Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Ha nem tudjuk még elkezdeni...

Ha nem tudjuk még elkezdeni sem a bölcsit mert állandóan beteg akkor is le kell mondanom a gyedről?

Figyelt kérdés
Van egy ovis nővére aki most új oviba került és 4 nap után beteg lett ezután persze a kicsi is. (ez tavaly is így ment hónapokig:()Én még gyedet kapok de nem szívesen mondanám le ha még el se tudjuk kezdeni a kicsivel a bölcsit. Viszek orvosi igazolást ha kell de nem szeretném ha emiatt elvesztenénk a helyünket. Van ilyen, hogy emiatt halasztunk és a gyedem is maradhat addig?
2013. szept. 9. 17:02
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
GYED mellett hogy jár bölcsibe? Tudtommal a gyedet le kell mondani ilyenkor. Vagy rosszul tudom?
2013. szept. 9. 17:04
 2/13 A kérdező kommentje:
Novemberben kezdenénk de én dec végéig kapnám a gyedet ha nem mondom le (pl a bölcsi miatt). Éppen ez a kérdésem, hogy ha majd nem tudom vinni novemberben mert beteg, akkor is le kell mondanom a gyedet?
2013. szept. 9. 17:10
 3/13 anonim ***** válasza:

Kicsit nekem is zavaros.

Ha bölcsibe megy a gyerek, akkor gondolom visszamész dolgozni, vagy nem? Akkor pedig először a szabikat kell kivenni, ami hetek, hónapok. Addig csak el tudja kezdeni a bölcsit. Vagy ha mégsem, akkor neked is (beteg)szabira kell menned, hogy otthon lehess a gyerekkel. Akkor már nyilván nem jár a gyed...

Vagy rosszul értem, amit írtál?

2013. szept. 9. 17:11
 4/13 A kérdező kommentje:
Hát, igen bonyolult! Egy személyzeti tanácsadó (munkaerő kölcsönző) cégnél dolgozom, úgy tudok visszamenni, hogy kiküldenek interjúra a cégekhez és ha ott felvesznek akkor mehetek. Nem is ez a gond...mert elmegyek akkor máshová dolgozni. Annyi a kérdésem lényege, hogy akkor is le kell mondanom a gyedet ha itthon vagyok a gyerekkel és egy napot se mentünk még bölcsibe mert "NeadjIsten" beteg? Sajnos asztmás hajlamú mindkét gyerekem, nagyon betegesek. Tavaly, konkrétan novembertől áprilisig folyamatosan , felváltva voltak betegek. Így nem is tudom, hogy lehet dolgozni?
2013. szept. 9. 17:20
 5/13 A kérdező kommentje:
Valaki volt már így? Mert azt én is tudom, hogy mit hogyan kéne stb...de a kérdésemre még nem kaptam választ. :(
2013. szept. 9. 17:25
 6/13 anonim ***** válasza:

....akkor nem vagy alkalmazott, hogy a szabadságaid TÖRVÉNYESEN kiadják? Nem volt munkaszerződés?

Nekem is zavaros.

De nem értem, milyen betegsége van a gyermekednek, hogy már előre tudod, hogy nem fog menni?

2013. szept. 9. 18:39
 7/13 anonim ***** válasza:

....de attól hogy beteg lesz ugyanúgy állományba lesz a bölcsibe a kicsi, tehát le kell mondani.

...vagy akkor mész vissza dolgozni és viszed a picit bölcsibe mikor lejár a GYED

Hogy nincs benntmarad szabid ha most GYED-en vagy?

2013. szept. 9. 18:42
 8/13 A kérdező kommentje:

De van szabim, kb. 24 nap ahogy számolgattam. Nem valami sok. :( Állományban vagyok természetesen de ahol konkrétan dolgoztam az a munkahely már nincsen mert leköltözött az egész cég Nyíregyházára. Tehát oda nyilván nem tudok visszamenni mert nekem budapesti munkahely kell. :) Azzal a céggel aki engem hivatalosan foglalkoztat, határozatlan idejű munkaszerződésem van de nem tudom még, hogy melyik megbízójukhoz fognak felvenni újra, hol fogok megfelelni. Ezzel csak az a baj,hogy amíg a levegőbe lógok a munkahelyen, addig gondolom táppénzre se mehetek ha beteg a gyerek szóval csak a gyes marad.

Nem tudom biztosra, hogy beteg lesz, remélem nem, csak elgondolkoztam, hogy azért mondjam le a gyedemet (akár csak 2-3 héttel hamarabb), hogy ugyanúgy itthon üljek a gyerekkel és nem tudunk még a beszoktatással se haladni? Sajnálnám azt a pénzt mert elég nagy kiesés és így értelmetlen. De szerintem is az lesz, hogy a bölcsibe is állományba leszünk már és akkor gyeden nem lehetek akkor sem ha nem is tudunk menni.

2013. szept. 9. 19:26
 9/13 A kérdező kommentje:
Egy olyan cégnél dolgozom ami bankok call centerébe keresi és hivatalosan foglalkoztatja a munkaerőt. Mivel bankokról van szó, nem úgy van, hogy kismama vagyok, csak úgy odamegyek aztán kész, holnaptól itt dolgozom. :) Ők is kiválogatják a már kiválogatottakat, nem jó nekik akárki.:) Mivel az eredeti bankomhoz vissza nem tudok menni (mert elég messze lenne:)) így el kell járnom majd interjúra más bankokhoz és ha szimpi vagyok és felvesznek oda is akkor mehetek. Addig meg állományba vagyok de csak lógok a levegőben, várunk hátha összejön valami. Így érthetőbb? :)
2013. szept. 9. 19:33
 10/13 anonim ***** válasza:

Attól függetlenül hogy most hol van a cég, a GYED alatti szabikat kötelesek neked kiadni függetlenül attól, hogy hol találsz munkát, náluk-e vagy máshol.

Várd meg hogy lejárjon a GYED, utánna a szabikat kiveszed, hogyha meglesz az új helyed, akkor munkáltatóival igazolod, és a kicsi mehet bölcsibe. Beteg lesz, attól még bölcsis marad, legyen az több hét is, mert ha egyszer felvették, nem olyan könnyű kikerülni onnan.

2013. szept. 10. 09:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!