Mit csinálnak a bölcsiben a gyerekek, ha rossz idő van? Holnapra egész napos esőt mond. Nem unatkoznak egy szobába bezárva?
"nem hiszem, hogy jobban unatkoznának egy esős napon a bölcsiben, mint egy ugyanilyen napom otthon"
Gyerekem jobban unatkozott. Ez volt az igazi dicséret, hogy bizony jól csináltam. ;)
Nincs rossz idő, csak rossz ruha. Volt bent a bölcsiben vízálló ruha meg gumicsizma. Ráadták a gyerekekre és ugyanúgy kimentek a napi sétára.
Egyébként fix napirendjük van a bölcsiseknek. Minden nap minden pontosan ugyanabban az időben és sorrendben történik.
9, pont azért unalmas hely a bölcsi, mert a 3 alatti korosztály még nem játszik együtt, hanem a felnőtt társaságot keresik. Felnőttből pedig kevés van, míg otthoni helyzetben 1 felnőtt 1 gyerek, aki teljesen a gyerek igényeire tud figyelni, már ha akar. Ez nem 0/24 szórakoztatást jelent otthon sem, de figyelmet igen.
Fél évet voltam bölcsis gyakorlaton, de annyi elhanyagolt, magában bóklászó, fejéből csak kibambuló vagy épp az ablaknál bőgő gyereket nem láttam.
Pedig a kisgyermeknevelők megtettek minden tőlük telhetőt, se egyszerűen kevesen voltak annyi gyerekre. A gondozási feladat tölti ki a nap 90 %-át. Pelenkázás, etetés, mosdatás, öltöztetés... A gyerekek mint a futószalagon, egyébre alig marad idő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!