Úgy érzem, hogy rossz anya vagyok, amiért bölcsibe adom a gyereket. Mit tegyek?
Annyira sokfélék a gyerekek. Mindkét gyerekemet 2 éves kora után 2-3 hónappal adtam bölcsibe. A nagyobbik nagyon szociális volt, szerette, amint meglátta a pajtásait, le sem voltam... :D A kicsinél viszont talán várnom kellett volna még egy fél évet, mert ő elég szorongós volt még játszótéren is.
Te ismered a gyerekedet. De ugyanakkor ember is vagy, nem csak anya, teljesen oké, hogy a gyerekeken túl vannak saját céljaid, vágyaid, igényeid, ettől nem vagy rossz. És hát a gyerekeket egyre hosszabb "pórázra" kell engedni, nem azzal teszel nekik jót, ha megvéded őket mindentől, hanem ha szépen a koruknak megfelelően önállósodnak és megtanulnak megküzdeni mindenféle olyan szituációval, amire már képesek. Ez a másfél-három éves kor közötti időszak, a dackorszak az első ilyen lépcső, amikor babából kisgyerekek lesznek, rájönnek, hogy ők külön személyiség, nem a te részed. De ez nem csak nekik zűrös, hanem anyaként is nehéz elengedni :)
A bölcsi nem ördögtől való.
A sötétet nem érte, féltek kint? Mi akkor is kint vagyunk van közvilágítás tud ugyan úgy biciklizni, játszani.
És lenne hely? Sajnos már a születésekor be kell iratni, hogy bejusson.
Amúgy meg ne érezd magad rosszul emiatt. Attól nem leszel jobb anya, hogy otthon ülsz egész nap a gyerekkel, és sík ideg vagy.
Kinek mi a jó, a gyereknek is jobb, ha amikor vele vagy, akkor boldog vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!