Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Bölcsiben ezek hogyan oldódnak...

Bölcsiben ezek hogyan oldódnak meg?

Figyelt kérdés
Ha egy gyermek otthon egyedül alszik a szobájában délután (egyedül is alszik el akiságyban), akkor hogy fog aludni x gyerek között majd? Evéskor egy helyben maradással is gondjai vannak, ilyenkor a bölcsikben mit csinálnak, ott nincs ugye autózás, tévézés evés közben ?
2013. máj. 19. 21:27
 1/8 anonim ***** válasza:
meg fogja szokni a rendszert, ha látja más gyerekektől. csordaszellem...
2013. máj. 19. 21:33
 2/8 anonim ***** válasza:
Szeretne megfelelni mert tudja, hogy ezt várják tőle. Látja a többieket, hogyan kell csinálni és szívesen utánozza is őket. Tetszik neki, hogy ugyan azt csinálhatja amit mások is. Megtanulja a napirendet, a szabályokat és azt is ha nem úgy cselekszik ahogy kell/szokás azért büntetés jár. Nem mérvadó, hogy otthon mi van, sok gyermek az óvodában kis angyal és mindent megeszik, otthon pedig válogatós és félpercet sem marad meg a popsiján.
2013. máj. 19. 21:33
 3/8 anonim ***** válasza:
Megoldódnak, ne félj és jót is fog neki tenni. A miénk is egy válogatós sajtkukac és itthon nyugiban, egyedül alszik - a bölcsit mégis szereti. Egyszerűen határozottabb a napirend, kevesebb figyelem jut az "extrákra" és hát a csordaszellem nagy úr :)
2013. máj. 19. 21:47
 4/8 anonim ***** válasza:
Nálunk az asztalnálmaradást egyből megtanulta a bölcsiben azzal nem volt gond, de az alvás nálunk úgy megy, hogy különszobába egyedül rakják le aludni.
2013. máj. 19. 22:59
 5/8 anonim ***** válasza:
Megtanulja hamar mert azt látja hogy mindenki a kisasztalnál ül és csendben eszik,ugyan ez van az alvásnál is .
2013. máj. 20. 07:08
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, azért ez megnyugtató! :)
2013. máj. 20. 09:37
 7/8 anonim ***** válasza:
Köszönöm, pont egy ilyen kérdést akartam kiírni!:) Ugyanez a bajom az alvással. Nagyon remélem, hogy nem lesz gond, nem zavarja a többieket és nem fog sírni...
2013. máj. 21. 15:57
 8/8 Disi ***** válasza:
Nálunk ez pont aktuális, most volt a kislányom 3. hete a bölcsiben és mostanra azt mondhatom, hogy beszokott. Ma kaptam meg az első jellemzést a kislányomról :) Nálunk is csöndben alszik itthon a besötétített szobában, rettentően anyás és ő is szokott mesét nézni evés közben. Hát megmondom őszintén, hogy sokat olvasgattam itt, hogy más gyereke egy sírás nélkül, minden gond nélkül beszokott, de el nem tudtam volna képzelni, hogy nálunk is ez lehet. Pedig ez lett :). Simán elenged a bölcsiből, ha nap közben keres akkor is csak mondják neki, hogy anya majd jön és játszik tovább. Gyorsan megszokta a gondozási sorrendet, hol a szekrénye, a helye az asztalnál. Mondjuk ő nagyon utánozza a többieket, tényleg viszi a csordaszellem, tetszik neki, hogy ő is csinálhatja amit a többiek. Mi egy hete próbáltuk először az alvást és szerdán sikerült először, azóta nincs gond. Szerdán kezdtem el én is dolgozni, úgyhogy akkor már korán mentünk, nagyon elfáradt. Attól függetlenül, hogy a többiek esetleg hamarabb ébrednek, kimennek wc-re ugyanúgy alszik annyit mint itthon. Az evés miatt én azért aggódtam, mert nem szereti a főzelékeket és nagyon sokszor az van ebédre. De becsületére legyen mondva próbálkozik, kóstolgat, ha pedig olyan étel van amit szeret, akkor repetázik is :) Úgyhogy csak pozitívan, nagyon ügyesen megoldják az új helyzetet, jobban mint mi. Nálunk az éjszakai alvásnál mutatkozik meg, hogy azért neki sem olyan egyszerű ez az új helyzet, nagyon nyugtalanul alszik, 2 óránként ébred :(. Azt mondta a gondozónőnk és a védőnőnk is, hogy éjszaka jön ki rajta az elválás miatti feszültség, ekkor kapaszkodik belénk még ha nappal tök jól érzi is magát a bölcsiben és látszólag nem okoz neki gondot. De remélem egy pár hét alatt ez is megoldódik.
2013. aug. 2. 15:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!