Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Mit lehet tenni a bolcsis...

Mit lehet tenni a bolcsis betegségek ellen? Mennyire lesz ez így gyakori? Mit lehet tenni az étvágytalanság ellen?

Figyelt kérdés

10.5 hos a fiam és sajnos bölcsibe kellett íratni mivel vissza kellett mennem dolgozni. 2 hetet volt bent és már másfél hete hogy beteg. Vírusos fertőzés és kétoldali fulgyulladas.

Az orra nagyon be van dugulva. Folyamatosan megy az orrszivo, ürül is a valadek, de még így sem ürült ki. Nehezen kap levegőt és mostanában alig akar enni. Se cumisüveg se étel.

Ezeket leszámítva boldog, játszik és mosolyog.

okt. 11. 01:33
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Igaz nekem oviban kezdett, de 1 éven át folyamatosan beteg volt(1 hetet ment 1 hetet nem). Semmi nem hatott, hiába szedett vitaminokat is. Aztán 1 év után mintha elvágták volna ezt az egésszet. Tavaly talán 3x volt csak beteg már.
okt. 11. 06:36
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

szerintem ez nagyban gyerekfüggő.

Ellene tenni semmit nem tudsz, az fix.

Sógorék lánya pl 2 évig 1 hetet ment, 2t otthon. Pedig tömték minden féle vitaminnal, immunerősítővel.

A lányunk nem kapott semmit, bölcsi alatt 2x volt beteg összesen.

Mondjuk itt mind a 2 gyerek 2 évesen kezdte. Nem tudom számít-e (szerintem azért egy 10 hónapos immunrendszere gyengébb mint egy 2 évesé. Azért jegyeztem meg)

okt. 11. 07:03
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Az orrdugulásban segít az allergia elleni gyógyszer, pl. lordestin szirup.

Amúgy sajnos nem tudunk mit csinálni, az első évek ilyenek. Nagyobbik fiam nagycsoportos lett mire nem lett olyan beteges...

okt. 11. 08:40
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos az egesz ev ez lesz, de meg a jovo ev is. Nagyon picike,nem beszel,nem tudja elmondani, en kivennem,ha nem haltok ehen. Nagyon beteg lesz, szamarkohoges,covid van es jon az influenza, hanyos hasmenes,lepkehimlo,skarlat, kez lab szaj betegseg. 3 napos laz,ha nem volt. Ezekre mind keszulj kb egy nevelési ev alatt mind lesz. Nekem mindket gyerekem majdnem tonkrement bele, rament a hallasukra a sok takony,az elso 6 honap alatt a bolcsiben 6 antibiotikum kurat kapott a lanyom. O sem beszelt 23 honaposan, nem tudta elmondani mi faj, csak kapkodott a fulehez, verte magat fajdalmaban a foldhoz. Brutalis volt. A kisfiamat mar csak oviba engedtem,de 3 nap utan lazas lett. 1 even at! 2 evben mar masfel hetet is kibirt. Most a 3. ev can, a minta egyenlore a havi 1 betegseg, hat ez valami alom az elozmenyhez kepest. Ugyhogy keszitsd lelkileg magad, meg a penztarcad, nagyon nehez lesz. :(
okt. 11. 12:19
 5/5 flora08 ***** válasza:
A tapasztalataim alapján kevesen vannak, akik a betegségek szempontjából könnyen megússzák a bölcsis időszakot. A fiamnál volt egy erős kezdés (augusztusban kezdett járni, októberben töltötte a kettőt), januárig egyszer voltam vele itthon. Január közepétől viszont jött minden: hörgőgyulladás, rettenetes köhögés, fülgyulladás (szúrták is neki mindkét oldalon, kb. másfél hónap különbséggel), rengeteg antibiotikum, kötőhártya gyulladás. Májusban két napot járt bölcsibe, egyik betegségből esett a másikba, pedig csak akkor vittük vissza a közösségbe, amikor már semmilyen tünete sem volt. Júniusban kétszer is hányás, magas láz. Július-augusztus volt a megváltás, mert itthon lehettem vele, akkor nem volt beteg. Kapott egy immunerősítőt, augusztusban adtuk neki minden nap, szeptemberben 10 napig és most októberben is kell 10 napig. Hatásosnak tűnik, mert 5 hetet lehúzott az óvodában (most kiscsoportos), viszont a héten itthon volt tüszős mandulagyulladással. Úgyhogy ebben az évben januártól júliusig minden hónapban voltam táppénzen, jobb esetben csak egy hetet. Az orvos már azt mondta, hogy egyetlen gyereknek nem írt annyi antibiotikumot, mint az enyémnek, de muszáj volt, mert ha nem kapott, csak rosszabbul lett. Legalább négyszer játszottuk el, hogy nem írt neki, aztán két vagy három nap múlva visszavittem, hogy sokkal rosszabbul van, és akkor kapott. Vérvételen is voltunk, de semmilyen komoly eltérést nem mutatott. A bölcsiben ha jól emlékszem, három hét volt a leghosszabb, betegség nélkül. Mikor egy vagy max másfél hét után újra beteg lett a fiam, mondta a kisgyermeknevelő, hogy ó, ez még egész jó, sok gyerek visszajön "gyógyultan" 😒 és a második nap újra lázas. A párom testvére is ennyi idősen ment bölcsibe annak idején, de úgy lebetegedett (nem részletezem, mert nem célom a riogatás), hogy végül kivették a bölcsiből, hónapokig volt anyósom táppénzen. Úgyhogy ez sajnos egy nagyon nehéz időszak, és nem lehet tudni, mikor lesz kevesebbet beteg.
okt. 11. 15:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!