Bölcsi kezdés anyagi vonzata?
Bölcsibe kell váltócipő, minden hónapban tisztasági csomag (nálunk ez wc papír, papírzsebkendő, szalvéta, szappan, popókrém, popótörlő, pelenka, fogkefe), havonta a gondozási díj és az ebéddíj.
+ az sem teljesen igaz, hogy nem kellenek "új" ruhák, mindig kell legyen mindenből 2-3 váltás, mert átfolyik a pisi, leissza magát ivólével, úgy dönt megfürdik a pocsolyában és hasonlók.
semmibe nem kerül. mármint az erre való felkészülés. az ebéd díját és a gondozási díjat nyilván ki kell majd fizetni, de összességében ez kevesebb mint ha otthon ennétek, (10.000.- a kaja egy hónapra, ez ugye 4 étkezés)
szandálotok lesz ha nem növi ki a nyáron. azt kimosod és tökéletes. váltóruhákat vinni kell, de azokat egyébként is használod, azért nem kell venni egy ruhatárat, a szekrényből tökéletes ha beviszed, úgy is pisisen-kajásan kapod vissza :)
tisztasági csomag meg szintén olyan amit otthon is elhasznál... :)
Teljesen friss az élmény, 2 hét múlva kezdünk, csütörtökön írattam be.
- 2 váltás ruha, gumicsizma, esőkabát, szobacipő
- fogkefe, fogkrém, 4 db pelus/nap, törlőkendő, popsikrém, törölköző
- enyém nem alszik ott, de ha a tiéd igen, akkor ehhez is kellenek cuccok
- ruhás zsák, amibe pakolod a váltórucit.
- havi 500 ft csoportpénz
Gondozási díj: 100 Ft/óra+ 400 Ft /nap az étkezés
Ez időszakos gyermekfelügyelet.
Nem tudom milyen anyagiakra gondolsz, de ha állami bölcsi akkor a kaját fizeted ez egy hónapra kb 7000-8000ft.
Kell benti szandál, bentre is kell pelenka, popsikrém, de szeritnem ezeket amúgy is vesztek otthonra is, meg váltás ruha mindenből többet kérnek, de godnolom ruhátok is van azért. Van aki vitt cipőt hogy az udvaron abba legyen, haza meg másikba viszi, én nem vacakoltam ezzel, amibe ment reggel, azzal volt az udvaron. Télire szoktak kérni egybe overállt, de akinek két részes volt azzal sem volt semmi gond. Nyárra naptejet kérnek, esetleg valami kis bugyit ha van pancsoló, meg törölközőt hozzá. Szóval annyira nem anyagi csőd, az iskolába kérnek majd sokmindent, de már az oviba is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!