Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Bölcsődei jelentkezésnél a...

Bölcsődei jelentkezésnél a GYES-t is bele kell számolni a jövedelmek közé?

Figyelt kérdés
Augusztusban kezdi a kislányom a bölcsődét és szeretném megtudni,hogy a gyest és a családi pótlékot is bele kell e számolnom a jövedelmek közé.
2013. jún. 24. 10:58
 1/5 anonim ***** válasza:
Igen. Jövedelem a munkabér, TGYAS, GYED, GYES, tappenz, nyugdij,ápolási díj, csaladipotlek illetve gyermektartasdij is.
2013. jún. 24. 11:18
 2/5 anonim ***** válasza:
Nálunk (Miskolc) csak akkor veszik fel a gyereket bölcsibe, ha dolgozol, ezért kérnek munkáltatói igazolást. Ha csak gyest kapsz, akkor nyilván nem dolgozol. Nálatok nem kell munkáltatói? Egyébként szerintem nem számít jövedelemnek pl. a családi pótlék sem, meg a gyes sem. Csak a munkabér, nyugdíj, amit fel kell tüntetni mindenhol. Ha be is írod a gyest, az nem adóalap.
2013. jún. 24. 17:34
 3/5 anonim ***** válasza:
De, jövedelem a GYES is es a csaladipotlek is.
2013. jún. 24. 18:00
 4/5 A kérdező kommentje:
de kérnek munkáltatóit,amit le is adtam,augusztusban nyit a bölcsi,addig nem mondom fel a gyedem,csak ha már biztos az indulás.Csak tegnap szólt a bölcsőde vezetője,hogy ha majd vissza megyek dolgozni,és igénylem a gyest,akkor arról is kell igazolás,mert bele kell számítani a jövedelmek közé.Csak sajna én úgy gondoltam (és ezért is kérdeztem itt rá),hogy a gyest nem kell beleszámolni
2013. jún. 25. 09:06
 5/5 anonim ***** válasza:
Miert, minek szamitana a gyes, ha nem jovedelemnek? Ahogy irtam, tgyas, gyed, gyes, tappenz, apolasi dij, nyugdij, csaladipotlek es tartasdij- ez mind jovedelem.
2013. jún. 25. 11:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!