Bölcsi vagy ovi: 2,5 évesnek?
Van egy magán óvoda, ahol működik mini csoport, ahová egy éves kortól 3-4 éves korig járhatnak a gyerekek. (Tulajdonképpen bölcsőde)
Kisfiam szeptemberben lesz 2,5 éves. Mit gondoltok, melyik csoportba kezdjen:
Mini csoport 1-3 éves korig
Kiscsoport 2,5 éves kortól
Köszönöm
Ezt neked kell eldönteni? Nálunj az ovónők teszik be megkátásuk szerint.
Egyébként ha rajtam múlna, én a nagyobbakhoz tenném.
Egytől háromig az BÖLCSI, akkor is ha egy ovin belül kap helyet egy ilyen csoport.
3,5-től ovi. Addig semmi.
Előzetesen a bölcsődébe jelentkeztünk, de most elbizonytalanodtam.
Márciusban lesz két éves.
A beszéd nemrég indult be, még nem szobatiszta. Jól eljátszik egyedül és másokkal. Inkább megfigyelő típusú és nagyon békés természete van. Kiegyensúlyozott és nyugodt.
Nálunk az óviban még 6-7 évesek is vannak a kicsikkel a vegyes csoportban. Kötelező foglalkozások vannak, torna, szàmtanszerű, táncolás dalocskàkra, verstanulás, kézműves (olyan feladatokkal aminek a 4 éves lányom közelében sincs). A gyerekek összetett dolgokat játszanak és éretten kommunikálnak egymással, pl élményeket mesélnek, szerepjátékokat játszanak. A mozgásuk és a játszótér is ennek megfelelő, magasabb nehezebb mászókák, háttámla nélküli hinta stb. Önálló öltözködést és szinte önálló mosdóhasználatot várnak el illetve hogy a gyerek fejezze ki magát, gondjait stb.
A kisfiam 2 éves, összetett mondatokban beszél,1-2kmt is futóbringàzik, rollerezik, 2m magas csúszdára egyedül felmegy, lecsúszik, lèpcsőzik szaladva. Önállóan eszik, kezet, fogat mos.
Az óvisok pátyolgatják, szeretik, mint a lányom kisöccsét, így látom, hogy nagyon kicsi hozzájuk. A bölcsiben fakultatív kézműves van, nagyon egyszerű feladatokkal, 2+1 fő 8 gyerekre, udvaron nekik való játékok. A többi gyerek is mind 2 éves a csoportban. 2 hét beszoktatás alapján abszolút ez való a fiamnak, ez a szintű pátyolgatás, vele egykorú gyerekekkel ilyen "tipegőbarátság", csendes békés légkör. Szerintem nem tenne neki jót, ha kétszer ennyi gyerek között ő lenne a legkisebb, legkevesebbet tudó, miközben alig jut rá figyelem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!