Bölcsis néni pikkel ránk?
Van a kislány, csoportjában egy gondozónő és úgy vettem észre pikkel a gyerekemre vagy ránk.
Mindig beszólogat, ha harisnyában vittem le akkor azért szólt miért nem nadrágban, van bölcsis benti ruházat, tudtak volna adni nekik. Akkor a nyári nem pancsoltatáshoz, hanem zuhanyoztatáshoz úszópelenkát akartak bekéretni.
Ma megjegyzést tett miért nem nyírom le a kislányom haját és mosom meg mindennap és megkérdezte milyen gyakran mos hajat- másfél éves nagy hajú- egyébként hetente- 5 naponta.Nem értem mire jó ez a kötekedés.
Voltunk kislánnyal egy napot kórházba, csak megfigyelésen, fejét megütötte- követelte vigyek egészséges igazolást, holott nem volt kitiltva a bölcsődéből betegség miatt én ijedtem meg egy esés miatt és bevittem röntgenre másnap ki is engedtek, rohanhattam a körzetihez.
Korhaz utan mindenkeppen kell.
Na mindegy. Mi lenne, ha mondanad, hogy szeretnel vele beszelni negyszemkozt, adjon egy idopontot. Ott meg megkerdezned, hogy esetleg tettel e olyat, ami miatt haragszik rad.
Szerintem nem kötekedik. Egyébként azért kér igazolást, mert a zárójelentést nem tudja eltenni. És ez a szabály, hogy a gyermekorvosnak kell igazolást adnia. A zárójelentést vissza kell vinned minden esetben a körzetihez, aki dokumentálja és ezután ad ő ki egy igazolást ami a bölcsődének szól.Egyébként a zárót is bekérheti, hogy a tözslapjára a bölcsiorvos rávezesse, mindent dokumentálniuk kell.Ha például nem szólsz be, hogy most nem viszed a gyerekedet bölcsibe( nem beteg, csak együtt van programotok, vagy elutaztok stb.) 3 nap után köteles vagy igazolást vinni a körzetitől, a mi bölcsinkben így van. A hajmosásról annyit, hogy nem kell mindennap, de mivel kicsi és sokat mozognak beizzadhat a feje. Szerintem
a heti hajmosás kevés 2x mindenképpen megmosnám a gyerek haját, vagy rövidebbre vágnám. Arra is kell gondolni, hogy önállóságra nevelés szempontjából nem előnyös egy ilyen kisgyereknek a hosszú haj.Nem tudja egyedül megfésülni sem. Oviba fog menni és itt még megfésüli a gnő, de az oviban mindent egyedül kell csinálnia, ezért mondom, hogy
nem előnyös . Fésüléskor, gumizásnál stb. húzódhat is neki.Az öltözködésnél is mindig a praktikus ruhát válazd, amit a gyerek is könnyen le-fel húzhat, könnyen tud benne mozogni, nem szoros, kényelmes legyen. Valóban beszélhetnél is vele és hidd el megéri.
persze,csak pl már esett így el fejre és bevittem a kórházba, de ott nem fogták bent, kórháza válogatja. a gereknek kb 5-6 naponta mosom a haját meg, de utálja a hajmosást ordít. én meg nem szeretem kínozni, nekem csak egy mozdulat megmosni, neki kínszenvedés.
A harisnya nadrággal előtte sosem volt bajuk
Nagy vétek, hogy hosszú hajú kislányt akarok?Nekem és az apjának is így tetszik.
Én melléd állok. Nem kell mindenki véleményét most mérvadónak tekinteni, mert nem ismerik a teljes történetet. Nyilván hosszabb út vezetett idáig, amiért feltetted ezt a kérdést, nem csak a harisnyás eset, meg a kicsi haja...
Szerintem jelezd neki konkrétan, hogy úgy érzed, hogy nem szimpatizál veletek. Mondd meg neki, hogy akkor beszéljétek meg, és ha nem juttok dűlőre, lehet rendezni a főnök előtt a dolgot. Sajnos vannak érdekes emberek mindenhol, akiket helyre kell tenni.
Lehet, hogy sokaknak most nem volt szimpatikus a hozzászólásom, de tapasztalatból beszélek. Ebben a szakmában egy szint után ki lehet égni, és olyankor már nincs kontroll. Egy anyukának meg a gyermeke a legfontosabb és érzékenyen is reagál minden, a gyermekét illető negatív helyzetre. Ezt egy nevelőnek mindig szem előtt kellene tartania.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!