Mi a tapasztalat? (munkáltatói)
Ellenőrizni épp ellenőrizhetik, de ha rendben van a papír, ott a hivatalos pecsét és miegyéb, nem nagyon szokták szerintem felhívni a munkahelyet, hogy ténylegesen ott dolgozik-e a Szabó Gizi.
Mindettől függetlenül a legjobbakat feltételezve bízom benne, hogy nem kamu munkátatóival foglalnád a pofátlanul kevés bölcsődei helyek egyikét olyan anya elől, aki ténylegesen dolgozna és arra rá is szorul.
Amúgy én nem is értem komolyan, hogy a mai helyzetben, mikor várólista van gyakorlatilag mindenhol 1-2 vidéki helytől eltekintve, miért nem veszik ezt komolyan és ellenőrzik rendesen, hogy olyan gyerekek járjanak, ahol a szülők tényleg jogosultak a férőhelyre. Ahol csak lébecolnak a bölcsiben ott oké, de a mi körzetesünkbe még úgyis nehéz bekerülni, ha a terhesség elején jelentkezik az ember...
szúrópróba-szerűen ellenőrizhetik így is, de nem bevett gyakorlat.
Nővérem fia anno egy II. kerületi bölcsibe járt, ahol sokszoros túljelentkezés van/volt mindig is, ott minden egyes új gyerek szüleit ellenőrizték közvetlenül a beszoktatás megkezdése előtti héten.
Köszönöm.
Nem, nekem még nem aktuális.
De egy kedves ismerősömnek megszűnt a munkahelye, nem tud oda visszamenni. Szeretne dolgozni, de azt nyilván akkor tud, ha a gyermeke bölcsiben van. Április a jelentkezés ideje. Ördögi kör. Ilyenkor mit tud tenni az ember? A kerdés elméleti egyébként.
Ellenőrizhetik épp, de nem szokták. Okirat hamisítás amúgy, ha rajonnek, hogy hamis.
1!
A bolcsodenek nem feltétele az, hogy a szülő dolgozzon. Nincs olyan, hogy valaki jogosult a férőhelyes. Olyan van, hogy előnyt élvez. De munkanélküli, gyesen lévő Juli és kozmunkas Jani kisfia épp ugyanúgy előnyt élvez szociális okból, mint felsovezeto Zsuzsi és mérnök Peti kislánya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!