Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Megy bölcsibe a gyereked?

Megy bölcsibe a gyereked?

Figyelt kérdés
Mi a gyakoribb, ha valaki otthon marad a gyerekkel 3 évig, vagy ha megy bölcsibe? Én eddig azt hittem, hogy a legtöbben otthon maradnak, és nekem is ez volt az egyértelmű, de úgy látom hogy minden ismerősöm bölcsibe adja. Nektek mi a tapasztalatotok? Lenézitek azt, aki otthon marad 3 évig?
2021. dec. 19. 17:39
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
93%

14-es vagyok, látom már betaláltak a lepontozók. Ha a sorozatgyártás szó volt a vörös posztó, akkor csak annyit mondanék, hogy ezt a kifejezést egy kedves kolléga használta, ugyanis négy-öt gyereket terveznek, és ők döntöttek úgy hogy kb két éves korkülönbséggel vállalják, mert nem akar dolgozni köztük a felesége. Ja, és utána nem. Lehet tovább lepontozni.

20: ezt sokan nem értik meg. Amúgy pont fogorvosok... Fogszabályoztatok, ezzel kapcsolatos csoportban vagyok benne, és az egyik sztár fogszabályzó fogszakorvosról nemrég derült ki hogy babát vár. Komplikált a terhessége. Szerencsétlen fogorvosnő kezét lábát töri hogy a megfelelő helyettesítő ellátást kapják a páciensek, ennek ellenére láttam hogy a csoportban kisebb balhé alakult ki, és hogy a páciensek egy része konkrétan lepattant, mert ők X doktornő szaktudásáért fizetnek. És még gyerek a kanyarban sincs. Szóval igen, van ilyen meló...

2021. dec. 19. 19:10
 22/30 anonim ***** válasza:
20%

Nem megy.

Mivel nem első gyerek,pontosan tudom mi vár ránk betegségek terén ha közösségbe kerül,úgyhogy pont elég ha oviba megy.

2021. dec. 19. 19:19
 23/30 anonim ***** válasza:
75%

12

Azért ne állítsuk már be úgy mintha ez lenne az általános, vagy a normális. Most épp covid idején igen sokszor kell otthon lenni, mert ha egy gyerek köhög kettőt küldik haza az egész csoportot de "békeidőkben" azért ez nem általános. Akinek hetente beteg a gyereke ott komoly gondok vannak, vagy csak ezzel az ürüggyel marad otthon.

2021. dec. 19. 19:26
 24/30 anonim ***** válasza:
89%
Nekem van baratnom aki tervez masodikat es mivel nar korban van megertem hogy nem megy vissza fel evre vagy par honapra. Minek? Volt kolleganom aki igy tett es ugy neztek ra mint a veres rongyra
2021. dec. 19. 19:46
 25/30 anonim ***** válasza:
83%
Engem sem várt meg a munkám. Iparban, fejlesztésén vagyok tudományos munkatárs. Kb fél évesen én is már tanácsadóként részt vettem a csapatunk munkájában. Igaz, eleinte csak részmunkaidőben, de amikor másfél éves lett a lányom, akkor már főállásban csináltam. Mi a férjemmel felváltva vagyunk szabin /táppénzen. A gyerekeink magánbölcsibe / oviba járnak. Kiegyensúlyozottak, nincs okunk panaszra. Szeretnék majd még egy gyereket de vele sem fogok 3 éves korig itthon maradni, mert egyszerűen nekem több kell.
2021. dec. 19. 20:11
 26/30 anonim ***** válasza:
83%

13 hónaposan kezdte a bölcsit szeptemberben, egyébként elég jól bírta az ősz végi influenzaszezonig, de decemberben konkrétan 3 napot volt, és most már nem is viszem idén. Tény, többségében ilyen taknyolós-köhécselős kis náthákkal küldik haza, egyszer volt igazán indokolt hazaküldeni mert elkapott egy hányós-hasmenős vírust (jól haza is hozta, én szenvedtem egész hétvégén), de az össz-vissz 2 nap alatt lecsengett nála, szóval az nem volt egy nagy truváj. Most gondolom ez a hülye covid miatt zéró tolerancia van.

A munkahelyem jól bírja, tekintve, hogy én ilyenkor itthonról dolgozom. Nem mondom, hogy nem kapok idegösszeomlást amikor év végi hajrá van (SSC-ben dolgozom, az év vége mindig teljes káosz) és mellette a gyerek is arcon pörög itthon, mert tele van energiával, de hát istenem, ez van, megoldom. Technikailag maradhattam volna akár 3 éves koráig itthon vele, mert az apja fizetésével elég jól elvagyunk, de házat akarunk venni jövőre és jól jön az én fizetésem is addigra. Ez az észérv, az érzelmi oldal meg egyszerűen az, hogy akármennyire is imádom a lányom, azért nonstop 0-24/7 vele foglalkozni és semmi mással nekem nagyon megterhelő volt, hiányzott a szellemi leterheltség. Amióta visszatértem dolgozni és ő bölcsis, sokkal több türelmem van hozzá és sokkal minőségibb az az idő, amit ténylegesen együtt töltünk.

