Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Az ilyet mégis hogy lehet...

Az ilyet mégis hogy lehet megoldani?

Figyelt kérdés

Bölcsisek leszünk. Èn újra munkába állok. Ha a gyerek beteg lesz 2 hetente egy kis megfázás miatt majd mindig ki kell vegyem ès nem.dolgozhatok? Mert segítsègem nincs, mamák megyèn kívül laknak. Ennyit menni táppènzre...melyik.munkáltató nèzi ezt jószemmel?

Másnak olyan könnyû ott vannak a segítsègek :(

2013. júl. 29. 08:01
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező,

a bölcsiben mondd el ezt a helyzetet, hogy nem örülnek a munkahelyeden- ha szerencsés vagy és emberséges gondozókat fogsz ki, akkor ezt fogják tolerálni, amennyire csak lehet.

Ahogy előttem is írták: már jobban lévő, kicsit orrfolyós gyereket ha minden kötél szakad már vihetsz. A biztos kizáró ok: antibiotikum, láz, fertőzés közepe.

Eleve ilyenkor a gyermek érdeke is (nem beszélve a társairól).

Ne haragudj, de ha a pici beteg, akkor a leginkább rád lesz szüksége, nem a távoli nagyszülőkre. Ezt sajnos meg kell oldanod és túl kell esnetek ezen a kezdeti beszoktatós-betegeskedős időszakon.

Nálunk is előfordult ilyen: nem tudom, milyen munkakörben dolgozol: nálam részben segítséget jelentett az, hogy a kollegáim ilyenkor nagyon megértőek, besegítenek- illetve hazahoztam a munka egy részét és bizony éjjel csináltam meg vagy kora délután, amikor a kicsi aludt- határidőre kellett elkészülni és emiatt nekem a betegséggel töltött napok duplán rosszak voltak.

Egyrészt a kisfiamat látni betegen, kiszolgálni, segíteni rajta (gyakran esetleg többféle ételt elkészíteni, hátha megeszik valamit, napi ágyhúzás, takarítás, mosás, hányás stb- mindenki tudja, ez mivel jár), plusz a sürgető munka.

DE: nem lehetetlen. Jó logisztikával ez is egy megoldás lehet.

Persze amikor meg a kolleganőmnek van rendkívüli elfoglaltsága, én is kérés nélkül besegítek neki, akár a saját munkám mellett pluszban is- mert tudom, hogy akár holnap is kerülhetek megint olyan helyzetbe, hogy jól fog jönni a kollegák megértése, segítsége.

...és nálunk sincs segítség. Sőt.

Nekem a férjem is külföldön dolgozik, nem élnek a szüleim, a testvérem külföldön él stb.

Gyakorlatilag a hétköznapokban egyedülálló anyukaként oldom meg ezeket a dolgokat.

Az jutott még eszembe, hogy a betegségek kialakulásának esélyét tudod csökkenteni egy kicsit, ha "feltunningolod" a pici immunrendszerét- ez a gyors gyógyulásban is segítségedre lesz. Kérdezd meg a gyermekorvosotokat, milyen vitamin vagy egyéb készítményeket tud adni- esetleg választható (fizetős) véldőoltásokat. Nálunk pl. a kisfiam a bármányhimlő alatt is egészséges maradt, mert megkapta a védőoltást. Esetleg ilyen irányban is érdemes gondolkodni, hogy a lehetséges betegséggel töltött időt csökkenteni tudd.

Fel a fejjel.

2013. júl. 29. 12:04
 12/18 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm ahasznos èskedves válaszoat! :)

Bárányhimlõn már túl vagyunk ;)

2013. júl. 29. 14:52
 13/18 anonim ***** válasza:
Nekem sem volt segítségem. Meg a beteg gyereknek anyára van szüksége, nem másra, én legalább is a mamáknak sem adom/adtam oda a gyereket ha beteg volt. Meg anyum sem szívesen vigyáz ha beteg, fél ha valami gond van, akkor mi lesz. Így maradok/maradtam vele itthon ha beteg. Bölcsi első fél évébe, alig volt bölcsibe, mert 1-2 hét bölcsi után mindég beteg lett. Bárányhimlő eleve 2 hét volt. Nem morogtak a munkahelyemen. De nem is érdekelt volna, hiszen a gyermekem az első.
2013. aug. 1. 14:51
 14/18 anonim ***** válasza:

pedig kénytelen leszel szitterezni, ha meg akarod tartani a munkahelyed. nyilván nem azért mész vissza, de valamit valamiért. :)

1000/óráért már lehet találni, nem olcsó, de inkább mint ne legyen melód, nem?

2013. aug. 3. 02:07
 15/18 anonim ***** válasza:
honnan tudhatná hogy mennyire beteges, amikor most megy közösségbe? :D
2013. aug. 3. 02:08
 16/18 anonim ***** válasza:

nem tudom, hogy béres cseppet szedhet-e olyan kicsi gyerek, de mi sose kaptunk el semmit se oviban, se suliban amikor szedtük :)

igaz teába kellett beletenni mert másképp nem ittuk meg

2013. aug. 4. 14:56
 17/18 anonim ***** válasza:
Én is ebben a cipőben járok csak nekem két gyerekem van! Nagyszülők, a párom részéről is 180km-re laknak és ők is dolgoznak. :( Én úgy gondoltam, hogy bébiszitter lesz ilyen esetekre mert a munkámat meg nem szeretném elveszíteni, két kisgyerekekkel sehová nem fognak felvenni ha innen kivágnak. Eleve úgy kezdek hozzá egyébként, hogy ha bekerül a kicsi is a bölcsibe én még nem megyek vissza rögtön dolgozni, hanem kivárok 2-3 hónapot, megnézem mennyire lesz beteges. Addig valahogy ki kell húznunk a gyesből (már most teszünk félre erre az időszakra). Mi télen kezdjük majd, az is lehet, hogy kihúzom áprilisig amikor már annyira nincs betegséges időszak. A nagy már tavaly is ovis volt. Szörnyű volt. 2 hetente beteg volt 1 hétig , a maradék 1 hétben meg a kicsi volt beteg mert ugye ő meg megkapta a nagytól. Szóval mondhatom, hogy novembertől áprilisig betegek voltunk folyamatosan és ami a legjobban megijeszt, hogy én is megkaptam tőlük általában hiába szedtem a vitaminokat. :( Szóval én azt mondom, amennyit tudsz még maradj otthon, hogy ne úgy kezd a munkahelyen, hogy máris nem mész 2 hetet és kezdj keresni egy embert aki vigyáz beteg gyerekre is ha kell. Nem tudsz mit tenni! Vagy kirúgnak a munkahelyről mert nem tudod ellátni a munkádat vagy rászánod azt a pénzt és kifizetsz valakit, hogy amíg nem vagy otthon legyen a gyerekkel. Hosszú távon szerintem nem kérdés. Nem lesz mindig ez csak az elején...reméljük! :)
2013. aug. 7. 11:59
 18/18 anonim ***** válasza:
Ja, és még valami! Immunotrofina! Nekem ezt ajánlotta a doktornőnk és bevált! Sajnos ugyanolyan gyakorisággal jöttek a betegségek de 3-4 napg tartottak. Az se mindegy. Csak nagyon drága. :(
2013. aug. 7. 12:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!