Másnak is ilyen nehéz a beszoktatás?
Igen en megneztem mi folyik bent.
A beszoktatás arrol szol, hogy sírni hagyják egy sarokbqn a gyerekeket mig be nem fejezi.
Vagy olyan hülyék hogy felveszik azaz gondozói testkozelhez szoktatják vigasztalni ami kivitelezhetetlen. Nem adnak neki egy jatekot konyvet macit hogy ahhoz szokjon a gyerek.
En kivettem miutan megríkatták órákra es bebiszitter segitségével szoktattam le arrol hogy anya jelen van. A bebiszitter tudta azt átadni a gyerekemnek hogy attol ha anya nincs jelen ő még biztonságban van szeretik, 1.5 éves volt es amikor a szitterhez mentem a gyerekem nem bőgött hanem cukin gagyogott a szitternek nagy mosolygos szemekkel.
Rs csak ezutan miután tudta már azt a gyerekem hogy anya nelkul nem áll meg a föld, adtam ujra bölcsibe.
(8 hónqposan pedig jatszobolcsibe hordtam hogy szokja a közösséget a rengeteg gyereket. Nalunk qzzal volt a baj az igazi bokcsiben hogy en elmegyek es otthagyom. Ezt megoldotta a szitter)
"Vagy olyan hülyék hogy felveszik azaz gondozói testkozelhez szoktatják vigasztalni ami kivitelezhetetlen"
Ezt ugy ertem hogy erre huszongyerek mellett nincs kapacitas, hogy majd egyesével felveszegetik amelyik sir ergo nem igy kellene vigasztalniuk
Komolyan olyan mintha ezek semmit nem tanultak volna gyermekpszichologiát.
Más gyerekén aki naponta bőgött a legsirosabb volt a csoportban csak megfigyeltem hogy allandoan labdákat nézeget mikozben sir. Odaadtam neki egyet erre csend lett es jatszott. Es a gondozok is csak lestek, hogyhogy nem sír a sírós gyerek es elvan magában.
Állami bölcsiben nálunk 1 gondozóra 6-7gyerek jutott(csoportban átlag 12 gyerek volt 2 gondozóval) Simán ölelgették ,vígasztalták ha olyan volt.
Altatásnál minden gyerköchöz oda bújtak egy kicsit ha igényelte.
A legjobb döntés volt a bölcsi.
Az ovi már tényleg csak belökted azt annyi főleg h covid már volt!csak remélni tudtam h jó lesz neki mert az óvónővel sose találkoztam és nem beszélhettem a covid miatt. Imádja az ovit is!
Szerintem szuper dolog h közösségbe járhatvegy gyerek.
Mennyi idos? Azt nem irod.
Egyebkent normalis, minden gyerek mas. Nekem a kisebb volt ilyen, orditott es nekem is kint kellett ulnom. 3 hét volt mire ugy hagytam ott, hogy csak egy pucit sirdogalt, de utana hallottam, hogy 2 perc mulva mar abbahagyta. Nagyon nehéz. A nagyobbik lányom meg konkrétan adott egy puszit és befutott a csoportba, mintha ő mindig odajárt volna. 3 nap múlva már bent is aludt.
Hát nekem 1,5 évesen már rég tudta a fiam hogy anya nélkül nem áll meg a világ. Lehet a te gyereked se sírt volna annyit ha nem szokatod annyira a szoknyádhoz.
Nálunk 2szer volt kicsi sírás szokatás alattmeg egyszer utána. Azóta semmi baj nincs vele. Nyilván minden gyerek más, de ha nem szokja hogy anya nem mindig van, de visszajön akkor nehezebb neki
Kedves #3,4,5
Nem is értem miért nem bölcsődében dolgozol ilyen emberfeletti tehetséggel, hogy labdát adsz egy gyerek kezébe?!
Te aztán mindenkinél jobban tudhatsz mindent, süt az írásodból az intelligencia és a hatalmas gyermekpszichológia tudás.
Nem gondolod, hogy a szakképzett bölcsődei gondozó jobban tudja, hogy kell beszoktatni?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!