Hétfőn kezdjük a bölcsit és elfelejtettem egészséges igazolást kérni?
Tégy egy próbát. Ez a szabály, hogy kell az igazolás, de elképzelhető, hogy nem csinálnak belőle gondot, és beviheted utólag.
(Mi múlt szerdán kezdtük volna a beszokást, de közbe jött valami. Kérdeztem, hogy kérjek e mától új igazolást, de azt mondták nem kell, jó amit a múlt hétre kaptam. )
Az egészséges igazolás nem arról szól péntek este, hogy a gyerek nem lesz náthás hétfő reggel.
Hanem arról, hogy a gyereket az orvos megvizsgálta és betegségre utaló tünetet nem tapasztalt nála.
Merthogy betegség nem csak az egy nátha van ám. És természetesen nem is attól rettegnek a gyerekcsoportok üzemeltetői.
Sokkal inkább a hagyományosan gyerekbetegségeknek nevezett nyavalyák tucatjától, amelyek súlyosan fertőzőek és gyakran okoznak maradandó károsodást. Mondjuk a szamárköhögés vagy a vörheny.
Ezek általában hosszabb lappangási időszakkal rendelkeznek, ám az orvosnak már ez alatt is illik felismerni a jelenlétüket. Az igazolásban azt írja le az orvos, hogy ilyenre utaló jelet sem látott a gyereken.
Mármost ha az igazolás szükségességén fennakadtál, akkor mit fogsz szólni, amikor a gyerek szülinapjára be akarsz vinni valami sütit. Azt ugyanis nem sütheted meg otthon, hanem számlával kell igazoljad, hogy hol és mikor vetted. Merthogy ez is így lesz ám.
Amúgy ennek az okát magam sem tudom, úgyhogy örömmel venném, ha valaki tudná és elmagyarázná, hogy mi bölcs megfontolás van mögötte.
A #16 vagyok a sütivel.
A #17 válasz logikusan hangzik, ment is a zöld mancs rája.
Persze attól ez még ugyanúgy van, mint minden más; jól hangzik, csak nem igaz - mint az egészséges igazolás, hogy az alaptémára visszatérjünk.
A különbség csak annyi, hogy az orvos fizetése nem változik attól hogy napi 100 igazolást ad-e ki (amiért egyen-egyenként felelősségre vonható) avagy egyet sem. Ellenben a cukrászatnak az igazolt termék értékesítése kevéske bevételt csak jelent ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!