2 éves 2 hónapos nem beszél,ez meddig probléma?
2 évesen ugyanitt tartottunk. 2,5 évesen kezdett kicsit többet mondani, ekkor már 3hónapja bölcsibe járt. Most lesz 3 éves a héten és gyönyörűen többszavas mondatokban beszél, meg nem mondaná senki, hogy fél éve alig mondott 8 szót.
Szóval én nem aggódnék:) Van akinél csak jóval később indul be a beszéd.
4 evesen kell beszelni, 3 evesen altalaban beindul az egynyelvu gyerekeknel.
Nem kell sietettni.
Szerintem ha nagyon aggódsz esetleg egy korai fejlesztőbe felmérésre, vizsgálatra elviheted.
Én is vittem mind a kettő gyereket anno, mert aggódtam. Egyiknél megnyugtattak, hogy nincs gond, a másiknál pedig javasoltak terápiát (korai fejlesztés+tsmt)
A vizsgálat díja kB egy 10e,de legalább hozzáértő gyogyped vizsgál.
Óvodára elvárás, hogy meg tudja értetni magát a gyerek. Addig senki nem fogja sürgetni. Se a bölcsőde, se a védőnő, senki. Az én fiam sem beszélt hamar. Viszont gyors volt később a fejlődése.
Ne aggódj, 3 éves koráig biztosan beindul.
5-ös nem elvárás.
Az én gyerekem nem beszélt kiscsoport elején, ettől még nyugodtan mehetett. És volt a csoportban más is aki nem beszélt, szobatisztaság volt a feltétel.
Köszönöm a válaszokat. Én szívesen elviszem bárhova,ha szükséges, itthon vagyok vele, belefér,csak most megijesztettek,hogy ha elviszem mindenféle sni kódot rányomnak,és ez gondot okozhat beiratkozás,esetleges váltás stb.esetén.
Mert akkor inkább várok 3 éves koráig,hátha beindul.
Korai Fejlesztőben nem kap sni kódot, azt csak a Pedagógiai Szakszolgálatnál adnak, oda pedig nem kötelező elvinni, csak ha a gyógypedagógus úgy tartja jónak.
De ha kap is sni kódot, azt indokkal, csak úgy nem osztogatják.
Ha Budapestiek vagytok akkor a Budai korai fejlesztő központot (11.kerulet) jószívvel ajánlom, nagyon segítőkészek, alaposan vizsgálnak, hozzáértő mindenféle gyógypedagógusok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!