Ha nem tudjuk még elkezdeni sem a bölcsit mert állandóan beteg akkor is le kell mondanom a gyedről?
Kicsit nekem is zavaros.
Ha bölcsibe megy a gyerek, akkor gondolom visszamész dolgozni, vagy nem? Akkor pedig először a szabikat kell kivenni, ami hetek, hónapok. Addig csak el tudja kezdeni a bölcsit. Vagy ha mégsem, akkor neked is (beteg)szabira kell menned, hogy otthon lehess a gyerekkel. Akkor már nyilván nem jár a gyed...
Vagy rosszul értem, amit írtál?
....akkor nem vagy alkalmazott, hogy a szabadságaid TÖRVÉNYESEN kiadják? Nem volt munkaszerződés?
Nekem is zavaros.
De nem értem, milyen betegsége van a gyermekednek, hogy már előre tudod, hogy nem fog menni?
....de attól hogy beteg lesz ugyanúgy állományba lesz a bölcsibe a kicsi, tehát le kell mondani.
...vagy akkor mész vissza dolgozni és viszed a picit bölcsibe mikor lejár a GYED
Hogy nincs benntmarad szabid ha most GYED-en vagy?
De van szabim, kb. 24 nap ahogy számolgattam. Nem valami sok. :( Állományban vagyok természetesen de ahol konkrétan dolgoztam az a munkahely már nincsen mert leköltözött az egész cég Nyíregyházára. Tehát oda nyilván nem tudok visszamenni mert nekem budapesti munkahely kell. :) Azzal a céggel aki engem hivatalosan foglalkoztat, határozatlan idejű munkaszerződésem van de nem tudom még, hogy melyik megbízójukhoz fognak felvenni újra, hol fogok megfelelni. Ezzel csak az a baj,hogy amíg a levegőbe lógok a munkahelyen, addig gondolom táppénzre se mehetek ha beteg a gyerek szóval csak a gyes marad.
Nem tudom biztosra, hogy beteg lesz, remélem nem, csak elgondolkoztam, hogy azért mondjam le a gyedemet (akár csak 2-3 héttel hamarabb), hogy ugyanúgy itthon üljek a gyerekkel és nem tudunk még a beszoktatással se haladni? Sajnálnám azt a pénzt mert elég nagy kiesés és így értelmetlen. De szerintem is az lesz, hogy a bölcsibe is állományba leszünk már és akkor gyeden nem lehetek akkor sem ha nem is tudunk menni.
Attól függetlenül hogy most hol van a cég, a GYED alatti szabikat kötelesek neked kiadni függetlenül attól, hogy hol találsz munkát, náluk-e vagy máshol.
Várd meg hogy lejárjon a GYED, utánna a szabikat kiveszed, hogyha meglesz az új helyed, akkor munkáltatóival igazolod, és a kicsi mehet bölcsibe. Beteg lesz, attól még bölcsis marad, legyen az több hét is, mert ha egyszer felvették, nem olyan könnyű kikerülni onnan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!