Káros ha nem megy bölcsibe?
A településünkön nincs bölcsi, csak 2 faluval arrébb.
Én januártól kezdek dolgozni, kisfiam most novemberben tölti a kettőt.
Káros ha 3 éves koráig(ha esetleg felvennék jövőre oviba akkor majdnem 3 éves koráig) nem jár napi szinten közösségbe?
Dolgozós délelöttökön anyukám vigyázna rá, egyelőre csak 4 órában megyek vissza.
"De ha látni rajta, hogy igényelné a gyerektársaságot, de nem kapja meg, az káros lehet."
Erre nem csak a bölcsi van, persze legkönnyebb oda berakni,aztán oldja meg a gondozó
Én is dolgoztam bölcsiben és semmi pénzért nem.adnám be. Addig vártam a szuléssel, míg tudom, hogy 3 éves koráig otthon maradhatok.
Szerintem a bölcsőde egy szükséges rossz. Akármilyen szuper is, ott 12 gyerek van, semmi figyelem nem jut rájuk, pedig nagy szüksége lenne rá. Mama mellett sokkal jobb helye lesz ,hidd el.
Aki pedig azért adja be,mert "szüksége van a gyerektársaságra", ott anyukának van elege a gyerekből és jobb dolgot is talál magának míg a gyereke a bölcsiben van. Elvihetné programokra, gyerekek közé csak akkor nem shoppingolhatna, barátnőzhetne, járhat a kedve szerint körmöshöz, fodrászhoz, stb...
7-es!
Azért fura neked, mert nagyon egysíkúan gondolkodsz. Nem csak pénzről van szó, nagyon sok olyan szakma, végzettség van, ami mellett nem lehet otthon lenni 3 évig, vagy ha több gyermeket szülsz egymás után, akkor 7-8-at is akár. Képzeld el, ha holnap olyan sebész kése alá kéne befeküdnöd, aki 8 éve csak budipucoláshoz vett fel gumikesztyűt. Hogy egy példát mondjak csak. Ha te megteheted, hogy ne menj vissza mondjuk 2 év után ÉS boldog is vagy ebben a helyzetben, akkor örülj, de nem vagyunk egyformák. Mint ahogy egyébként a gyerekeink sem, vannak gyerekek ugyanis, akiknek kifejezetten jót tesz, ha elmehet bölcsibe.
A mennyiségi együtt töltött időnél pedig sokkal fontosabb, hogy az minőségi legyen. Szép dolog, ha valaki otthon van 3 évig, csak aztán amikor minden is fontosabb végül, mint a gyerek (itt gyakorin állandó versengés megy abból, hogy ki hányszor porszívóz egy nap, meg hány fogásos menüvel várja haza az urát), akkor pont elvész az értelme. Attól, hogy valaki bölcsibe adja a gyerekét, lehet hogy mégis sokkal többet és tartalmasabban foglalkozik vele, mint az, aki otthon van vele, de egész nap főz, mos takarít, nyomkodja a telefonját és addig meg lecsűri a gyereket a Bogyó és Babóca elé, amit órákon át is néz. Én nem vettem észre, hogy ebben a kérdéskörben egy egyetemes igazság lenne.
7es vagyok, köszi #19 hogy megfogalmaztad, igazad van.
(De azért az tény, hogy a többség nem azért adja be, mert pótolhatatlan a szakmájában.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!