Bölcsődében nem eszik a gyerekem mit tegyek?
Figyelt kérdés
Lassan egy éve jár bölcsiba a kisfiam, csak a vajas kenyeret eszi meg és vizet iszik semmi mást. Itthon mindent megeszik, semmiben sem válogat, és mindent megiszik, sosem válogat. Mamánál, vendégségben, étteremben szintén mindent meg eszik csak a bölcsiben nem hajlandó enni, azt mondja büdös. Az óvónőkkel már mindent kipróbáltunk, abszolút együtt működőek voltak, sőt a végén ők mondták, hogy vigyek akkor ételt azt fogják odaadni. Azt megeszi. 2 hétig úgy járt bölcsibe, hogy napközben semmit nem evett, én mondtam az óvónőknek, hogy nyugodtan hagyják ha neme szik akkor nem eszik. Hát a gyerek tényleg nem evett semmit. Az óvónő már elmosta a tányérját és úgy szedett neki, én is vittem itthoni tányért evőeszközt, de semmi nem volt jó. Olyat is csináltam, hogy bölcsiből) hoztam el ételt és azt adtam neki itthon (nem tudta, hogy bölcsiből hoztam) , és itthon is azt mondta büdös nem eszi meg, olyan mint a bölcsiben. 2 hónapja én viszem neki az ételt és azt eszi bent. Nem volt ezzel gond 6 hónapon keresztül, de most jött egy új gyermek (szülő) aki folyton ezen hőzöng, és értem az ő véleményét is. A régi szülők viszont végig csinálták az egészet velünk együtt és belátták, hogy nem éhezhet egész nap a gyerek és ők is azt mondták akkor vigyek én ételt a gyereknek. Amikor "éhezett" akkor itthon sem evett sokkal többet, annyit ami amúgy is enne reggelire és vacsorára. "Bölcsiben nem ettél, itthon nincsen". Szóval tényleg mindent megpróbáltunk már.2013. júl. 17. 18:53
1/7 A kérdező kommentje:
6 hónapja viszek neki én itthoni ételt 2 hónapja jött a szülő akinek ez nem tetszik.
2013. júl. 17. 18:59
2/7 anonim válasza:
Beszéld meg a szülővel.
De ha oviba kerül, ott szerintem nem fogják ezt megengedni.
Mennyi idős? Egyáltalán meg sem kóstolja?
3/7 A kérdező kommentje:
Talán egyetlen egyszer megkóstolta, de öklendezett tőle. 3 éves. Ebben a csoportban még 2 évig maradhat.
2013. júl. 17. 19:56
4/7 anonim válasza:
Az én fiam sem eszik amióta bölcsibe jár, ő mondjuk dacból. KB 8 hónapja jár de egy kezemen megtudom számolni hányszor ette meg az ebédet. Mondjuk ő a folyadékot, tejet, teát, kakaót megissza, így legalább nem teljesen üres gyomorral van. Nálunk is nagyon segítőkészek a gondozó nénik, mindent megpróbáltak, kedvesen, erélyesen, nem törődve vele, egyszer még kisebb erőszakkal is. De nem és nem. Úgyhogy én úgy vagyok vele, hogy éhen halni nem fog, nem akarom erőltetni, nem szeretném ha felnőttként étkezési zavaros lenne, ha annyira éhes lesz úgy is eszik, ha meg nem akkor majd otthon. Mondjuk az én fiamnak nagyon jó a súlya, mert több mint 15,5 kg és 2,5 éves, lehet, ha alultápláltnak nézne ki akkor másként állnék hozzá. Próbáld meg a másik szülővel megbeszélni, vagy valamilyen szinten összeegyeztetni a bölcsivel az ebédeket, hogy hasonlót főzz otthon, így a gyerek azt látja, hogy ugyanolyat eszik a te fiad is.
5/7 anonim válasza:
Most bölcsis ,vagy óvis a fiad ?
6/7 anonim válasza:
Mert bölcsiben nem maradhat 5 éves koráig max 4 éves korig de inkább csak 3 éves korig ,illetve bölcsiben godozonők vanak ,óvodában vanak óvonök .
7/7 A kérdező kommentje:
Nálunk az óvodában indítottak egy bölcsis csoportot. Világ végén lakunk az óviban van 2 csoport, ez a bölcsis csoport és egy óvis csoport. Hivatalosan bölcsis, de bölcsi és kis csoport egyben van. Örülünk, hogy még ennyi megmaradt a faluban. Ez az új szülő páros most költöztek ide Pestről és még nem szokták meg, hogy itt felénk nagyon máshogy vannak a dolgok. Köszönöm azt az ötletet, hogy főzzem ugyan azt amit a bölcsiben is főznek. Ezt fogom tenni.
2013. júl. 18. 19:25
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!