Gyedről mikor kell lemondani bölcsikezdés esetén? Attól a naptól, hogy indul a beszoktatás?
? Húú több kérdésem is felmerült. Mi köze a bölcsi kezdésnek a GYED-hez? Illetve mi az, hogy nincs szabid? TGYÁS ideje alatt nem kaptad?
Mikor lesz a gyerkőc két éves?
Legjobb tudomásom szerint 2 éves korig kapnád a GYED-et, ha visszamész hamarabb dolgozni, akkor addig amíg nem kezdesz dolgozni. Amúgy a GYED-et és a fizudat is utólag kapod, úgyhogy nem lenne szabad kieső időnek lenni.
Köszönöm a válaszokat! Az a szitu, hogy azt olvastam, hogy a bölcsikben kérik a papírt arról, hogy lemondtam a gyed-et, mert nem kaphatom, ha napközben nem én gondoskodom róla. ha nem ugye a bölcsi sajnos :-( de jövő héten utánakérdezek.
szabim azért nincs, mert a munkahelyemnek ki kellett fizetnie, ami összegyűlt, hosszú történet, így csak az idei évben gyűlő kb. 5 napom lenne, mivel szabi csak a gyed első évére jár.
a gyerkőcöm novemberben lesz két éves és novembertől mennék vissza dolgozni, de mivel ugye nincs szabim, így ha azt mondom, nov 1-ével visszaállok dolgozni, akkor november elsejével ott is kell már lennem a munkahelyemen, a kicsinek meg a bölcsiben, már beszokva.
Bocs, lemaradt a vége.
Persze be kell iratni időben, mintha szeptemberben kezdene, de csak októbertől vinnéd. Illetve kérhetsz GYES-t is arra az időre míg nem dolgozol.
Gyessel sem leszünk sokkal beljebb, de persze a semminél több. ezek szerint viszont akkor én tudtam jól, a gyed-et le kell mondani. azt pedig írtam már, miért nincs szabim. a lényeg az, ki kellett fizetniük, ami összegyűlt, de eze hosszú történet tényleg. időközben megszüntették a munkaviszonyom és új szerződésem lett, ez nem tette lehetővé a szabadság továbbvitelét.
azt hiszem, ebből októberi kezdés lesz és év végére jól ki is leszek rúgva a gyerkőc beszokás miatti betegségeinek következtében a feltehetően sok hiányzás miatt. óriási. ráadásul úgy, hogy kizárólag a munkahelyem tehet a kialakuló helyzetről :-( ááá, fene megette az egészet. de ugye a gyest igényelhetem újra, míg nem találok másik munkahelyet?
Igen, a GYESt igényelheted újra, remélem nem kerül rá sor:-( Nincs senki aki tudna vigyázni a gyerekre, ha beteg? Estleg a pároddal felváltva?
Én új munkahelyen kezdtem, 2 héttel előtte kezdett járni a gyerek bölcsibe (21 hónaposan), simán beszokott ennyi idő alatt. Most fél éve jár, én ezalatt kb 2*3 napot voltam otthon vele és anyukám egyszer majdnem 2 hetet. Viszont kb 3* voltam én is beteg azóta, mindent hazahoz a bölcsiből. Erre nagyon vigyázz, kezdj el te is valami immunerősítőt szedni. (Mikor ezt először hallottam valakitől körberöhögtam, hogy nálunk ilyen úgyse lesz, nagyon gyenge lehet a szervezetük. Hát volt:-((( Ha nem lenne anyu, nagyon nehéz lenne, pedig az én munkahelyem még eléggé családbarát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!