Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Bölcsis "ballagásra" pénz?

Bölcsis "ballagásra" pénz?

Figyelt kérdés

A keresztlányom bölcsiből ballag, ahova másfél évet járt.

Nekem egyik gyerekem se volt bölcsis, de oviból ballagtak már, nekik a keresztszülők (sógornőmék) adtak mind a kettőnek 15-15e forintot anno.

Most hogy az ő gyereküknek lesz a bölcsis búcsúztatója kellene adnom vagy majd az ovisra csak?

Igazából nem sajnálom, csak nem tudom eldönteni adjak e vagy sem vagy majd ha oviból ballag.

Mi nem tartunk csak szülinapot és karácsonyt, nincsenek a gyerekek elkényeztetve,csak az ilyen nagyobb dolgokra szoktunk adni.

2022. júl. 8. 19:51
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
88%
Utolsó, szerintem itt te nem érted mint mond az előtted válaszoló. Egy bölcsis ballagás nyilvánvalóan nem a gyereknek lesz maradandó emlék.
2022. júl. 8. 22:10
 12/21 anonim ***** válasza:
82%

"Utolsó, szerintem itt te nem érted mint mond az előtted válaszoló. Egy bölcsis ballagás nyilvánvalóan nem a gyereknek lesz maradandó emlék."

Én ezt értem. Pont ezért nem értem miért kellene erre pénzt adni.

2022. júl. 8. 22:18
 13/21 anonim ***** válasza:
84%
#6: A 2000-ben született lányomnak meg nem volt. És akkor mi van? Tényleg hülyeségnek tartom, lassan már a szülőszobáról is ballagnak az újszülöttek.
2022. júl. 8. 22:35
 14/21 anonim ***** válasza:
84%
"Ballag már a vén diák" 😃
2022. júl. 8. 23:12
 15/21 A kérdező kommentje:

Nem tudom egyesek miért tolják ezt ennyire túl, ez egy esemény, egy alkalom. Nem lesz amúgy tartva, csak egy búcsúztató van a bölcsiben a gyerekeknek és a szülőknek és ennyi. Miért ne lehetne tartva? A 3-4 éves gyerek nem hülye, neki is jó ha van egy lezárása a dolognak. Nem tudom láttatok e már 3 év körüli gyereket, de a keresztlányom pl konkretan elmeséli a fél évvel ezelőtti repülős utazáskat, teljesen emlékszik mindenre, a hotelre, a programokra, mindenre. Nekik is van már ami élmény és maradandó. Egy bölcsis búcsúztatón is felfogja, hogy ennek itt vége, jön az ovi.

Akinek a gyereke annyira buta hogy nem érti mi van vagy ilyesmi akkor ott lehet a szülőből eredezik a hiba..

Én mind a ket gyerekem vittem pici koroktúl nyaralni is. Nem az a lényeg hogy emlékszik e rá, de az agy fejlődik az impulzusuktól, alaptermészete meg olyan lesz, amit 0-4 éves kora körül "tanul".

Szánom azt aki egy kisgyerektől sajnál egy élményt .

Amúgy 1987-ban ballagtam bölcsiből... Akkor is volt :)

2022. júl. 9. 08:55
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

"Szánom azt aki egy kisgyerektől sajnál egy élményt ."

Senki nem sajnál tőle semmilyent élményt.

Azt nem értjük miért merül fel egyáltalán, hogy emiatt pénzt kellene adni a szülőknek.

2022. júl. 9. 09:20
 17/21 anonim válasza:
100%
Ha a szülőknek segítség, adjál pénzt, bár úgy tűnik, nincsenek rászorulva. Eszembe jutott, hogy családunk egy kedves barátja, amikor három éves voltam, a népművészeti boltban egy gézruhácskát vett nekem diszkrét, nem túl tolt matyóhimzéssel, ami nagyon-nagyon tetszett akkor is, amikor már rég kinőttem belőle. A ruha ma is öröklődik a családban.
2022. júl. 9. 15:01
 18/21 anonim ***** válasza:
89%

Ha a gyereket ünnepeljük (mondjuk a bölcsit meg az ovit “elvégezni” aztán igazán nagy teljesítmény, de mindegy), akkor miért nem ő kap valamit, aminek örülhet? Mert a pénzzel 3 évesen nem sokat tud kezdeni. Az ő ünnepségén pedig nem a szülőknek kell jótékonysági gyűjtést rendezni meg tulajdonképpen őket megajándékozni. Hiába viszik el őt abból a pénzből valahova vagy vesznek neki valamit, egy ennyire pici gyereknek még nem mond semmit, hogy “ezt most vedd úgy, hogy a Julcsi néniéktől kapod, mert ők adták a rávalót”.

Pénzt szerintem még óvodás ballagásra adni is értelmetlen, legkorábban a 8. osztályosnak látok benne rációt.

2022. júl. 10. 13:15
 19/21 anonim ***** válasza:
13%
Pénz a szülőknek = vesz belőle a gyereknek azt, amit szeretne. Ehhez nem kell agysebésznek lenni
2022. júl. 10. 14:28
 20/21 A kérdező kommentje:

Így van

Mi is így szoktuk, kiválasztja a gyerek mit szeretne..program, játék, ruha, könyv.

Nálunk pl a nagymama kis faluban lakik, ritkán jár el nagyobb városba vásárolni, nem is tudna akármit venni, inkább ad pénzt és mi megvesszük amit szeretne.

Legutóbb a névnapi+szülinapi pénzéből kapott egy biciklit a lányom.

2022. júl. 10. 16:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!