Ennyire jellemző a nemiszerv mutogatás?
Minap a barátainkkal arról beszélgettünk, kinek milyen mutogatód sztorija van bölcsiből/oviból, innen jött a kérdés.
7en voltunk és mindannyian tudtunk mit mesélni, kíváncsi vagyok ez tényleg ilyen gyakori e. Ti emlékeztek ilyen kiskori szárnybontogatásra? Szüleitek, óvónők hogy fogadták? Elmagyarázták nektek utána otthon?
Megint valami perverzió?
Te most komolyan arról érdeklődsz mutogatta e valaki magát vagy valaki gyermeke magát??
Kedves 3-as! Nem, nem vagyok perverz, csupán nekem is van ilyen emlékem, a barátaimnak is, sőt van amelyik gyermekével megtörtént mostanában (innen is jött a téma)
Szimplán érdekel, hogy kezelik ezt manapsàg az óvónők és a szülők. semmi perverz nem volt a kérdèsemben..
"Szimplán érdekel, hogy kezelik ezt manapsàg az óvónők és a szülők."
Erre válaszolok, mivel suliban is, oviban is megfordultam mint munkaerő. Pszichológiai tanulmányaimból és gyakorlati tapasztalataimból kiindulva teljesen normális, a pszichoszexuális érés fotnos velejárója, hogy az ovisok kíváncsiak egymás testére, és a sajátjukra is, sőt, hasznos, ha olykor látják egymást pucéran, SPONTÁN. Tehát erőltetni ne mtanácsos, viszont ha a helyzet adja, az értő szakember koordinálja a helyzetet.
Suliban sima ügy, iskolás korú sehol nem mutatkozhat meztelenül, csak a saját nemű wc-ben, és orvos előtt, az iskola területén belül.
Arra érdemes ügyelni oviban, hogy ha kíváncsiskodáson kapunk egy gyermeket, nem szabad megszégyeníteni emiatt, azonban közölni kell vele, kérdezze meg pajtását, hogy megnézheti-e, mije van, milyen a teste. Ha tovább leskelődik, akkor közlöm vele, kérdezd meg tőle, szabad-e, hogy nézzen!
Ha érzékelem, hogy zavarja a pisilő/kakiló gyereket, hogy nézik, akkor rendre utasítom a leskelődőket avval, hogy "nem illik nézned a wc-n, mert zavarja! Egyedül pisil, kakil!".
Amikor csoportos wc-ztetés van a nap során, és tapasztalom, hogy egyes ovisok lesik azt, aki wc-n van (nem minden oviban van paraván, vagy hasonló), akkor az is járható őt, hogy közlöm a gyermekkel, "kérdezd meg őt, legközelebb pisilne-e veled párban, felvátlva a wc-n!". (Akár ellentétes neműek, akár azonosak.)
Az ovisok úgy is azon vannak, hogy kilessék egymást, mert ebben a korszakban a nemi eltérések iránti kíváncsiság erőteljes. Ennél fogva jó, ha tudunk erről beszélni a gyerekekkel, amikor a helyzet adja, és ha tudjuk mi felnőttek kontrollálni a helyzetet.
(Saját emlékről is kérdést írtál ki, alig van erről emlékem, kicsi koromból.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!