Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Szobatisztasagra tanítás...

Szobatisztasagra tanítás bolcsiben létezik?

Figyelt kérdés

Lehet buta kérdés, de fogalmam sincs a bolcsis dolgokról? Ha a gyermek meg nem szobatiszta egyáltalán, csak most kezdtünk foglalkozni a témával, akkor létezik, hogy ott sajatitsa el?

Köszi a válaszokat!

2013. júl. 8. 00:01
 1/7 anonim ***** válasza:
Nálunk tanítják neki, szóltak is, hogy vigyek több nadrágot, mert elkezdik szobatisztaságra tanítani.
2013. júl. 8. 01:47
 2/7 anonim ***** válasza:
Alapból nem tanítják, nem dolguk, de a elmondod, hogy épp szoktatos a gyerek, akkor figyelnek ra.
2013. júl. 8. 05:54
 3/7 anonim ***** válasza:
Nálunk törekedtek rá, hogy szobatiszták legyenek.
2013. júl. 8. 06:17
 4/7 anonim ***** válasza:

Nálunk is próbálkoztak a rászoktatással. Jó dolognak tartom, mert izgalmas nekik, hogy ott kicsi vécék meg mosdók vannak és példát látnak a már szobatiszta gyerekektől.

(Ennek ellenére ha még nem érett, nem lesz szobatiszta. Szeptembertől járt a fiam, állandóan megpróbálták, fogyasztotta a sok váltóruhát, de csak május magasságában jött el a siker, ugyanakkor, amikor itthon is szólt már.)

2013. júl. 8. 06:45
 5/7 anonim ***** válasza:

Nálunk amikor jeleztem, hogy már elkezdtünk próbálkozni a szobatisztasággal, akkor szóltak, hogy több váltóruhát, fehérneműt vigyek be (igen, volt olyan, hogy akár 3* is kellett öltöztetni egy nap).

Sajnos azt tapasztaltam, hogy nagyon egyéni figyelem nincs (nem tudják megoldani)- időnként (pl. 10 órakor, ebéd után stb.) minden gyereket visznek és sorban ültetnek rá a bilire vagy a kis wc-re ha kell, ha nem.

Sajnos mi sokkal előbb lettünk otthon szobatiszták balesetek nélkül, mint a bölcsődében lett a kisfiam- valószínűnek tartom, hogy pont emiatt a "sorban bilire ültetős ha kell, ha nem"- módszer miatt... amikor meg valóban kellett neki esetleg, akkor már nem mindig volt arra személyzet, hogy kikísérje, segítsen neki vetkőzni stb.

Számtalanszor mondták azt, hogy "hát elindult, de mire odaértünk, becsurgott".

Ez ilyen sajnos.

Nálunk azt sem tartották sajnos tiszteletben, hogy én azt kértem, hogy állva szoktassák a kis wc-re (otthon is így történt gond nélkül)- csakazértis óramű pontossággal ültették a bilire. Persze, hogy nem akart oda pisilni és csodálkoztak.

Még ezzel együtt is sikerült nagyobb gond nélkül a szobatisztaság, pedig tényleg nem egy szerencsés hozzáállást fogtunk ki.

Ne aggódj: ha a bölcsődétekben van egy minimális készség és hajlandóság a dolgozók részéről, akkor segíteni fognak, elvégre nekik is könnyebb egy szobatiszta kicsivel. Általában szokott lenni.

Készülj fel, hogy pár hétig minden nap lehet egy vagy több váltás pisis ruha- aztán megoldódik a dolog.

Nekem még az is bevált, hogy reggel, mielőtt bement a csoportszobába, együtt még pisiltünk egy közöset- így akkor a reggeli elős órákra le lett tudva.

Ne görcsölj rá és menni fog :)

Szép napot:

2013. júl. 8. 10:36
 6/7 anonim ***** válasza:
Én szoltam bölcsiben hogy nappalra nem kell neki pelus mert tud bilibe pisilni csak kérdezék meg töle hogy kell e pisilnie vagy küldjék el pisilni ,sok baleset nem volt eböl inkább ha kimendtek az udvara játszani akor történt hogy bepisilt mert elfelejtet a lányom szolni hogy kell neki .
2013. júl. 8. 12:16
 7/7 anonim ***** válasza:

gondozónőtől függ az az igazság :/

(és ez szomorú egyébként)

2013. aug. 4. 15:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!