Kislányom csak egyedül, kiságyban, sötétben alszik. Ha már bent van valaki vagy világos van nem alszik. Viszonylag csend is van mármint nem csapkodunk, kiabálunk. Hogy fog igy aludni a bölcsiben?
Éppen most szoktattam be egy kislányt, aki teljesen sötétben alszik otthon még napközben is, és csend van a lakásban. A szülővel nem aludt el, másnap velem 10 perc alatt elaludt, és csak másfél óra múlva ébredt fel. A csoportokban alvásidő alatt nincs nagy zaj, hacsak nem sír/kiabál valamelyik gyerek, de azt a zajt is hamar megszüntetik a gondozónők, illetve a gyerekek megszokják. Ha van még kérdésed, írj nyugodtan!
Egy kisgyermeknevelő
Még az utolsó válaszodra írnék. Nem "kell" 2-3 órát aludni, ez az időtartam az alvásidő, viszont rengeteg gyerek van, aki csak fekszik csendben az ágyában. Bár a gyerekeknek biztosan az is furcsa, hogy ha felébrednek, nem mászhatnak ki az ágyból és nem mehetnek a "dolgukra", hidd el, ezt is hamar megszokják. A beszoktatás alatt pedig úgyis ott leszel, tehát ha a 6. napon alszik először a gyerek, a gondozónők nem fognak fél 3-ig elküldeni, hogy majd akkor gyere vissza.
Utolsó voltam.
Kisfiam is csak 1-1,5 órát alszik délután. 2,5 óra az alvásidő náluk, ha hamarabb felkel, akkor a maradék időben pihen. De van hogy "ellop" egy babát, vagy könyvet és azzal csendben játszik.
Bár ő eleinte nem nagyon bírt meglenni az ágyikójában a bölcsiben, (volt hogy felkelt és másokat ébresztett)de rászoktatták, hogy csendben kell lenni.
Most biztos le fognak sokan pontozni, de az én gyerekem is sötétben és csendben alszik itthon, így van,hogy ott nem tudja kipihenni kellően magát, pont a többiek miatt.
Ezt én sem szeretem,mert van hogy sokszor fáradt, nyűgös.
Ezt a hiányt általában hétvégén bepótolja, akkor alszik 3-4 órát egyhuzamban.
Sajnos ez van, nem lehet mindenkinek az egyéni igényeihez alakítani a bölcsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!