Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Van olyan gyerek, akinek jó a...

Van olyan gyerek, akinek jó a bölcsőde?

Figyelt kérdés
2,5 éves a kisfiunk és van egy pici babánk. A férjem szerint bölcsődébe kéne adni a kisfiamat, legalább 1-2 napra egy héten, mert unatkozik. Ez tény, unatkozik itthon és szereti a közösséget, ahova a pici mellett ritkán tudunk eljutni (játszótér messze és üres, baba-mama klub nincs 1 órás utazáson belül, stb.). Ha megkerül néhány gyerek véletlen, akkor azonnal megy közéjük, próbál labdázni, fogócskázni, stb. A legközelebbi bölcsődében van "kisóvodás" csoport 2 éven felülieknek. Nekem mégis fáj a szívem, ahogy erre gondolok. Érdekelne a véleményetek, és esetleg bölcsődei dolgozók véleménye is.
2014. nov. 5. 13:56
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
69%
Az én lányom nagyon imádta
2014. nov. 5. 13:57
 2/20 anonim válasza:
40%
az én fiam 19 hós és nagyon szeret bölibe járni :)ö is unatkozik itthon,kevés vagyok neki már.ne legyen lelkifurkád,eleinte nekem is az volr,de ahogy látom,h.örül amikor belépünk a bölibe,megnyugszom :)
2014. nov. 5. 14:05
 3/20 anonim ***** válasza:
68%
Boven ideje kozossegbe jaratni. Minden gyereknek jot tesz ha gyerekek kozott van. Gyereknek gyerek a baratja. Sokat tanulnak egymastol, persze a hulyeseget is, de az meg neveles kerdese:-)
 4/20 anonim ***** válasza:
53%
Ha a szülő tud megfelelő programot nyújtani a gyerekének, akkor jobb otthon. Ha nem, akkor jobb a bölcsi. Ezt nem bántásból írom, nyilván ha van egy kisbaba is, akkor nem tudsz 100%-ban a nagyobbra koncentrálni. Egy 2,5 évesnek nem program az, hogy nézi, ahogy anyu szoptat.
 5/20 anonim ***** válasza:
73%
Az enyém is szerette a bölcsit, előtte is már mindig a legnagyobb tömeget kereste a játszótéren :) és a beszoktatásnál is csak én sírtam (titokban).
2014. nov. 5. 14:08
 6/20 anonim ***** válasza:
65%
Add be! Kell neki a társaság, tuti h igényli is, ahogy írod!!!!
2014. nov. 5. 14:09
 7/20 anonim ***** válasza:
64%

OFF:

Böli?? Lelkifurka????

2-es, te nem vagy komplett....

2014. nov. 5. 14:16
 8/20 anonim ***** válasza:
51%
A kisfiam 23 hónapos, örökmozgó, talán túlságosan is! Kb. 2-3 hete látom, hogy ő sem tud már mit kezdeni magával itthon. a játszi nálunk hiába van egy sarokra, de mindig üres, hasonló korú kisgyerekek nincsenek a közelben. Decembertől dolgozom, ma van a beszoktatás harmadik napja! Ma mentem el először 20 percre.. 2-3 percet sírt, utána hagyta magát felvenni, vigasztalni! Ahogy odaértem nem is szállt le a gondozó lány kezéből..Csodálkoztam is! Szerintem ez a mi felfogásunkon múlik, mert nekünk vannak előítéleteink és elvárásaink, meg nehezen alkalmazkodunk! tudom, hogy nem lesz könnyű, de azt is hogy javára válik a közösség! 1-2 nap pedig egészen más, mint a mindennapos ottlét! Főleg, hogy lehet fél napokat is járni! Szerintem próbáljátok ki és majd meglátjátok tetszik e neki!
2014. nov. 5. 14:33
 9/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat, ment a zöld kéz mindenkinek!

Várok még tapasztalatokat!

2014. nov. 5. 14:41
 10/20 anonim ***** válasza:
62%

Nem adnám be, megvárnám vele a következő szeptembert, és oviba adnám.

Óvodában dolgozom, van két ovisom és jelenleg egy bölcsis gyerekem is. Muszáj voltam dolgozni menni a pénz miatt... De szívem szerint maradtam volna még itthon, nem adtam volna be bölcsibe. A két nagyom nem volt bölcsis, ők 3 évesen kezdték az ovit.

Az oviban azt látom, ahol dolgozom, hogy nem mindegy, hogy 3 év felüli a gyerek, vagy éppen 2,5 éves (nálunk is járnak 2,5 évesek). Nekik hiányzik az anyukájuk, többet sírnak, nem találják úgy fel magukat, stb.

Menjetek sokat sétálni, azt lehet a pici tesóval is.

2014. nov. 5. 21:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!