Egy 10 éves gyereket hova lenne a legérdemesebb egy hétig adni? A bébiszitterek 3000/óra díja nagyon sokra jönne ki egy hétre.. táborokon gondolkozok még, ezen kívül valami ötlet?
3!
Egy 10 évest nem hagy otthon egész napra értelmes szülő. Kicsi még. Nem véletlenül van a gyáp is 12 éves korig.
Kérdező!
Tábor, abból sokfelé van
6!
Igen, értelmes szülő nem hagy egyedül egy 10 évest. Rosszba kötöttel bele, voltam egyedülálló szülő és úgy is megoldottam. Ekkora gyereket nem lehet egesz napokra egyedül hagyni. Nem azért, mert nem tudja kinyitni a hűtőt, bekapcsolni a mikrót vagy lefoglalni magát. Ha eszedbe se jut, mi lehet az oka, hogy nem lehet egyedül, nincs miről beszelni.
Kérdező: megírhattad volna, melyik település, mert úgy tudtunk volna konkrét programokat is írni.
Az én kisfiam 11 lesz pár nap múlva, hasonló korosztály. Budapestiek vagyunk. Ismerek olyan normális, értelmes, nem gyerekmegőrző jellegű napközis tábort, ahol lehet 1-2 napokat is menni.
Nem írtad a munkakörödet sem: én is egyedül nevelem a kisfiam- de felerészben tudok otthonról is dolgozni. Nyilván nem könnyű, nem egyszerű, de lehet.
Nálam pl tudok úgy is egyezkedni, ha a feladatok engedik, hogy 1 nap szabit két félnapban veszek ki- az én kisfiam megbízható, fél napot tud otthon maradni. Nálunk a péntek rövidített nap- 1-1 ilyen alkalom megoldható, de minden gyerek más.
(Az enyém egyedül közlekedik, a kertvárosban egyedül elmegy edzésre stb).
Illetve össze szoktam fogni barátnővel- 1-2 nap nálunk (ittalvós és akkor 2 gyerekkel nyomom, de már nem csecsemők, még egy fél napos munka is belefér, amíg normálisan társasoznak pl), 1-2 meg nála és amikor egyedül vagyunk, nyomjuk a melót ezerrel.
Az itthonléthez sokat ér az is, hogy pl rákattant az olvasásra- szólni sem lehet hozzá, mert Harry Pottert olvas :)
Nálunk sajnos nem élnek a nagyszülők, de el tudom képzelni, hogy esetleg családon belül összefogni 1-1 napra pl unokatestvérekkel stb. Ez megintcsak nem megy felajánlás és “áldozat” nélkül- de ez van. Nekem volt màr olyan, hogy komplett hètvégékre volt itt nálunk kis haver, hogy vissza tudjam valahogy adni a másik szülőnek a hétközbeni segítséget.
(nyilván, nekem ebben semmi pihenés nincs ilyenkor... de ez van)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!