Magán vs. állami?

Figyelt kérdés
érvekre és ellenérvekre lennék kíváncsi, miért épp magán vagy állami, különbségek?
2014. okt. 17. 22:17
 1/10 anonim ***** válasza:
Magánba szerettem volna,de végül nem volt rá keret.Úgy gondoltam mivel fizetek érte csak jobb lehet,de aztán az államival is nagyon meg voltam elégedve.Ma már úgy gondolom,hogy teljesen mindegy hogy állami vagy magán csak és kizárólag a gondozónő személye a fontos.De ez később is így van oviban,és majd gondolom az iskolában is.
2014. okt. 17. 22:24
 2/10 anonim ***** válasza:
86%

Bölcsibe nem jártak a gyerekeink, de oviból magánovit választottunk. 2,5 évesen lehetett elkezdeni, és maximálisan meg vagyunk elégedve. Kevesen vannak, így tényleg jut idő mindenkire.

Mi iskolát is magániskolát választottunk.

2014. okt. 17. 23:11
 3/10 anonim ***** válasza:
69%

Magán. Az államiba az első szülőin kiröhögték a gyerekem nevét így tudtam oda nem megyünk.

Magánban nagyon sokat változott jó irányba kevés gyerek van 6-7 gyerek 2 gondozóra, sokat foglalkoznak velük, járnak úszni és imádja-

2014. okt. 17. 23:13
 4/10 anonim ***** válasza:

Államiba nem vették fel, így arról nincs tapasztalatom. A magán pénzbe kerül, de azért nem olyan vészes, adnak mindent, pelust, popsitörőt is. Kevesebb gyerek van egy csoportra, talán a foglalkozások is kreatívabbak, de ezt nem tudom.

A fiam is ide járt tavaly az ovis csoportba, idén átvették az államiba, így átvittük. Ebben van összehasonlítási alap: ha megtehetném, biztos visszavinném a magánba, ezerszer jobb volt.

2014. okt. 18. 06:03
 5/10 anonim ***** válasza:
74%
Én anno államiba jártam, és a horror emlékek miatt döntöttem, hogy az én gyerekem inkább CsaNába járjon. Teljesen jó döntés volt, imád oda járni. Én is nagyon elégedett vagyok, maximális az odafigyelés a gondozók részéről, jó a kaja és látványosan fejlődik a gyerek.
2014. okt. 18. 09:51
 6/10 anonim ***** válasza:
Annyira különböznek az egyes intézmények, akár magán akár állami, hogy szerintem általánosságban nem lehet megmondani. Szerintem az alapján dönts, hogy utánakérdezel azoknak amik a környéken vannak, hogy milyenek a tapasztalatok ill. ha lehet menj be körülnézni. (pl. hiába mondják h rendesek a gondozók ha bemegyek és elhányom magam, akkora kosz van).
2014. okt. 18. 11:01
 7/10 anonim ***** válasza:

Nehéz így eldönteni. Mindenképpen menj be nyílt napokra, kérdezd az oda járó gyerekek szüleit, ha va rá lehetőséged, stb.

Az én fiam államiba jár. 2 gondozónő van és 8-an járnak a csoportba. Persze egyszerre még nem volt bent 8 gyerek :) Kapnak reggelit, tízórait, ebédet, uzsonnát. Nekem semmit sem kell bevinnem (értsd popsitörlő, pelus, ágynemű, törölköző, de még zsepit sem!). Nincs gondozási díj, csak a kaját kell fizetni. Bár felújításra még nem került sor, sok magán bölcsi megirigyelhetné ezt. Ja, még sószobájuk is van :)

2014. okt. 19. 14:19
 8/10 anonim válasza:
Nézzétek meg szerintem, milyen az állami, milyenek a gondozók, milyen a közösség. Ha annyira rossz a helyzet, akkor menjetek magánba. Vagy ha esetleg van valami spéci ok: pl. kétnyelvű a gyerek és angol bölcsire van szükség vagy ilyesmi. :)
2014. okt. 19. 23:28
 9/10 anonim ***** válasza:

Szerintem ezt így nem lehet. :)

Minden bölcsi más, és nem attól, hogy magán vagy állami. Minden a gondozónőktől függ, tehát olyanokat kérdezz, akik ismerik őket, oda járnak/jártak a gyerekeik.

A fiam államiba járt, én rengeteg félelemmel adtam be. De ennél jobb döntésem kevés volt, le a kalappal a gondozónők előtt, nagyon szuper volt.

Van olyan magánbölcsi, ahol hiába fizetsz az egyéni bánásmódért, mégis rosszul érzi magát a gyerek, mert nem foglalkoznak vele. És államiban is van ilyen. Ugyanezek ellenpéldái is megvannak.

A konkrét bölcsit teszteld le, csak az a fontos, hogy szeressék a gyereket, nem az, hogy mi van a falra festve, meg IKEA-bútorok vannak.

2014. okt. 23. 14:18
 10/10 Kim Bo Mao ***** válasza:

Én anno államiban voltam, és beleestem egy mini betonmedencébe. Felszakadt a fejem, és anyunak a telefonba sejtelmesen azt mondták, hogy elestem értem kéne jönni. :D

Ja és kiközösített voltam, utáltam ott lenni. Egy óvónéni volt nagyon kedvenc, nekem adott egy kék elefántot azóta is megvan!

2014. okt. 30. 16:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!