Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Úgy érzem, hogy rossz anya...

Úgy érzem, hogy rossz anya vagyok, amiért bölcsibe adom a gyereket. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
2 éves a gyerek. Anyagilag nem vagyunk rászorulva, de úgy érzem, hogy egész nap annyira elfáradok az egész napos szaladgálásba, bele vagyok fáradva az itthoni teendőkbe. Néha már csak arra van energiám, hogy mesét kapcsoljak neki, hogy legalább addig megigyak egy kávét vagy elmenjek wc-re... Ha belegondolok, hogy jön a tél, 4-kor már sötét van, kint sem tudunk lenni annyit, mint most... Szóval úgy döntöttem, hogy elmennék dolgozni, de lelkiismeret furdalásom van, hogy magam miatt teszem ezt és nem azért, mert muszáj, hanem mert ehez lenne kedvem.
aug. 9. 07:31
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Engedd el a hülye gondolataidat, ennyit tudsz tenni. Csomó 2 éves jár bölcsibe, miért lennél ettől rossz anya? Jobb az, hogy otthon semmi engergiád/kedved és csak leülteted a tv elé? Na látod.
aug. 9. 07:42
 2/9 anonim ***** válasza:
93%
Nekem a bölcsi megváltás volt mentálisan. Sokkal jobb, türelmesebb anya tudtam lenni, úgy hogy heti háromszor bölcsiben volt. 22 hónaposan kezdte. Ne érezz lelkiismeret furdalást! Csak magadat mérgezed vele. Ha ettől kevesebb mesét kapcsolsz neki és több minőségi időt töltesz majd vele, akkor meg pláne.
aug. 9. 07:49
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Jó anya vagy! Ne vádold magad emiatt. Én is elfáradok 21 hónapoa a lányom, én is kapcsolok mesét, van hogy csak egyszer viszem ki játszaki.
aug. 9. 07:57
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
A rossz anya nem itt kezdődik.
aug. 9. 07:59
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Csatlakozom az egyes válaszolóhoz. Próbáld meg ezt a hülye gondolatot kikapcsolni, hogy a bölcsibe adás rossz. Én is beadtam és lehet megkövezni érte de szimplán azért, mert hiányzott a munkahelyem 🤷🏼‍♀️. Nem anyagi okai voltak (mondjuk azért nem mindegy, hogy gyes-t vagy rendes fizetést kap az ember... mindenhol van helye a pénznek. De nem ezen múlt a megélhetésünk, hogy én visszamegyek-e). Imádom a lányunkat, de a munkámat is. Meglehet és megkell találni az egyensúlyt, ami nektek jó. A minőségi időt meglehet adni munka mellett is, bölcsi/ovi után, hétvégén. Ahogy az egyes írta: mennyivel jobb ha berakod a tv elé, mint az, hogy a bölcsiben van a kortársaival, szakképzett gondozóval? Semmivel, sőt a 2 évesnek igazán még 0 képernyőidő lenne az optimális. A plusz pénz sem mellékes, ahogy írtam fentebb. Hiába nem kenyérre kell az a pénz, biztos nektek is van hova tenni, akár egy plusz nyaralásra elmenni, élményekre, lakásfelújításra, akármire 🤷🏼‍♀️. A bölcsöde nem az ördögtől való, mivel nem muszáj így a beszoktatást is tudjátok rendesen intézni, nem kapkodva, az ő tempójában haladva.
aug. 9. 08:12
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Én nagyon várom a bölcsit, igaz nekem a gyerek is igényli a társaságot, érzem hogy kevés ingert tudok neki biztosítani már. A kortársai is jobban érdeklik mint én. Biztos hogy rengeteg dolgot fog ott megtanulni, szobatisztaságra is nevelik őket, a beszédén is szerintem lendíteni fog. Én is kapcsolok tévét itthon, és még így sem sikerül nyugiban megfőznöm az ebédet vagy akármit. Azt érzem a jelen helyzet senkinek sem jó. Egy kicsit sincs lelkiismeret furdalásom a bölcsi miatt. A mi bölcsink nagyon jó, a nevelők is kedvesek, rengeteg játék, gyerek közt lesz. És az sem szégyen hogy neked is vannak igényeid. Persze a gyereket teszem előre mindenben én is, de hidd el hogy a bölcsi nem kínzás a gyereknek. Biztos van aki nehezebben szokik be, vagy mondjuk nagyon félős, ott lehet hogy én is rosszabbul érezném magam, de mindenki beszokik idővel és megszereti. Neki is az érdeke a szocializáció. Pláne hogy otthon unatkozás a másik opció.
aug. 9. 08:26
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Annyira sokfélék a gyerekek. Mindkét gyerekemet 2 éves kora után 2-3 hónappal adtam bölcsibe. A nagyobbik nagyon szociális volt, szerette, amint meglátta a pajtásait, le sem voltam... :D A kicsinél viszont talán várnom kellett volna még egy fél évet, mert ő elég szorongós volt még játszótéren is.

Te ismered a gyerekedet. De ugyanakkor ember is vagy, nem csak anya, teljesen oké, hogy a gyerekeken túl vannak saját céljaid, vágyaid, igényeid, ettől nem vagy rossz. És hát a gyerekeket egyre hosszabb "pórázra" kell engedni, nem azzal teszel nekik jót, ha megvéded őket mindentől, hanem ha szépen a koruknak megfelelően önállósodnak és megtanulnak megküzdeni mindenféle olyan szituációval, amire már képesek. Ez a másfél-három éves kor közötti időszak, a dackorszak az első ilyen lépcső, amikor babából kisgyerekek lesznek, rájönnek, hogy ők külön személyiség, nem a te részed. De ez nem csak nekik zűrös, hanem anyaként is nehéz elengedni :)

aug. 9. 08:50
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

A bölcsi nem ördögtől való.

A sötétet nem érte, féltek kint? Mi akkor is kint vagyunk van közvilágítás tud ugyan úgy biciklizni, játszani.

aug. 9. 09:00
 9/9 anonim ***** válasza:

És lenne hely? Sajnos már a születésekor be kell iratni, hogy bejusson.

Amúgy meg ne érezd magad rosszul emiatt. Attól nem leszel jobb anya, hogy otthon ülsz egész nap a gyerekkel, és sík ideg vagy.

Kinek mi a jó, a gyereknek is jobb, ha amikor vele vagy, akkor boldog vagy.

aug. 9. 14:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!