Most tényleg magánbölcsibe, CSaNába kellene járatnom a lányomat?
2 éves a lányom,most kezdte a bölcsit,beszoktatás alatt vagyunk.A mellettünk lévő utcába van egy nagyon jó állami bölcsőde,oda írattam be.Na most visszahallottam a szülőktől,hogy nekem magánbölcsibe vagy CsaNába kellene járatni a lányomat,mert így elveszem a helyet a szegényebb szülők gyermekétől,akiknek muszáj lenne visszamenni dolgozni.
Ezt abból gondolják,hogy a férjem orvos,simán megélnénk az ő fizetéséből,nem lenne muszáj dolgoznom.Ez igaz is,de én vágyom vissza,hiányzik a munkám. Vissza is vettek,még a szabadságomat töltöm,ami az évek alatt felgyült.
Ti mit gondoltok erről?Esetleg van olyan, aki megtehetné és mégse járatja magánba a gyermekét?
Jesszus, nehogy már azért mert normális munkát sikerült szereznetek (nyilván nem kevés tanulás árán), emiatt nektek kelljen bűntudatotoknak lennie.
Egyébként én sokáig biztos voltam benne, hogy magánba íratom a gyerekemet, mert, hogy ott kevesebben vannak, jobban figyelnek rájuk stb-stb... Hát, most nem írom le részletesen a tapasztalataimat, de a lényeg, hogy szerintem egy jobb fajta állami bölcsinél semmivel sem jobb a CsaNa, sőt.
Szóval én nem is szeretném magánba íratni, a nálunk lévő állami sokkal szimpibb... akkor meg pláne miért fizessek nem kevés pénzt olyan helyért, ami kevésbé tetszik.
Ne törődj vele! Mi egy kisvárosban élünk, köztudott hogy férjem jól keres, nekem meg nem kellene dolgoznom. Csak hogy én szeretek dolgozni,engem önmagában az anyaság nem teljesít ki, így visszamentem dolgozni. Most sokan ezen el vannak halva, hogy a gyerek miért ment bölcsibe (2 éves), meg hogy államiba,nekünk semmi szükségünk rá, miért nem szülök inkább még vagy kettőt...
De szerintem majd én illetve a férjem eldöntjük, hogy nekünk mire van szükségünk. És ha mindketten dolgozunk ugyanúgy megillet minket is a bölcsi, mint xyz-t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!