Nálatok is csak évi 2x van beszoktatás a bölcsibe?
Nálunk ezt mondták.
Figyelt kérdés
2014. jún. 9. 21:50
1/10 kíváncsicska válasza:
Nálunk folyamatos a beszoktatás.Csak a nyári leállás előtt nincs beszoktatás
2014. jún. 9. 22:19
2/10 anonim válasza:
Ezt nem erte, h ketszer van? Marmint ketszer viheted beiratkozas utan beszoktatni? Hiaba van hely nem viheted mert nem szoktathatod be?
Mert ha erre gondolsz nekem furi. Nalunk mihelyst van uresedes mehet is a beszoktatas. Nalunk is igy volt. Barmijor be lehet szoktatni.
2014. jún. 9. 22:21
3/10 anonim válasza:
Kifejtenéd bővebben mit mondtak? Hogy értik, hogy kétszer? Nálunk úgy van a bölcsiben, hogy májusban van a beiratkozás annak, aki szeptembertől megy. De mivel nem tudnak mindenkit egyszerre szoktatni, így csúsztatás van, pl. az én fiam anno csak októbertől kezdte a szoktatást, mert sok szabim volt. Ahogy betöltik a 3 éves kort, másnaptól oviba kell menni (ha szobatiszta). Így tehát folyamatosan van üresedés, plusz akik menet közben mennek el valamiért. A kiesők helyére pedig vesznek fel új gyereket, akiket ugyanúgy szoktatnak, mint aki év eleje óta jár. Maga a beszoktatás 2 hét gyerekenként és mivel 2 dajka van, egyszerre csak 2 gyereket szoktatnak.
2014. jún. 9. 23:48
4/10 anonim válasza:
Nálunk folyamatosan van beszoktatás.Beitatod amikor van hely szólnak és jöhet a gyerkőc.Aki betölti a 3 évet augusztus végéig maradhat akkor is ha szobatiszta.
2014. jún. 10. 10:04
5/10 A kérdező kommentje:
Nekem is elég fura, azt mondták hogy áprilisban meg szeptemberben van. És ha én januárban szeretném beadni és van hely? Hát ezt mégegyszer meg kell kérdeznem. Mondták hogy sokan most ébredtek fel hogy májusban hogy beadnák. Viszont van hely mindig szerinte mert folyamatosan mennek is el oviba.
2014. jún. 10. 10:47
6/10 anonim válasza:
Oviba nem folyamatosan mennek. Gondozási év alatt nem fognak átmenni oviba, hanem ez azt jelenti, hogy szeptembertől ovisok lesznek. Ha egy csoportból elmegy egy gyerek (kistesó miatt, vagy elköltöznek) a gondozási év közben, akkor, ha van jelentkező, már kezdődhet is a beszoktatás, illetve a családlátogatás.
Egy kisgyermeknevelő
2014. jún. 11. 17:59
7/10 anonim válasza:
Kedves 3-as válaszoló!
Ha betöltik a 3 éves kort, nem kell másnaptól oviba menni, abban a gondozási évben, amelyikben betölti a 3 éves kort,még bölcsődében maradhat. Ha neked azt mondták, hogy másnap megy oviba, akkor az nagyon nagy tévedés. Ha szeptember 10-én született a gyerkőc, akkor augusztus 31-ig még maradhat bölcsiben, és szeptember 1-én kell oviba menni. Akkor van csak úgy, hogy másnap kell oviba menni, ha a gyerek augusztus 31-én tölti a 3 évet. De ez nagyon ritka.
2014. jún. 11. 18:02
8/10 anonim válasza:
Lehet, hogy területenként változó, vagy már másként van. De a gyerekem 2011. augusztus 29-én betöltötte a 3-at és 30-án ment oviba. Legalábbis én így emlékszem, de lehet, hogy a szeptembert megvártuk. Viszont arra biztosan emlékszem, hogy annó nekem így mondták. Nem ő volt az egyetlen, karácsonyig sorban érkeztek azok, akik szintén betöltötték. Csak azok volt "halasztás", azok maradtak bölcsiben, akik még nem voltak szobatiszták pl.
3. Voltam
2014. jún. 11. 21:11
9/10 anonim válasza:
folyamatos beszoktatás van mindenhol. Én úgy tudom ez törvény.
2014. jún. 12. 09:29
10/10 anonim válasza:
Azért ment a te gyereked 30-án már oviba, mert általában az ovik előbb elkezdődnek, nem szeptember 1-én. De ha pl áprilisban lett volna 3, akkor nem kell másnap oviba mennie. 7es voltam
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!