Már megint náthás: mi az a pont a megfázásban, amikor úgy döntesz, inkább otthon maradsz vele, nem megy bölcsibe?
Főleg azok válaszát várnám, akik táppénzre kell, hogy menjenek, hogy otthon maradhassanak a gyerkőccel.
Enyém most pl. náthás, köhög, de nem lázas, éjjel viszont rosszul alszik, nappal a kedve jó... nehéz eldönteni, holnap menjünk-e, nem szívesen küldöm közösségbe a beteg gyereket, de látom, hogy "ennyivel" mások még simán ott vannak. Érdekel, ti mi alapján döntötök?
Az én két hete volt beteg, és most is az. Annyi különbséggel,hogy akkor nagyon köhögött a láz mellé. Akkor egy hétig itthon voltunk, mert először csak a láz jött, és másnapra jött a köhögés, ami kitartott még 3-4 napig.
Most szerencsére nem köhög, és ma már láza sem volt, az orra is minimálisan folyik. Úgyhogy holnap még nem viszem, mert eleve délutános a doki, akkor megmutatom neki, de szerintem kedden már engedni fogja!
Ja,hogy mi alapján döntök! Hát több napos láz után, még egy napot várok! Te,hát mint most. Hogy ma már nem lázas, remélem holnap sem lesz az, de ettől még holnap nem vinném.
Ha picit folyik az orra, akkor még viszem. Arra a gondozónő is azt mondta,hogy mindent tüsszentéssel azért nem kell otthon maradni. A vicc az,hogy 1 hónapja kezdte a bölcsit és egy beteg gyerek sem volt a csoportban. Itt tényleg figyelnek rá,hogy az apróbb orrfolyás legyen a max. amivel beviszed és mégis olyan vírust kapott el kétszer is,hogy 39-es lázakat mértem!
Vitted végül? :)
Én ma itthon maradtam a kicsivel, mert elég csúnyán köhög és néha olyan rohamokban jön rá, hogy nem akartam így vinni. Az orrából is már sárgás-zöldes trutyi jön.
Levittem dokihoz, de csak annyit mondott, hogy piros a torka, kapjon Sinupretet és orrcseppet, 2-3 nap pihi, ha nem lesz lázas és kész. Szólt, hogy ilyen miatt legközelebb le se menjünk, mert csak betegebb lesz a gyerek a váróban :) Csak telefonáljak le igazolásért és annyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!