Az ilyet mégis hogy lehet megoldani?
Bölcsisek leszünk. Èn újra munkába állok. Ha a gyerek beteg lesz 2 hetente egy kis megfázás miatt majd mindig ki kell vegyem ès nem.dolgozhatok? Mert segítsègem nincs, mamák megyèn kívül laknak. Ennyit menni táppènzre...melyik.munkáltató nèzi ezt jószemmel?
Másnak olyan könnyû ott vannak a segítsègek :(
Kedves Kérdező,
a bölcsiben mondd el ezt a helyzetet, hogy nem örülnek a munkahelyeden- ha szerencsés vagy és emberséges gondozókat fogsz ki, akkor ezt fogják tolerálni, amennyire csak lehet.
Ahogy előttem is írták: már jobban lévő, kicsit orrfolyós gyereket ha minden kötél szakad már vihetsz. A biztos kizáró ok: antibiotikum, láz, fertőzés közepe.
Eleve ilyenkor a gyermek érdeke is (nem beszélve a társairól).
Ne haragudj, de ha a pici beteg, akkor a leginkább rád lesz szüksége, nem a távoli nagyszülőkre. Ezt sajnos meg kell oldanod és túl kell esnetek ezen a kezdeti beszoktatós-betegeskedős időszakon.
Nálunk is előfordult ilyen: nem tudom, milyen munkakörben dolgozol: nálam részben segítséget jelentett az, hogy a kollegáim ilyenkor nagyon megértőek, besegítenek- illetve hazahoztam a munka egy részét és bizony éjjel csináltam meg vagy kora délután, amikor a kicsi aludt- határidőre kellett elkészülni és emiatt nekem a betegséggel töltött napok duplán rosszak voltak.
Egyrészt a kisfiamat látni betegen, kiszolgálni, segíteni rajta (gyakran esetleg többféle ételt elkészíteni, hátha megeszik valamit, napi ágyhúzás, takarítás, mosás, hányás stb- mindenki tudja, ez mivel jár), plusz a sürgető munka.
DE: nem lehetetlen. Jó logisztikával ez is egy megoldás lehet.
Persze amikor meg a kolleganőmnek van rendkívüli elfoglaltsága, én is kérés nélkül besegítek neki, akár a saját munkám mellett pluszban is- mert tudom, hogy akár holnap is kerülhetek megint olyan helyzetbe, hogy jól fog jönni a kollegák megértése, segítsége.
...és nálunk sincs segítség. Sőt.
Nekem a férjem is külföldön dolgozik, nem élnek a szüleim, a testvérem külföldön él stb.
Gyakorlatilag a hétköznapokban egyedülálló anyukaként oldom meg ezeket a dolgokat.
Az jutott még eszembe, hogy a betegségek kialakulásának esélyét tudod csökkenteni egy kicsit, ha "feltunningolod" a pici immunrendszerét- ez a gyors gyógyulásban is segítségedre lesz. Kérdezd meg a gyermekorvosotokat, milyen vitamin vagy egyéb készítményeket tud adni- esetleg választható (fizetős) véldőoltásokat. Nálunk pl. a kisfiam a bármányhimlő alatt is egészséges maradt, mert megkapta a védőoltást. Esetleg ilyen irányban is érdemes gondolkodni, hogy a lehetséges betegséggel töltött időt csökkenteni tudd.
Fel a fejjel.
Nagyon köszönöm ahasznos èskedves válaszoat! :)
Bárányhimlõn már túl vagyunk ;)
pedig kénytelen leszel szitterezni, ha meg akarod tartani a munkahelyed. nyilván nem azért mész vissza, de valamit valamiért. :)
1000/óráért már lehet találni, nem olcsó, de inkább mint ne legyen melód, nem?
nem tudom, hogy béres cseppet szedhet-e olyan kicsi gyerek, de mi sose kaptunk el semmit se oviban, se suliban amikor szedtük :)
igaz teába kellett beletenni mert másképp nem ittuk meg
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!