Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » "Szokás" felhívni kezdés...

"Szokás" felhívni kezdés előtt a bölcsit?

Figyelt kérdés

Bocsi, tudom, hülye kérdés, de első gyerek, sosem volt még ilyen tapasztalatom.

Szóval megkaptam a felvételről szóló határozatot, szuper, szeptemberben kezdhet a pici. Nincs különösebben kérdésem, majd lesz egy szülői elvileg, gondolom akkor minden lényegeset elmondanak.

Illene-e nekem előzőleg felvenni a kapcsolatot a bölcsivezetővel, hogy akkor megbeszéljük pl a beszoktatás kezdetének dátumát, még jóval szeptember előtt? Én úgy gondolnám, hogy az ráér még a szülőin is akár, vagy szeptember előtt 1-2 héttel.

Itt is olvasgattam kérdéseknél, hogy hát szeptemberben kezd a gyerek, és a szülő már kb most puszipajtás a bölcsivezetővel, de most csak azért, hogy bejelentkezzek, hogy csókolom, én vagyok a Mariska anyukája, azért csak nem zavarnám szerencsétlent... De így meg úgy érzem, hogy olyan, mintha nem érdekelne a gyerek közösségbe szoktatása. Túlgondolom? :D

Egyébként sem vagyok nagyon szociális alkat, ha lehet, kerülöm az idegen embereket és főleg a telefonálást idegen emberekkel, de most az elmúlt időszak, amit a korlátozások alatt töltöttünk itthon a gyerekkel, hát az aztán nem segített a dolgon. Szóval bocsi, ha esetlennek érződik az egész, de őszintén fogalmam sincs, mit szoktak ilyenkor csinálni az anyukák.

Köszönöm ha válaszolsz! :D

2021. júl. 5. 10:57
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Kapaszkodjatok meg, 10-ből 7 embernek sürgős. Mikor a lányon kezdett, vérre menő vita és nagy sértődések voltak.
2021. júl. 5. 22:13
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Számold ki, 12 gyerek, 2 hetes beszoktatas, 2 gondozónő az épp 12 hét. Bizony lesz, aki novemberben szokik be.
2021. júl. 5. 22:18
 13/13 anonim ***** válasza:

Szia Kedves Kérdező!

Ne hívd a bölcsit, lehet pont most van a nyári leállás, és lehet bent sincs senki. :)

Amikor lesz a szülői értekezlet, akkor elmond mindent a vezetőnő, azután pedig csoportosítja a gyerekeket a kisgyermeknevelőkhöz. Ott tudni fogod kikkel lesz a gyermeked. Miután vége a szülőinek, elmentek az adott csoportba, ahova járni fogtok. Bemutatkoztok, a k.nevelők elmondanak minden lényeges információt, illetve hogy miket kell beszereznetek kezdés előtt ( kb tisztasági, 2db füzet, fésű..)

Ezután egy naptárba feljegyzik a gondozónők, hogy kinek sürgős a beszoktatás, ki mikor áll munkába.

Nem mindenesetben sürgős mindenkinek, de előfordul, hogy sokan jelentkeznek. Ilyenkor rászoktunk kérdezni ki-mikor kezd. Kiderül sokszor, hogy valaki október közepén, csak Anya “ráakar pihenni” a munka kezdèsre.

Természetesen mi megértjük, viszont aki tényleg sos-be kezd szülô, vagy már dolgozik, csak a nagyszülők segítenek be, itt sürgősebb.

2hét a beszoktatási idő.

Hiába osztjuk fel, mindig összecsúszik, mert sajnos a közösségbe való járás sokszor betegséggel jár.. így ezzel is szàmítani kell.

Előfordul, hogy 2-3 gyermeket is szoktatunk egyszerre, ha nagyon sürgős a szülőknek!

Emiatt ne aggódj!

2021. júl. 7. 09:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!