Mi alapján választják ki azokat, akiket fölvesznek állami bölcsibe?
Nem kérdeztek rá az egy főre jutóra vagy az általános anyagi helyzetre.
Arra igen, hogy rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult-e. De ez a "szegények" közül is csak a nagyon nagyonnak jár. Őket igen, előre veszik.
Nálunk az állami bölcsik nem körzetesek, szemben az ovikkal, így aszerint se rangsorolnak.
A jelentkezési sorrend nagyon számít, de jelentkezési időszak előtt nem fogadják be (nálunk) a kérvényt.
Nálunk 1 állami bölcsi van a 18 ezer fős településen. Itt a munkáltatói számít és a jelentkezési sorrend. A beíratkozási időszak előtt is lehet jelentkezni, így előrébb juthatsz a sorban, álatában 1-1,5 éves várólista van, így sokan már 1 évvel (vagy van olyan ismerősöm aki terhesen) jelentkeznek.
Szerintem minden bölcsiben más szabályok vannak, kérdezz rá az adott bölcsődénél, hogy náluk mi a beíratkozás menete.
Én megkérdeztem, nálunk a körzeti bölcsiben a jelentkezési időszak előtt nem is fogadnak el semmit, csak a kijelölt napokon lehet beadni bármit. Itt a sorrend számít. Egy faluval odébb viszont már nézik a rászorultság mértékét, illetve a munkába visszatérő anyuka kezdésének elősegítését is.
Kérdezz rá, mert nagyon sok lehetőség van.
Nálunk a covid óta online jelentkezés van. Meg volt adva, hogy mikortól meddig lehet beadni. A jelentkezési lap pedig kb. egy héttel előbb került fel.
Egyébként az a legegyszerűbb, ha csatlakozol helyi babás (online) csoportokba és ott minden információt megszerezhetsz.
Pl: Debrecenben van külön Bölcsis, ovis, iskolás beiratkozással kapcsolatos fb csoport és otz minden infó követhető. Nyílt napok, határidők, vélemények
Nálunk a nagy csalásos, az egyedülálló, a rendszeres gy védelmisek vannak elől, előírás.
A védőnők, ovodák összeülnek és átnézik a jelentkezőket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!