Anyukák, akiknél a gyerek nagyon könnyen beszokott a bölcsibe, eltávolodott tőletek a gyerek, vagy ugyanúgy viselkedett otthon, és ragaszkodó volt mint előtte?
nem fog elszokni Tőled, tipikusan azt ilyen gyerekeknél jön elő az, hogy 2-3 hét múlva nem akarnak bölcsibe/oviba menni, mert addigra már nem új az élmény, akkorra csapódik le, hogy ez már mindig így lesz, innentől minden reggel menni kell
ez teljesen normális, nálunk mind a két gyerkőc ilyen beállítottságú, a nagy első nap az oviban közölte a folyosón várakozó apjával, hogy Apa, menj haza nyugodtan enni, én itt ebédelek az új barátaimmal (nem volt előtte bölcsis). Hetekig nem volt semmi gond, majd kezdődött a reggeli sírás, hogy inkább maradna itthon. Aztán lecseng ez is. A lényeg, hogy Te ne aggódj, mert azt nagyon megérzik.
Az én fiam 2 éves, mi ma voltunk az 5. napon beszoktatásban. Az elmúlt 4 nap olyan könnyen ment,hogy már-már nekem is rosszul esett,hogy nem hiányzom neki. Mondta a gondozónő, hogy nem ijesztgetni akar, de fog ez még változni! Ma már, amikor nem voltam ott 3 órát, sírva is fakadt. De hazajönni ma sem akart! :)
A gondozónő szerint egyébként,ha nem a beszoktatáskor, akkor később lép fel az anyahiány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!