Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Kislányom csak egyedül,...

Kislányom csak egyedül, kiságyban, sötétben alszik. Ha már bent van valaki vagy világos van nem alszik. Viszonylag csend is van mármint nem csapkodunk, kiabálunk. Hogy fog igy aludni a bölcsiben?

Figyelt kérdés
Világosban társaságban nagy zajban?
2014. máj. 31. 12:44
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Bölcsiben sincs teljesen világos alvásnál, zaj meg főképp. Hidd el, elfárad annyira a délelőtt folyamán, hogy nem nagyon fogja semmi sem érdekelne, de egyébként is megszokják gyorsan :)
2014. máj. 31. 12:54
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem pontosan így aludt és alszik most is itthon.Bölcsibe aggódtam én is,úgy voltam vele,hogy tuti nem fog ott aludni. 5. beszoktatós napján simán,egy kis simizéssel rásegítve elaludt,soha nem is volt gond ebből,szépen aludt ott.Hamar megszokják,könnyen alkalmazkodnak ne aggódj :)
2014. máj. 31. 12:55
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Pont ez volt az én aggályom is a fiamnál. Igen, zaj volt és világos, mégis elaludt. Nem tudom, hogy csinálják a gondozónők, de nem volt probléma. 1-2 hétig tartott megszoknia. Viszont itthon még mindig csak egyedül alszik. A gyerekek nagyon rugalmasak. :)
2014. máj. 31. 14:12
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszi. Hát remélem menni fog Neki. :)
2014. máj. 31. 14:23
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
bölcsiben is behuzák a függönyöket,és csönd van alvás alatt ,biztos eltud majd aludni ott is nyugi.
2014. jún. 1. 06:58
 6/10 anonim ***** válasza:
Az én fiam pedig csakis velem volt hajlandó elaludni, sötétben, csendben. 2 éves koráig, amikor bölcsibe került. Rettegtem, hogy mi lesz. Még ma is felfoghatatlan számomra, de nem volt semmi gond. Letették aludni, kicsit simogatták a hátát és elaludt. Utána itthon is lazultak szépen lassan a "követelmények" az elalvással kapcsolatban. Csoda ez a bölcsi! :)
2014. jún. 4. 13:22
 7/10 A kérdező kommentje:
Hát remélem Neki is menni fog el se tudom képzelni egyenlőre. A másik amiatt aggódok az az alvás időtartalma. Itthon kb 1-1,5 alszik. ha ugatni kezdenek a kutyák akkor 40-50 percet. Ott meg elvileg 2-3 órát "kell" aludni.
2014. jún. 4. 14:21
 8/10 anonim ***** válasza:

Éppen most szoktattam be egy kislányt, aki teljesen sötétben alszik otthon még napközben is, és csend van a lakásban. A szülővel nem aludt el, másnap velem 10 perc alatt elaludt, és csak másfél óra múlva ébredt fel. A csoportokban alvásidő alatt nincs nagy zaj, hacsak nem sír/kiabál valamelyik gyerek, de azt a zajt is hamar megszüntetik a gondozónők, illetve a gyerekek megszokják. Ha van még kérdésed, írj nyugodtan!

Egy kisgyermeknevelő

2014. jún. 11. 18:10
 9/10 anonim ***** válasza:

Még az utolsó válaszodra írnék. Nem "kell" 2-3 órát aludni, ez az időtartam az alvásidő, viszont rengeteg gyerek van, aki csak fekszik csendben az ágyában. Bár a gyerekeknek biztosan az is furcsa, hogy ha felébrednek, nem mászhatnak ki az ágyból és nem mehetnek a "dolgukra", hidd el, ezt is hamar megszokják. A beszoktatás alatt pedig úgyis ott leszel, tehát ha a 6. napon alszik először a gyerek, a gondozónők nem fognak fél 3-ig elküldeni, hogy majd akkor gyere vissza.

Utolsó voltam.

2014. jún. 11. 18:14
 10/10 anonim ***** válasza:

Kisfiam is csak 1-1,5 órát alszik délután. 2,5 óra az alvásidő náluk, ha hamarabb felkel, akkor a maradék időben pihen. De van hogy "ellop" egy babát, vagy könyvet és azzal csendben játszik.

Bár ő eleinte nem nagyon bírt meglenni az ágyikójában a bölcsiben, (volt hogy felkelt és másokat ébresztett)de rászoktatták, hogy csendben kell lenni.

Most biztos le fognak sokan pontozni, de az én gyerekem is sötétben és csendben alszik itthon, így van,hogy ott nem tudja kipihenni kellően magát, pont a többiek miatt.

Ezt én sem szeretem,mert van hogy sokszor fáradt, nyűgös.

Ezt a hiányt általában hétvégén bepótolja, akkor alszik 3-4 órát egyhuzamban.

Sajnos ez van, nem lehet mindenkinek az egyéni igényeihez alakítani a bölcsit.

2014. jún. 19. 11:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!