Bölcsis "ballagásra" pénz?
A keresztlányom bölcsiből ballag, ahova másfél évet járt.
Nekem egyik gyerekem se volt bölcsis, de oviból ballagtak már, nekik a keresztszülők (sógornőmék) adtak mind a kettőnek 15-15e forintot anno.
Most hogy az ő gyereküknek lesz a bölcsis búcsúztatója kellene adnom vagy majd az ovisra csak?
Igazából nem sajnálom, csak nem tudom eldönteni adjak e vagy sem vagy majd ha oviból ballag.
Mi nem tartunk csak szülinapot és karácsonyt, nincsenek a gyerekek elkényeztetve,csak az ilyen nagyobb dolgokra szoktunk adni.
"Utolsó, szerintem itt te nem érted mint mond az előtted válaszoló. Egy bölcsis ballagás nyilvánvalóan nem a gyereknek lesz maradandó emlék."
Én ezt értem. Pont ezért nem értem miért kellene erre pénzt adni.
Nem tudom egyesek miért tolják ezt ennyire túl, ez egy esemény, egy alkalom. Nem lesz amúgy tartva, csak egy búcsúztató van a bölcsiben a gyerekeknek és a szülőknek és ennyi. Miért ne lehetne tartva? A 3-4 éves gyerek nem hülye, neki is jó ha van egy lezárása a dolognak. Nem tudom láttatok e már 3 év körüli gyereket, de a keresztlányom pl konkretan elmeséli a fél évvel ezelőtti repülős utazáskat, teljesen emlékszik mindenre, a hotelre, a programokra, mindenre. Nekik is van már ami élmény és maradandó. Egy bölcsis búcsúztatón is felfogja, hogy ennek itt vége, jön az ovi.
Akinek a gyereke annyira buta hogy nem érti mi van vagy ilyesmi akkor ott lehet a szülőből eredezik a hiba..
Én mind a ket gyerekem vittem pici koroktúl nyaralni is. Nem az a lényeg hogy emlékszik e rá, de az agy fejlődik az impulzusuktól, alaptermészete meg olyan lesz, amit 0-4 éves kora körül "tanul".
Szánom azt aki egy kisgyerektől sajnál egy élményt .
Amúgy 1987-ban ballagtam bölcsiből... Akkor is volt :)
"Szánom azt aki egy kisgyerektől sajnál egy élményt ."
Senki nem sajnál tőle semmilyent élményt.
Azt nem értjük miért merül fel egyáltalán, hogy emiatt pénzt kellene adni a szülőknek.
Ha a gyereket ünnepeljük (mondjuk a bölcsit meg az ovit “elvégezni” aztán igazán nagy teljesítmény, de mindegy), akkor miért nem ő kap valamit, aminek örülhet? Mert a pénzzel 3 évesen nem sokat tud kezdeni. Az ő ünnepségén pedig nem a szülőknek kell jótékonysági gyűjtést rendezni meg tulajdonképpen őket megajándékozni. Hiába viszik el őt abból a pénzből valahova vagy vesznek neki valamit, egy ennyire pici gyereknek még nem mond semmit, hogy “ezt most vedd úgy, hogy a Julcsi néniéktől kapod, mert ők adták a rávalót”.
Pénzt szerintem még óvodás ballagásra adni is értelmetlen, legkorábban a 8. osztályosnak látok benne rációt.
Így van
Mi is így szoktuk, kiválasztja a gyerek mit szeretne..program, játék, ruha, könyv.
Nálunk pl a nagymama kis faluban lakik, ritkán jár el nagyobb városba vásárolni, nem is tudna akármit venni, inkább ad pénzt és mi megvesszük amit szeretne.
Legutóbb a névnapi+szülinapi pénzéből kapott egy biciklit a lányom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!