Kisfiam szeptembertől kezdi a bölcsit, néhány jó tanács/tipp (lent kifejtem)?
Hát most én leírom a mi bölcsinket, de nagy segítség nem lesz, mert eltérő
3adag váltásruha, gumicsizma, esőkabát
1 benti, és egy kinti váltás cipő (azon kívül amibe viszed)
Pelus, popsitörlő
Tisztálkodó szerek (fogkefe- fluorid mentes fogkrém (2év fölött, alatta csak fogkefe)
A kedvenc rongyi, plüss
Ágynemű huzat
Havonta 1 csomag zsepi és 1 csomag szalvéta
Én itthon normális ruhát adok rá, bent átöltöztetem és külön rakom a ruhát, délután vissza adom rá
Nálunk a reggelit, tízórait, ebédet, uzsonnát ott csinálják helyben, csak maguknak
Egész jó kajákat szoktak kapni, figyelnek az allergiásokra, nem vagy nagyon minimálisan használnak cukrot, rengeteg nyers zöldség gyümölcs van napközben☺
Bölcsibe dolgoztam.
-Váltó ruha időjárásnak megfelelően.
-Ha pelenkás akkor pelenka, krém, törlőkendő
-Váltócipő bentre, ami fogja a sarkát és tépőzáras az a célszerű, és szellőzzön
- kiskönyv (amiben az oltások is vannak)
- fésű
- egészséges közösségbe mehet igazolás az orvostól
- ha szednek csoportpénzt az ráér később is.
Központilag kapnak zsepit szalvetát azt nem kell vinni.
Ágynemű ott van, azt se kell, törölköző is van ott azt se kell.
7es vagyok
Reggeli és uzsonna nagyjából ugyanaz, tejet szinte minden nap kapnak valami formájában, kakaó, vaníliás tej, karamell, tejes kávé. Sajtokat is elég sokszor. Kenyérrel, kiflivel. Időnként van édes péksütemény pl cukros brios, tejbegríz, gabona golyó. Többnyire felvágott kenyérrel, zöldséggel
Tízórai gyümölcslé, esetleg néha gyümölcs ( amit nem kell vinni, konyhán adják)
Ebéd főzelék főleg, karfiol, répa, gyökér, kukorica, karalábé, paradicsom szósz, finom főzelék
Heti 1*2* hal van köretként, vagy hús, rántott, sült, májpuffancs
Mindig van gyümölcs ami nem mindig idény, ami olcsóbb. Leginkább alma
Ebédre szokott lenni még tészta valamilyen húsos szafttal, vagy rántott hal krumpli pürével, de a krumplis ebéd az olyan kevés hogy azzal nem laknak jól. Olyankor ha van valami rágcsa azt szoktak nekik adni ebédhez.
Folyadék ebédhez víz mindig mert az édes csak eltelíti őket.
És még:) olyan ruhába vidd ami neki kényelmes. Tehát ne farmer és szoknyát se. Ha fiú akkor a kantáros nadrágot hanyagold. :) Harinya se célszerű.
Írj nyugodtan ha valami érdekel még
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!