Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Rábízhatom-e a gyerekemre,...

Rábízhatom-e a gyerekemre, hogy akar-e járni bölcsődébe?

Figyelt kérdés

Tanácsot szeretnék kérni Tőletek. 2 évesen kezdené a bölcsit kislányom. Anyagilag persze nagyon jó lenne, ha vissza tudnék menni dolgozni,de ha nem szereti az egészet, akkor erőltetni nem akarom.

Kommunikálhatom-e neki azt, hogy megyünk majd megnézni, hogy hogyan tetszik neki, de még egy évet óvodáig maradhat velem otthon vagy így biztos, hogy nem akar majd menni?

dec. 26. 11:15
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%
Egyértelműen nem. Pedig én aztán a 4hónaposommal is mindent megbeszélek, de dönteni max.abban dönthet, hogy mivel akar épp játszani, vagy 2 sapka közül melyiket adjam rá.
dec. 26. 11:59
 12/26 anonim ***** válasza:
92%
Ne haragudj, de hogy a pics@ba bíznál egy ilyet egy 2 évesre? Te vagy a szülő, neked kell döntéseket hoznod, nem egy 2 évesnek irányítania
dec. 26. 12:16
 13/26 anonim ***** válasza:
100%
Az tök jó, ha ki tudod venni, ha pár HÉT után sem szokott be, de ezt így belemondani az arcába egy 2 évesnek hatalmas öntökönbökés lenne. NYILVÁN azt fogja mondani, hogy maradjunk odahaza tévét nézni pizsamában.
dec. 26. 12:16
 14/26 A kérdező kommentje:

Köszönöm a kedves és kevésbé kedves válaszokat.

Kezdő anyuka vagyok, a tapasztaltabbak véleményére voltam kíváncsi csak. Kislányom még csak 3 hónapos, egyelőre nyilván minden csak elméleti síkon mozog. Tudom, hogy én vagyok a felnőtt, csak láttam fórumokat ebben a témában, hogy van olyan gyerek, aki szereti és van, aki nem a bölcsit. Majd nyilván a személyiségétől is függ és úgy döntünk.

dec. 26. 12:35
 15/26 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, szerintem ezt egy ilyen korú gyerek nem tudja eldönteni. A kisfiam az első napokban imádta a bölcsit, utána 2 hétig sírva ment, majd ahogy beszokott, újra nagyon szeret járni, itthon is állandóan a gondozónéniket és a kis csoport társakat emlegeti. Szóval most már biztos úgy döntene, hogy akar járni, de az első 2 hétben azt mondta volna, hogy egyáltalán nem.
dec. 26. 12:39
 16/26 anonim ***** válasza:
81%

Ez komoly kerdes?

Ha igen, valami nincs veled rendben.

dec. 26. 12:47
 17/26 Derjaderja ***** válasza:
80%

Én nem mondanám ezt, mert egy 2 éves még a jelenben él, ha épp jó valami, imádja, ha épp egy percig nem, soha többé ne legyen.

A beszoktatásoknál gyakran van krízis, amin atlendíti a gyerekeket a muszáj vagy a szülői meggyőződés.

A "döntsd el" nem lendíti át. Sőt hosszú távon ez egy káros hozzáállás, mert (szerintem) optimálisan eldöntjük a célokat és utána mozgósítjuk hozzá az erőforrásokat. Nem 3 lépés jobbra amíg tetszik, aztán 2 balra a következő szeszélyig.

Más persze ha valami elemi befolyásoló tényező derül ki, ami miatt tényleg félbe kell valamit szakítani. Néha nem kell erőltetni de nem így állunk alapból a dolgokhoz mi sem a felnőtt életben.

Ez lehet hogy csak az én véleményem, mindenesetre a 2 éves nem rendelkezik annyi idegrendszeri fejlettséggel ami alapján egy ilyen döntést átlát.

dec. 26. 12:48
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

Két gyerekem van, az első szociálisan nagyon nyitott volt, a játszótéren is láttam, hogy a korosztályával foglalkozott ahelyett, hogy engem akart volna bevonni a játékba. Ő ment 2 évesen bölcsibe, imádta. Voltak nehezebb reggelek, mert a muszáj kelések, öltöztetés nem vicces, de a közösséget igényelte. Az ovi kezdés nem ment olyan simán, az a csoport összetétel már kevésbé kedvezett neki, de megszokta. Ettől még nem hoztam el ebéd után, nem tehettem meg.

A másik gyerek nem volt alkalmas a bölcsire, 2,5 évesen kezdtem gondolkozni, mi legyen és végül az ovival került közösségbe. Nála már éreztük anyagilag, hogy dolgoznom kéne, de nem tudtuk volna beilleszteni őt a többi gyerek közé, annyira anyás volt. Idővel alakult ő is, de van, amikor hiába akarja az ember, nem lehet erőltetni. Ha a megélhetés a kérdés, az persze más, de mi még nem álltunk úgy.

dec. 26. 12:57
 19/26 anonim ***** válasza:
83%

"Tudom, hogy én vagyok a felnőtt, csak láttam fórumokat ebben a témában, hogy van olyan gyerek, aki szereti és van, aki nem a bölcsit. Majd nyilván a személyiségétől is függ és úgy döntünk."

De TE, vagy TI, A SZÜLŐK döntötök. A gyerek nem dönthet erről. Ha mennie kell, akkor mennie kell. Az ovi, iskola kötelező lesz, ott se dönthet

dec. 26. 12:59
 20/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tapasztalatokat! Majd a személyisége figyelembe vételével döntünk az édesapjával.
dec. 26. 13:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!