre gondolok. Érdekelne a véleményetek, és esetleg bölcsődei dolgozók véleménye is.
2014. nov. 5. 13:56
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
28%
Ha látod, hogy igényli, akkor elég nyilválvaló. Mért lenne lelkifurdalásod, ha ezzel teszel neki jót? én egy évig jártam bölcsibe, napi négy órát, és eléggé utáltam, egyke is vagyok, nehezen szoktam meg, de nagyon jó volt ez így. Legalább nem lettem olyan nyámnyila ovis, mint az itt lepontozók gyerekei lesznek. Anyukám se csinált ebből lelki problémát, pedig nagyon szeretett, de nem volt majommama, kíméletlenül ott tudott hagyni mindekettőnk érdekében.
2014. nov. 5. 21:59
 12/20 anonim ***** válasza:
14%
Egyébként én sose sírtam bölcsiben, csak reggel kicsit hisztiztem otthon, nem szerettem ott a kaját, meg némelyik idegesítő gyereket, de anyukám nem hiányzott, arra emlékszem.
2014. nov. 5. 22:04
 13/20 anonim ***** válasza:
83%

A bölcsőde egy kényszermegoldásként jött létre, hogy az anyák is dolgozhassanak, mert a férjek nem tudnak annyi bevételre szert tenni, hogy a családot eltarhassák, sajnos.

Én otthon voltam a gyerekkel tavasszal töltötte a 3 évet és ősszel ment oviba.

Nagyon tartalmasan töltöttük el otthon az időt, élveztük, nem akartam soha bölcsibe adni. Az ovit nagyon megszenvedtük, nehezen szokta meg, még a körömrágásra is rászokott.

Ha valaki megteheti ne adja bölcsibe, de ne azért mert úgy gondolja, hogy az rossz, mert nem az.

A bölcsőde jó dolog. A gnők jó szokásokat alakítanak ki a gyerekeknél, jól követhető napirendjük van, amiben a gyerekek ügyesen kiigazodnak, minden területen önállóságra nevelnek, fejlesztik őket a mozgásukban, beszédben, fegyelmezettebbek lesznek, megtanulnak szabályokat betartani.Igyekeznek élményhez juttatni a gyerekeket. Egészségesen táplálkoznak. A vegyes-csoport nehéz, de az mégis jó a gyerekeknek, mert egymástól sokat tanulnak. A nagyok szeretgetik a kicsiket, kedvükben járnak, vígasztalnak ezek mind fejlesztik az érzelmi állapotukat.

A mai családok sajnos túlterheltek. Sokszor látni a buszon az anyákat,türelmetlenek a gyerekhez, csak a telefont nyomkodja, nem figyel a gyerekre, nem reagál a gyerek viselkedésére, beszédére, vagy ha igen akkor az olyan is.

Otthon megint nincs ideje valami miatt stb.

Nem mondom, hogy ez mindenhol így van, de nagyon sok családban tapasztalható.

2,5 évesen én nem adnám oviba, mert nem az ő korosztálya. Félév az sok idő egy kisgyerek életében. Az óvodai foglalkozásokat, nevelési elveket nem 2,5 éves korú gyerekekre fejlesztették ki.

A szakirodalom azt írja, hogy a kisgyerek életében az első 3 év a legfontosabb és ezt, az a legjobb, ha az anyával tölti otthon. Rugalmasnak kell lenni, mert noha ezt az állítást nem lehet ugyan megcáfolni, de a családoknak szüksége van minden anyagi forrásra a megélhetéshez.

A bölcsőde jó a gyerekeknek és jó a családnak is. Nem kell bántani azokat akik beadják bölcsibe a gyereküket, aki pedig megteheti maradjon otthon 3 éves koráig a csemetéjével. Mindkét dolog jó.

2014. nov. 6. 07:22
 14/20 anonim ***** válasza:
51%

Egyértelműen beadnám a nagyot bölcsibe! Semmi esetre sem oviba, ott már sokkal kevesebb figyelem jut egy-egy gyerkőcnek, a bölcsi még teljesen más!

Én is éreztem a még 2 éven alulimon, hogy kevés vagyok neki, pedig nálunk nincs tesó, tehát tényleg ott voltam minden rezdülésére! Ő is kereste a gyerekek társaságát, éreztem rajta, hogy neki tenne ez jót! Szeptemberben kezdtük a bölcsit (akkor töltötte a 2-t) és imádja a mai napig! Imádja a gyerekeket, a gondozónénijét, az ottani játékot, az udvart, az ágyát, mindent :) Legutóbb 2 hét betegség után mikor első nap vittem bölcsibe, a gondozó nénije láttán eldobta a kedvenc kisautóit és szaladt átölelni, puszilni őt! Szerintem ez mindent elmond, hogy mennyire szeret ott lenni! :)

Bölcsi függő, hogy lehet e csak pár napra beadni, de én inkább azt mondom, hogy minden nap, csak max előbb elhozni őt, és akkor meg lesz a kis rendszer is az életében. Nálunk akár ebéd után is el lehet vinni a gyereket (csak akkor már dög fáradtak), vagy alvás után, bármikor, ahogy nektek jó lenne a kicsivel.

