Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Most tényleg magánbölcsibe,...

Most tényleg magánbölcsibe, CSaNába kellene járatnom a lányomat?

Figyelt kérdés

2 éves a lányom,most kezdte a bölcsit,beszoktatás alatt vagyunk.A mellettünk lévő utcába van egy nagyon jó állami bölcsőde,oda írattam be.Na most visszahallottam a szülőktől,hogy nekem magánbölcsibe vagy CsaNába kellene járatni a lányomat,mert így elveszem a helyet a szegényebb szülők gyermekétől,akiknek muszáj lenne visszamenni dolgozni.

Ezt abból gondolják,hogy a férjem orvos,simán megélnénk az ő fizetéséből,nem lenne muszáj dolgoznom.Ez igaz is,de én vágyom vissza,hiányzik a munkám. Vissza is vettek,még a szabadságomat töltöm,ami az évek alatt felgyült.

Ti mit gondoltok erről?Esetleg van olyan, aki megtehetné és mégse járatja magánba a gyermekét?

2014. okt. 14. 13:01
 1/7 Lencsibaba0121 ***** válasza:
73%
Szerintem pont szard le azt, aki ilyet mond! Fizettek adót, dolgoztok, ergo jogotok van állami bölcsibe adni a gyereket. Tudom, ez most nagyon csúnya lesz, de senkinek nem volt megtiltva, hogy orvos legyen, vagy tanuljon... (értem én, hogy nem volt lehetősége, meg lehet sok mindent erre írni). Igazság szerint mi is megtehetnénk, hogy magánbölcsibe járatjuk a kicsinket, de megmondom őszintén, hogy az államival elégedettek vagyunk. Nem tudom, Te merre lksz, erre felénk elég sok állami bölcsi van, aki időben jelentkezik, annak tudnak helyet!
2014. okt. 14. 13:14
 2/7 anonim ***** válasza:
73%
nem ,neked is annyi jogod van állami bölcsibe járatni a lányod mint másnak.
2014. okt. 14. 14:28
 3/7 anonim ***** válasza:
62%
Szerintem ne foglalkozz vele,neked is ugyanúgy jogod van hozzá mint bárki másnak.Nekem is volt ismerősöm,szerintem még s fülükön is pénz folyik ki,de állami bölcsibe,és oviba járatják a gyereket,pedig akármelyik magánt meg tudnák fizetni de mégse.Szívük joga.
2014. okt. 14. 14:29
 4/7 anonim ***** válasza:
26%
Nálunk konkrétan azért nem veszik fel a normális, dolgozni akaró Anyuka gyermekét, mert a putrisok gyermekei legalább a bölcsiben kapnak enni... ingyen persze, aki pedig fizetné a bölcsit, nem kap helyet... és félre ne értsetek nem a gyerkőcöktől sajnálom, sőt! de szerintem ez rohadt igazságtalan! beadja a bölcsibe az 1 éves gyerekét, egy 2 éves már jár, és természetesen terhes... ja, és ovis is van pár... dolgozni soha nem is dolgozott, nyilván nem is fog...
2014. okt. 14. 14:46
 5/7 anonim ***** válasza:

Jesszus, nehogy már azért mert normális munkát sikerült szereznetek (nyilván nem kevés tanulás árán), emiatt nektek kelljen bűntudatotoknak lennie.

Egyébként én sokáig biztos voltam benne, hogy magánba íratom a gyerekemet, mert, hogy ott kevesebben vannak, jobban figyelnek rájuk stb-stb... Hát, most nem írom le részletesen a tapasztalataimat, de a lényeg, hogy szerintem egy jobb fajta állami bölcsinél semmivel sem jobb a CsaNa, sőt.

Szóval én nem is szeretném magánba íratni, a nálunk lévő állami sokkal szimpibb... akkor meg pláne miért fizessek nem kevés pénzt olyan helyért, ami kevésbé tetszik.

2014. okt. 14. 16:09
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm!Reméltem,hogy nem velem van a baj!Nagyon jó állami bölcsi,kedvesek,figyelmesek a gondozónők és a lányom már most szereti. :)
2014. okt. 14. 18:00
 7/7 anonim ***** válasza:

Ne törődj vele! Mi egy kisvárosban élünk, köztudott hogy férjem jól keres, nekem meg nem kellene dolgoznom. Csak hogy én szeretek dolgozni,engem önmagában az anyaság nem teljesít ki, így visszamentem dolgozni. Most sokan ezen el vannak halva, hogy a gyerek miért ment bölcsibe (2 éves), meg hogy államiba,nekünk semmi szükségünk rá, miért nem szülök inkább még vagy kettőt...

De szerintem majd én illetve a férjem eldöntjük, hogy nekünk mire van szükségünk. És ha mindketten dolgozunk ugyanúgy megillet minket is a bölcsi, mint xyz-t.

2014. okt. 16. 14:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!