Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Hétfőn kezdjük a bölcsit és...

Hétfőn kezdjük a bölcsit és elfelejtettem egészséges igazolást kérni?

Figyelt kérdés
Csak 1 órát leszünk, nem gáz, ugye? Természetesen semmi baja, makk egészséges! Keddre beszerzem.
2014. jan. 11. 14:05
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Ha nem tudtam volna, hogy kell igazolás akkor miért kérdeztem volna egyáltalán??És azért gondolom, hogy az enyém lesz beteg az ottaniaktól mert nem visznek minden héten egészséges igazolást. Beviszi anya taknyosan köhögve mert menni kell dolgozni. Nekem még nem kell, én biztosan nem fogom betegen bevinni. Mondom van már egy ovisom, tudom mi van a közösségben. Van olyan gyerek, hogy szinte ugat de akkor is beviszik.
2014. jan. 11. 19:27
 12/19 anonim ***** válasza:

Tégy egy próbát. Ez a szabály, hogy kell az igazolás, de elképzelhető, hogy nem csinálnak belőle gondot, és beviheted utólag.

(Mi múlt szerdán kezdtük volna a beszokást, de közbe jött valami. Kérdeztem, hogy kérjek e mától új igazolást, de azt mondták nem kell, jó amit a múlt hétre kaptam. )

2014. jan. 13. 14:24
 13/19 anonim ***** válasza:
38%
Csak most találtam ezt a kérdést, de muszáj válaszolnom, a többi kedves válaszoló anyuka miatt is, csak hogy tudják. Én megkérdeztem a bölcsiben, hogy mikor kell vinnem ezt az igazolást (mert nekem még nincs tapasztalatom). Azt mondta a vezető, hogy nyugodjak meg, elég lesz majd a beszoktatás alatt elkérni az orvostól. Ennyit a szabályokról, meg hogy mennyire rugalmasak a bölcsikben.
2014. jan. 15. 13:49
 14/19 anonim ***** válasza:
33%
Hat, kedves utolso, azert, mert a vezeto azt hiszi, korulotte forog a vilag, meg nincs ugy. Ad 1, a tobbi gyerek egeszsegevel jatszik, ad 2, egy ellenorzes soran olyan szepen repul, mint a kismadar, ha nincs igazolas.
2014. jan. 15. 14:22
 15/19 A kérdező kommentje:
Látom, írtatok ezért gondoltam elmondom mi történt. Hétfőn reggel 9-re odamentünk a bölcsibe, odaadtam a papírokat amiket kértek és mondtam nincsen egészséges igazolásunk mert sajnos elfelejtettem kérni de holnapra hozom. Erre legyintett a gondozónő, hogy nem baj, jólesz holnapra úgyis épp most hívták fel az egyik az anyukát, hogy jöjjön a gyerekért mert lázas és a többieknek is folyik az orruk. :O Keddre vittem az igazolást, szerdára már az én gyerekemnek is folyt az orra illetve a 10 gyerekből már csak 5-en jöttek mert kedd estére belázasodtak, rosszabbul lettek. Na, erről beszéltem! Ezt borítékoltam volna, hogy így lesz! A téli hónapok ilyenek. Szerencsére mi még bírjuk, úgy néz ki tudom vinni holnap is. Jó lenne ha be tudna rendesen szokni legalább. Tök rendesek voltak a bölcsiben, szerintem ezektől eltekintve is simán beengedtek volna 1 órára. Amúgy is, amikor mondjuk nyílt nap van? Boldog boldogtalan bemegy a csoportokba. Akkor se kérnek egészséges igazolást. Ez csak amolyan kötelező dolog amit nekik csatolniuk kell de semmit nem jelent kb. A legtöbben pénteken kérik az igazolást. Utána van még a hétvége, azalatt nyugodtan beteg lehet. Az egészséges igazolás nem biztosíték semmire.
2014. jan. 19. 09:03
 16/19 anonim válasza:
100%

Az egészséges igazolás nem arról szól péntek este, hogy a gyerek nem lesz náthás hétfő reggel.

