Bölcsis betegségek, Nálatok hogy alakult? Normális ez?
Kislányom 2 éves, szeptemberben kezdte a bölcsit, a 2. héten szerdán lebetegedett hiányzott 2 napot, utána 2.5 hetet ment majd most másfél hetet itthon volt hőemelkedéssel, náthával, kötőhártya gyulladással, antibiotikum lett a vége, amit még soha nem kapott, nem volt beteges. A dokink szerint ez az év ilyen lesz, ez az átlag, jövőre jobb lesz! Valóban így van ez? Normális ez a sűrű betegség? Most vajon hány napig lesz egészséges?
Nálatok hogy volt?
A bölcsit szereti, én is jó munkát találtam, nem szeretném feladni! Mit adjak neki? Jelenleg Cebion Multit kap!
Nagyjából semmit nem tudsz tenni, az első év a közösségben sok gyereknek ilyen. Vannak kivételek, de az átlag gyerek jóval többször lesz beteg, amikor bölcsibe-oviba kerül. Anno a fiam 3 éves koráig 2x volt beteg, amint elkezdte az ovit, többször lett az, és a nagyobb gond az volt, hogy hazahozta a kicsinek, aki akkor 14 hónapos volt és mindent sokkal inkább elkapott.
A háziorvosnak mondtam, ő annyit mondott nekem, hogy az teljesen normális, hogy egy közösségbe nem járó gyerek nem beteg, csak az oltásokra jár a dokihoz, viszont ha bekerül, át fog esni sok mindenen :(
Én amúgy Béres activalt adok most már nekik, sokkal több féle vitamin és nyomelem van benne, mint a cebionban.
Köszönöm!
Hú, én meg reménykedtem, hogy ilyen "lazább" betegségekkel megússzuk, így is 1 hete totál beteg vagyok, hát ha még a hányós cuccokat is elkapom/elkapjuk...főleg egy ilyen kicsi gyereket nagyon le tud gyengíteni!
Az én gyerekem korban is, bölcsi kezdetben is és a bölcsibe járásotokkal is tök megegyezik :) ő sem volt beteges, sosem kapott antibiotikumot, de múlt héten kellett.....
Állítólag ez egy ilyen időszak, sokat lesznek betegek, így erősődik az immunrendszer, sok bacival, vírussal találkoznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!