Nem nézek le senkit, aki több (vagy akár kevesebb) ideig van otthon a gyerekével, ezt mindenki maga dönti el, hogy számukra hogy ideális. Én egyébként a babatervezés előtt is már úgy gondoltam, hogy nem fogok akarni 3 évig otthon maradni a gyerekkel, ha szükség van rá, ha nem, mert nekem szükségem van a pörgésre és a felnőtt életemre is, és rengeteg elrettentő példát láttam, ahol anyuka besavanyodott mert évekig nem szólt másról az élete, csak a gyerekeiről. Plusz nekem a saját anyám háztartásbeli volt világéletemben, és talán beteges mértékben is, de igyekszem mindent megtenni, hogy én ne kerüljek ilyen helyzetbe és a lányom ne ezt a példát lássa, mert nekem ez már gyerekként is borzasztó negatívum volt, felnőtt fejjel meg aztán főleg.

2021. dec. 19. 20:36
 27/30 A kérdező kommentje:

Köszönöm az értelmes válaszokat!

Persze nekem is hiányzik a munkám, de csak úgy mennék vissza, ha itthonról dolgozhatnék, de sajnos ez nem lehetséges, és mávval kéne 2x1.5 órát utazni minden nap, ami ugye kb minden másnap plusz késéseket is jelent. Anyósra nem szívesen hagyom délután, mert egy idegbeteg állat. Így marad, hogy itthon maradok vele még, de tervben van jövőre, hogy elmegyek fejlesztőnek máshova, ahol van home-office.

Biztos a bölcsit is meg lehet szokni, és ahol muszáj, ott muszáj, de én pl el sem tudom képzelni, hogy ne én legyek ott a lányommal amikor új dolgokat tanul :( pedig tudom, hogy ez lesz :)

2021. dec. 19. 20:52
 28/30 anonim ***** válasza:
Én maradtam volna, úgy is volt, erre pont volt a férjemnek 2-3 szarabb hónapja, egyéni vál. Így mégsem maradtam, sajnos nem mindegy hogy 25 ezer vagy 250 ezer a bevételem
2021. dec. 19. 22:58
 29/30 anonim ***** válasza:

Megy bölcsibe, januárban töltötte a 2t, március 1 kezdte a bölcsit.

Ennek számos oka volt.

Többek közt a pénz is. A férjem kb 350e keres. Ami kb a havi kiadásunk cakkumpakk. Nem akartam 1 évig kiszámolva lenni állandóan, a 25 ezres gyes +12e családi semmi. Nyilván amíg 280 ezres csedet vagy 170 ezres gyedet kaptam a csp. mellé oké volt, de a gyes mellett kb minden hónapunk nullás lett volna. Én nem szeretek kiszámolva élni, szóval visszamentem, mert a kb +400e fizetésem sokat jelent.

Másrészt az én gyerekem iszonyú társasági lény, sose akart otthon lenni, játszótér, játszóház állandóan, de ezt azért nem lehet folyton, így jó opció volt a bölcsi be is vált, mert első naptól kezdve szereti, a beszoktatás is csettintésre ment. Szerintem 2 év után már anya azért uncsi, nem tud állandóan annyi érdekeset biztosítani.

Harmadrészt én sem éreztem már magam jól, covid miatt még kb program se volt annyi, akartam kimozdulni. Nekem 0 segítségem van a férjemen kívül, azért így marhára nem könnyű,hogy még bevásárolni meg mindenhova húzod magaddal, pl még fogorvoshoz, tüdőszűrésre is vittem magammal. Néha jó, hogy ha van ilyesmi és szabin vagyok vagy akármi van felügyelete.

Nálunk is egyre több a bölcsis, max az nem adja , akinek jön a tesó. Nem nézem le aki otthon marad, de csak akkor maradnék ha a férjemnek emiatt nem kellene túlórázni, ugyanúgy megélnénk, és remek lelki állapotban lennék. Nem sok ilyen van.

2021. dec. 19. 23:28
 30/30 anonim ***** válasza:

Ja és azt kihagytam.

Januári gyerek.

Nálunk év közben nem kezdhet ovit.

Bölcsibe nem veszik be 3 felett, de oviba se mehet szeptember előtt. Ha nem lenne bölcsis akkor január-szeptember hova tenném? Akkor ott lennék 9 hónapig 0 ft-ért és a jó munkahelyem is buktam volna?

Elozo vagyok

2021. dec. 19. 23:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!