Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Volt már veletek úgy hogy nem...

Volt már veletek úgy hogy nem tudták befizetni a bölcsödei téritési díjat? Mi lehet a következménye?

Figyelt kérdés
Egyszerre kaptam meg a két gyerekre a csekkeket, a héten kell befizetni a határidő szerint mintegy 60.ezer ftnyi összeget az ebéddel és a gondozási díjjal együtt. a karácsonyi menüt se tudom még miből fogom kihozni, nem tudom mit tehetnék. Novembertől lett bölcsis s kisebbik is, így már csak a 26600ft családi pótlékot kapom, majd valamikor a kb. 25.000ftos gyest is, de e hóban még azt sem utaltak. Mi tévő lehetnék? Milyen következményei lehetnek, ha csak januárban fizetembe?
2013. dec. 12. 12:09
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Nem tudom miért kell előre, a különbözetet a másikból mindig jóváírják, ha nem járt teljes hónapot. Nem vehetem ki a bölcsiből, mert akkor esélyem nincs munkát találni, meg dogozni, így is megterhelő őket hozni vinni nap mint nap, hogy bölcsisek van fix 4-6 szabad órám. A munka keresés folyamatban van, nem ülök tétlenül de az most nem segít az (remélem) átmeneti pénzhiányon! Köszönöm a segítségeteket! De nagyon nehéz erről beszélni, fel vállalni, mikor egy olyan világban élünk hogy kifelé azt kell mutatni minden tökéletes... stb.
2013. dec. 12. 13:46
 12/16 anonim ***** válasza:

Sajnálom, ami veled történt.

Amit én tanácsolnék:

1. bemenni a bölcsődevezetőhöz és kultúrált, emberi hangon segítséget kérni, vagy legalább halasztást pl. a januári esedékes fizetnivalót január 10ig befizetni.

2. ha ez nem megy, vagy a vezető nem emberséges vagy azt mondja, hogy nem áll módjában halasztást adni, akkor az intézményfenntartóhoz fordulni- önkormányzati fenntartású bölcsi esetén a jegyzőnek írni tértivevényes levelet, illetve neki is van valószínűleg fogadónapja- oda elmenni személyesen. Ha esetleg szabadságon lenne, akkor a szociális irodára vagy a nevelési-oktatási intézményeket felügyelő csoporthoz, osztályhoz (nem tudom, hol laksz- a neten nézd meg a településed honlapján!)

3. AZONNAL a megváltozott élethelyzetre tekintettel térítési díj újramegállapítást kérni. Ha elköltöztetek, akkor valószínűleg máshol laktok, esetleg már új a lakcímkártyád is. Jelenleg nincs jövedelmed. Ha a 60 eFt-ot úgy fizeted, hogy abban gondozási díj is van, akkor azt a korábbi családi egy főre eső jövedelemből számolták, ami most nincs neked. Kérd az újramegállapítást egy kísérőlevéllel és hivatkozz soron kívüliségre és méltányosságra.

4. azonnal adj be a bíróságra gyermekelhelyezési kérelmet, amelyben tartásdíjat is kérsz az apától. Olyan nincs, hogy kidob és mehetsz amerre látsz. Köteles a saját gyermekeit támogatni akkor is, ha az élettársával már nem jön ki jól.

5. még ünnepek előtt menj el a lakóhelyed szerinti családsegítőhöz vagy gyermekjóléti szolgálathoz. 2 családi pótlék és gyes olyan alacsony összeg, hogy gyermekvédelmi támogatást is kérhetsz és ugyanitt tudnak segíteni abban, hogy legalább halasztást kapj a bölcsődei térítési díjra, gyermekelhelyezési beadványt is segítenek írni stb.

Most hol, kinél, miből élsz?

Tedd félre a szégyenérzetedet, esetleg segélyszervezetet is megkereshetsz, ha a lakhatás hosszabb távon gond, akkor gyámhivatalt, anyaotthont.

Ha- igaz később valamivel, de JELEZD- befizeted a gondozási díjat, a gyermekedet nem rakhatják ki- az eljárása is ennek nem 1-2 hét.

Kérdés, hogy hosszútávon hogyan fogod tudni ezt menedzselni munka nélkül. Azonnal keress munkát, akár idényjellegűt is (kereskedelem stb.) és keresd meg a gyes ellátást folyósító MÁK kirendeltséget, ahová tartoztok és kérj az ügyintézőtől segítséget, hátha tud információt adni, hol áll a kiutalás.

Minden jót.

2013. dec. 12. 15:41
 13/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszod, sokat segítettél és a biztatást is. Az a helyzet, hogy az "apa" ha finoman fogalmazok nem komplett, azért is jöttünk el, mert elegem lett az állandó verésekből, fenyegetőzéséből. Nem akartam addig eljutni hogy a gyerekeket is bántsa, ha valami nem az ő akarata szerint történt már azzal fenyegetett hogy akkor kidob minket, mivel nem vagyunk háza sok és hivatalosan élettársai kapcsolatban sem vagyunk, nem tudom jogilag mi az amit tőle követelni lehet, és nekem ügyvédre sincs pénzem. Most egy barátomnál húztuk meg magunkat, amíg nem találok munkát, mert egyedül nem tudnám biztosítani a kicsiknek a lakhatást se, azt meg nem akarom hogy emiatt még tőlem vegyék el őket. Nagyon rossz ez az egész, de próbálok mindent megoldani a gyerekekért. A MÁKkal már intézem a dolgokat, a többi infót köszönöm, utána járok.
2013. dec. 13. 23:32
 14/16 A kérdező kommentje:
A bölcsis térítési díjban pedig igazad van mi az apa keresete miatt fizettük a legmagasabb téri tési díjat, de ha jól emlékszem még olyan is volt azon a papíron anno hogy van aki mentességet kap a gondozási díj alól, abba most simán lehet beleesünk, úgyhogy ezt is mindenképp megkérdezem és megigénylem.
2013. dec. 13. 23:35
 15/16 anonim ***** válasza:
Sürgősen intézd el,h a gyerekeidet egyedül neveled HIVATALOSAN!!!!Mert akkor egyáltalán nem kell fizetned!!!!
2013. dec. 14. 00:50
 16/16 anonim ***** válasza:
utolsó vagyok.mert ha kapsz rendszeres gyermekvédelmi segélyt,akkor a gondozási díjat sem kell fizetned,de nagy valószínűséggel a kaját sem!!!Nincs helye szégyenérzetnek ilyen esetben.inkább arra legyél büszke,h egyedül is fel tudod nevelni a gyerekeidet.Viszont mindennek utána kell szépen érdeklődnöd!
2013. dec. 14. 00:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!