Ha van hely, talán van rá esély, hogy felveszik. Amikor a fiam kezdte a bölcsit, akkor kezdett egy kislány is, az anyukája egyedülálló volt és munkanélküli. Akkor keresett munkát, így nem tudott vinni munkáltatói igazolás, mégis felvették a kislányt. Szerintem beszélj az intézmény vezetővel,veszteni nem vesztesz.
2023. júl. 4. 18:55
12/21 anonim válasza:
Tőlem a jelentkezésnél egyik helyre sem kértek munkáltatóit, de lehet csak mert olyan sokkal hamarabb jelentkeztünk (áprilisban jelentkeztünk a szeptemberi kezdésre, majd a második gyerekkel májusban a januárira). Simán felvették őket így is, és munkáltatóit csak a beszoktatásra kellett már vinni, ahogy a védőnői "javaslatot" vagy minek nevezik és az orvosi igazolást is. Budapest 2 különböző kerülete. Lehet, hogy az is hozzájárult, hogy volt éppen hely a bölcsiben, ezt nem tudhatom, de ez alapján én még nem temetném magam egyből. Telefonálj oda a választott bölcsibe, és kérdezd meg, hogy ott mi a helyzet, az is lehet, hogy intézményenként eltér a dolog és csak nekem volt szerencsém.
2023. júl. 4. 20:30
13/21 anonim válasza:
12-es, ti nem jelentkeztetek hamar, mindenhol április-május a jelentkezés és beiratás a következő nevelési évre.
Neked szimpla szerencséd volt. A legtöbb bölcsiben azért kérnek munkáltatóit már jelentkezéskor, mert nincs hely és alapból azokból válogatnak, akiknek fixen megy az anyjuk dolgozni. Nálatok val9színűleg volt hely.
De a kérdező már alapból lekéste a jelentkezést a szeptemberben induló évre. Ha pont ő lakik olyan helyen, hogy legyen hely a bölcsben, talán beveszik így is még, de akkor is ott lesz az a gond, melyik cég nézi el, hogy folyton táppénzen van.
2023. júl. 4. 21:44
14/21 anonim válasza:
#8, nyilván nem a bölcsődei dolgozók tehetnek róla, a rendszerben van a hiba, hogy kevés a férőhely. Nem normális dolog, hogy nem jut hely annak se, aki tényleg rászorul. Erre nincs pénz, pedig a bölcsődei férőhelyek növelése például az abortuszok számát is csökkenti a kutatások szerint, az meg állítólag nagyon fontos a kormánynak.
2023. júl. 4. 21:45
15/21 anonim válasza:
kérj segítséget a családsegítőtől, van olyan opció, hogy ők úgymond "köteleznek" a bölcsire, és ezeket a gyerekeket a bölcsinek fel is kell vennie. Lehet, hogy kell hozzá egy védelembe vételt, de ha ez kell ahhoz, hogy el tudj menni dolgozni, én bevállalnám (meg ha az én területemen laknál, meg is tenném)
2023. júl. 4. 21:56
16/21 anonim válasza:
"de mit szólnátok hozzá, ha készülnétek vissza dolgozni szeptember közepétől a meglévő munkahelyetekre, de a bölcsiből szólnának, hogy bocs, de felvettük egy egyedülálló anya gyerekét"
Azt hogy nagyon helyes, működik még valami kis darabja a szociális hálónak.
2023. júl. 4. 22:49
17/21 anonim válasza:
Tehát a 2-3 gyerekes fix munkával rendelkező anya elől elveszi a helyet az, akinek még nincs munkája. Így legalább egyikőjüknek sem lesz munkája. Valóban működik.
2023. júl. 5. 02:48
18/21 anonim válasza:
17, akárhogy vered, így van az elbírálási sorrend.
Ha a 2 szülősből az anya nem tud visszamenni, még mindig ott az apa keresete.
Ha ő is munkanélküli, akkor viszont őket is előre veszik a listán.
2023. júl. 5. 06:30
19/21 anonim válasza:
"Ha ő is munkanélküli, akkor viszont őket is előre veszik a listán."
Tehát ha sem az anya, sem az apa nem dolgozik, akkor az ő gyereküket is előre veszik a listán a bölcsibe jutáshoz. Érdekes, eddig azt hittem csak a dolgozó szülők gyerekeit veszik fel.
2023. júl. 5. 14:54
20/21 anonim válasza:
Ne állítsatok már valótlant. Az egyedülálló anyukát akkor veszik előre, ha van munkahelye, hogy az ő gyereke tuti mehessen, vagy év közben bevehrtik soron kívül védőnői javaslatra, ha akkor tud anyuka dolgozni.
De azért nem fogják bevenni, mert anyuka munkát keres.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!