Hanem arról, hogy a gyereket az orvos megvizsgálta és betegségre utaló tünetet nem tapasztalt nála.

Merthogy betegség nem csak az egy nátha van ám. És természetesen nem is attól rettegnek a gyerekcsoportok üzemeltetői.

Sokkal inkább a hagyományosan gyerekbetegségeknek nevezett nyavalyák tucatjától, amelyek súlyosan fertőzőek és gyakran okoznak maradandó károsodást. Mondjuk a szamárköhögés vagy a vörheny.

Ezek általában hosszabb lappangási időszakkal rendelkeznek, ám az orvosnak már ez alatt is illik felismerni a jelenlétüket. Az igazolásban azt írja le az orvos, hogy ilyenre utaló jelet sem látott a gyereken.

Mármost ha az igazolás szükségességén fennakadtál, akkor mit fogsz szólni, amikor a gyerek szülinapjára be akarsz vinni valami sütit. Azt ugyanis nem sütheted meg otthon, hanem számlával kell igazoljad, hogy hol és mikor vetted. Merthogy ez is így lesz ám.

Amúgy ennek az okát magam sem tudom, úgyhogy örömmel venném, ha valaki tudná és elmagyarázná, hogy mi bölcs megfontolás van mögötte.

2014. jan. 30. 01:45
 17/19 anonim ***** válasza:
50%
Utolso! Azert kell a bolti süti, mert ott szerepel a címkén az összetevő es mivel nem egy adg készül belole, kötelezően mintát is eltesznek, egy esetleges elelmiszer biztonsagi ellenőrzésre felkészülve. Amikor egy teljes bölcsődes csoport szalmomellas lesz az otthon keszült sutitol, akkor Kovács anyukat nem tudjak elő szedni, hogy hoppa, biztos a Petike szulinapi tortaja volt a gond. Ellenben a Marcipán cukraszathoz simán kimegy az ÁNTSZ es akar be is zárhatja, ha fertőzött élelmiszert talál.
2014. jan. 30. 05:21
 18/19 anonim válasza:

A #16 vagyok a sütivel.

A #17 válasz logikusan hangzik, ment is a zöld mancs rája.

Persze attól ez még ugyanúgy van, mint minden más; jól hangzik, csak nem igaz - mint az egészséges igazolás, hogy az alaptémára visszatérjünk.

A különbség csak annyi, hogy az orvos fizetése nem változik attól hogy napi 100 igazolást ad-e ki (amiért egyen-egyenként felelősségre vonható) avagy egyet sem. Ellenben a cukrászatnak az igazolt termék értékesítése kevéske bevételt csak jelent ...

2014. jan. 30. 08:41
 19/19 A kérdező kommentje:
Nem fogok meglepődni mert ahogy már írtam is van egy 5 éves gyermekem is aki évek óta óvodás. :) Különben meg túl is vagyunk az első bölcsis szülinapon mert éppen 1 hét múlva lett kettő ahogy bekerültünk a bölcsibe. :) Elvileg cukrászdából lehetne venni számlával együtt tortát de megkértek, hogy ha lehet inkább ne legyen torta mert hiába reggel veszem meg de ki tudja mióta áll az üzletben, jobb a békesség, nehogy aztán az legyen, hogy valamelyik gyerek hasmenést kap és akkor biztos a tortától van. Úgyhogy piskótatallért vittem meg kekszet, ropit, rostos üdítőt. Ők meg csináltak ilyen alkalmakra sóliszt gyurmából egy nagy tortát és arra teszik a gyertyát, hogy azért legyen mit elfújni. Ezzel teljesen egyetértek amúgy! Szerintem se legyen inkább torta, főleg nyáron gond lehet belőle.
2014. jan. 30. 17:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!