Bátorság és lépjétek meg ezt a bölcsit szerintem! :)

2014. nov. 6. 10:57
 15/20 anonim ***** válasza:
41%
az egy dolog hogy kell neki a társaság és esetleg a bölcsi de állami bölcsibe nem veszik be mert otthon vagy a picivel ,max magán bölcsi vagy csana,vagy a harmadik eshetöség olyan helyen laksz ahol tul kevés bölcsis gyerek a bölcsiben akkor esetleg felveszik tiédet is .
2014. nov. 7. 12:15
 16/20 anonim ***** válasza:
84%
Én leszek egy ellen példa. Muszáj volt beadnom a kisfiamat bölcsibe 2 évesen, a gyes nagyon kevés. Utálta, ő még nagyon itthon szeretett volna velem lenni. Az ovit sem szereti, szerintem erre vezethető vissza.
2014. nov. 8. 09:45
 17/20 anonim ***** válasza:
75%

Családi napköziben dolgoztam, onnan jöttem el babázni. Vannak 2 évesek, akik már második nap elengedik reggel anya kezét, és nincs sírás, játszik, élvezi a közösséget. Van viszont olyan gyerek, aki 3 évesen sem szeretné elengedni anyu kezét, és heteket töltünk a gyerek közösségbe szoktatásával. Gyerekfüggő. A legnagyobb gyerekem azonnal elengedte a kezem, talán, ha két alkalommal voltunk benn együtt, a harmadik nap után a 2,5 éves gyerekem közölte, hogy menjek haza, ő majd itt ebédel, ebéd után érte jöhetek. A második héten már végig ott is aludt. Mielőtt lehurrogtok, nem erőltettem, ő akart menni, egyetlen reggel sem volt cincogás, hogy ő nem akar menni.

A középső gyereknek sehogy nem feküdt a dolog. Kipróbáltuk, hogy menjen ő is napközibe, két hétig próbálkoztunk a beszoktatással, aztán hagytuk. Maradtunk még fél évet otthon, utána egy hét alatt beszokott az óvodába, az ottani óvónéni szimpatikusabb volt neki.

A legkisebb gyerekem középérték. Ő is 2,5 évesen próbálkozott, de ő bölcsivel. Szerette, de csak fél napot maradt benn.

Konkluzió: meg kell találni a gyereknek megfelelő intézményt. Ha a te gyereked 2,5 évesen közösséget akar, akkor bizony engedni kell, nem leszel rossz anya attól, ha a gyereket nem zárod el a korosztályától. Van olyan, akinek a 3-4 éves gyereke sem akar közösségbe menni, de a te gyereked nem ilyen. egy próbát megérhet a dolog, maximum nem jön be, és akkor maradtok otthon.

2014. nov. 10. 14:01
 18/20 anonim ***** válasza:
Az én lányom 25 hónapos,és múlt héten kezdte a bölcsit.Hetente 3x jár,9-15 óráig.Muszáj volt,mert olyan gyerekigénye van,hogy butál.Igaz,van 2 nagyobb testvére.Mivel napközben egyedül van itthon velem,bármit csináltunk előbb utóbb megunta.Bár még csak 4. alkalommal volt ma,már ott is aludt!Én kint ültem,ha esetleg gond van hazavigyem,de nem.Mint a kis angyal úgy aludt.Szerintem ez nagyon gyerek függő is.A 2 nagyobb nem járt bölcsibe(a nagyobb 4 évesen kezdte az ovit),de Ők nem is voltak odavalók.Jól elvoltak otthon,elég volt Nekik a játszótér,otthoni játszás,találkozás ismerős gyerekekkel.Ez az ovi,ahová a lányom ment nagyon nagyon jó,csak pozitív vélemények vannak róla(kb. 8-10 évre visszamenőleg).Én biztos,hogy beadnám,2-3 napra/hét.
2014. nov. 10. 18:49
 19/20 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok:butál=brutál.Még annyit,hogy az én kicsim állami bölcsibe jár,de itt van "fizetős" hely is.Óránként 300 ft+a kaja(reggeli+.
2014. nov. 10. 18:51
 20/20 anonim ***** válasza:
Szóval:reggeli+tízórai+ebéd+uzsonna=kb 600 ft
2014. nov. 10. 18:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!