Mi a gyakoribb, ha valaki otthon marad a gyerekkel 3 évig, vagy ha megy bölcsibe? Én eddig azt hittem, hogy a legtöbben otthon maradnak, és nekem is ez volt az egyértelmű, de úgy látom hogy minden ismerősöm bölcsibe adja. Nektek mi a tapasztalatotok? Lenézitek azt, aki otthon marad 3 évig?
Melyik hivatalos munkahely ilyen? Enyém visszavár a gyerek után,igaz állami intézet, kötelesek visszavárni.
Amúgy nem mindenki tud várni 3 évet, beuthet egy váratlan kiadás ahol apuci pénze már nem elég és bizony vissza kell állni dolgozni.
2021. dec. 19. 18:13
12/30 anonim válasza:
Mondjuk mert feszt beteg. Mi is azt csináljuk.b1 hét bölcsi 2 hét itthon 🙄🙄 Hál istennek a munkahelyem eléggé toleráns ilyen szempontból +nagyszülők tudnak segíteni.
2021. dec. 19. 18:14
13/30 anonim válasza:
Mentek, 21 hónaposan kezdték (októberben), pedig 3 éves korukig jár a gyed. Én dolgozom itthonról május óta, jó koncentrálni, amikor nincsenek itthon.
2021. dec. 19. 18:17
14/30 anonim válasza:
Nem ment, de nagyszülőknél van. Nekem az a tapasztalatom, hogy a többség bölcsivel vagy anélkül de előbb visszamegy dolgozni, nem is feltétlenül anyagi okok miatt. Kivétel ahol "sorozatgyártás" van gyerekekből vagy pedig alapból rühellte az illető a munkahelyét/munkát en block. Szűkebb környezetemben a saját munkámban nincs aki évekig ilotthon lenne, akkor nyugodtan fel is mondhat valaki...
Nem nézem le az otthon maradókat, édesanyám háztartásbeli volt 15 évig, a lehető legjobb dolog ami történt velünk.
2021. dec. 19. 18:22
15/30 anonim válasza:
Külföldön élek, 15 hónapos kora óta bölcsis a kisfiam. Itt 9-12 hónapos kor között kezdik a legtöbben a bölcsit, de elég sokan már 4-5 hónaposan... Én magam 9 hónapos korában mentem vissza dolgozni, utána az apukája volt vele gyesen még fél évet.
Nem írtad, hogy csak Mo.-n elő szülők gyerekei érdekelnek-e, úgyhogy szavaztam én is.
2021. dec. 19. 18:24
16/30 anonim válasza:
Megy bölcsibe tavasszal. Már nagyon várnak vissza dolgozni. Szerették volna ha januárban megyek már de túl korainak tartottam még.
2021. dec. 19. 18:25
17/30 anonim válasza:
Jah és nem nézem le azt, aki otthon marad 3 évig. #16 voltam
2021. dec. 19. 18:26
18/30 anonim válasza:
Én még csak babát várok, márciusban fog születni, de a férjemmel közösen egyelőre azt tervezzük, hogy nem lesz bölcsis, hanem csak ovis. Igenis szeretem a munkámat, sikeres mérnöknek tartom magam, engem is várnak vissza, számíthatok gyerekbarát munkarendre is, ha eljön az ideje a visszamenetelnek, de most jelen helyzetben, mindent, anyagiakat is, figyelembe véve, szeretnénk azt a 3 évet csak magunknak. Ez persze még változhat, addig sok víz lefolyik a Dunán, de egyelőre így gondolkodunk, és nem vagyunk gyerekgyártók sem ahogy feljebb írta valaki, nagyobb korkülönbséggel szeretnénk tesót.
2021. dec. 19. 18:36
19/30 anonim válasza:
Ettol felek en is amit irtal kerdezo en is dilemmazom. De leginkabb a covid miatt ugy hallom hogy orulet van es meginkabb hazakuldik a gyerekeket. Talan mire oviba kerul lazitanak a hazakuldeseken (persze az elejen ugyanugy beteges lesz tudom) nyar vegen lesz 2 eves. Megertem akinek muszaj visszamennie egyebkent. Mi anyagilag megtehetjuk hogy 3 eves koraig itthon legyek vele. Kicsit efele hajlok. Nem tervezek masodik gyereket.
2021. dec. 19. 18:49
20/30 anonim válasza:
Nem nézem le, ez mindenkinek a saját döntése.
Azzal viszont nem teljesen értek egyet, hogy a munka megvár. Én fogorvos vagyok és nem, nem tehetem meg, hogy 3 évet kimaradjak, amit felépítettem pacientúrát szépen el is tűnik, plusz azért nem árt benne lenni a gyakorlatban. Én fél év után már elkezdtem részmunkaidőben dolgozni (ekkor az apja van vele), jövő szeptemberben lesz másfél éves, akkor megy bölcsibe.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!