Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Szerintetek kötődik az a...

Szerintetek kötődik az a gyermek, aki nem köszön el reggel?

Figyelt kérdés

Kisgyerekem bölcsis beiratásán elhangzott a leendő gondozótól egy mondat, amit nem tudtam hova tenni. XY kisgyerek olyan gyorsan beszokott, reggel köszönni is elfelejtett az anyjának. Bár szerinte ez sem jó, mert kellene kötődni a szülőjéhez.

Én nem is tudom, mit gondoljak. Illetve először arra gondoltam, hogy lehet ilyen hülyeséget mondani. Az ovis gyerekem is beszaladt néha, én szóltam neki, hogy adhatok egy puszit? De nem érzem, hogy ne kötődne.

Igazából az lenne a fő kérdésem, normális, hogy aki gyerekekkel foglalkozik, az ilyesmiket gondol? Másnak is riasztó lenne, vagy én gondolom túl? Esetleg olyan is van, aki egyetért vele?

2022. okt. 12. 09:08
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
49%

Az, hogy oviba, bölcsibe köszönés nélkül berohan egy kisgyermek, az belefér az életkori asjátosságok közé -más szóval nem utal problémára-, az egyik kisgyermekre jellemzőbb, a másikra kevésbé.

Alapvetően és általában az oka egész egyszerűen az impulzivitás, és evvel összefüggésben az önkontrol viszonlyag alacsony mivolta, ennél a korosztyálnál. Az impulzivitás lényege, amikor egy személy hirtelen, (főként külső) ingerek hatására azonnal cselekszik, gondolkodás nélkül (esetleg utólag belegondol).

Például meglátja a bölcsiben a játékokat, pajtásait, és elfelejti a szülőt egy pillanatra, berohan a terembe a látott ingerek hatására örömmel.

Nyilván kötődési problémára se utal ez a fajta viselkedés.

2022. okt. 13. 19:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!