Bölcsődéért mennyit kell fizetni? Hallottam van "bölcsődei gondozás intézményi térítési díj". Ez mindenhol van? Ennek mennyi az összege? Pl Bp-en
Melyik kerületből vagy Kérdező?
Mi is budapestiek vagyunk, a mi kerületünk is "fizetős", de ne egetrengető összegekre gondolj.
Egyébként a kerületi önkrományzat helyi rendeletéből derül ki, ami pedig fent van a honlapjukon, illetve a bölcsiben is ki van függesztve.
Nálunk 8 térítési díj kategória van, a családban élők egy főre jutó jövedelme alapján (bér, családi stb.).
ha az egy főre jutó kb. 30 e Ft alatt van, akkor nem kell ezt az étkezésen felüli díjat megfizetni, utána sávosan növekszik.
Mi a legmagasabb kategóriába kerültünk, így az egyenáras étkezéssel együtt havi kb. 25-27 eFt-ot fizetünk (napi kicsit több, mint 1.000 Ft).
Az étkezés általában 400-450 Ft/nap körüli összeg szinte mindenütt, vagyis az én gondozási díjam nagyjából 700 Ft/nap- és ez a maximum.
Nem, nem mindenütt van, csak azokon a településeken (kerületekben), ahol a képviselőtestület helyi rendeletben a bevezetéséről dönt.
A törvény szerint nem haladhatja meg az egy főre jutó jövedelem 25%-át, de amilyen kerületeket ismerek, ott ez bőven teljesül.
Szép napot.
2. (hosszabb) válaszoló vagyok.
Ne viccelj már, mindenképpen megéri visszamenni dolgozni.
Az általad elmondott adatokból (ha nem emelik meg az alapbérét- már pedig erre azért rá kell kérdezni, mert x otthon töltött év után is megilleti őt az az átlagos béremelési mérték, amit a többiek megkaptak, amíg ő otthon volt!)
Tehát 150 eFt bruttóból ő 118 eFt-t fog kapni.
(mielőtt hüledezik valaki leírom: éves bruttó bér 1,8 MFt, éves családi adóalapkedvezmény mértéke 1,5 MFt.
A bruttó bérből levonás 10% nyugdíj, 7,5% Eb, 1,5% munkavállalói hozzáj. - szóval így jön ki).
A családi pótlék még hosszú évekig megmarad, 26 eFt.
Összesen tehát a család jövedelme: 144 eFt és valamennyi gyerektartás is gondolom.
Erről nem írtál, van apa? Fizet, mennyit fizet?
Ez még fontos infó, az egy főre jut jövedelembe beleszámít!
Ezt figyelmen kívül hagyva a kis család egy főre jutó jövedelme 48 eFt/fő (mert ugye 3 felé oszlik a kereset)
Erre nem hiszem, hogy napi párszáz forintnál több gondozási díjat elkérnek, de nézd meg a helyi rendeletet.
(nálunk a napi 700 Ft úgy jött ki, hogy az egy főre jutó több, mint 150 eFt).
Az étkezés napi 400 Ft/gyerek kb, 20 nappal 16 eFt a két gyerekre.
Az összes bölcsődei ellátási költség (tisztasági csomagot, csoportpénzt nem számítva) a 2 gyerekre összesen szerintem semmiképp nem lesz több 20-25 eFt-nál az ő helyzetében.
Nehogy már a munkavállalással ennyivel többet ne keressen!
Egyébként pedig az ikrek mellett mehet részmunkaidőben is dolgozni és jár rájuk a dupla GYES- ezesetben persze a fizetés arányos része jár csak, viszont a családi adókedvezményt itt is igénybe tudja venni.
Remélem, tudtam segíteni, szép napot ismét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!