Hasznos e a bölcsöde?
Mit gondolnak mások?
Hasznos e a bölcsöde, vagy elég ha oviban kezd?
Szerintem ez teljesen a gyermek érettségétől, személyiségétől függ.
Én annak idején nem terveztem bölcsibe adni, de 2,5 éves korára annyira igényelte a közösséget, a gyerekek társaságát a játszótéren, hogy beirattam és volt 1 év bölcsi. Imádta, gyakorlatilag nem kellett beszoktatni sem, várta minden reggel. Voltak viszont társai, akik reggel ordítottak, hogy anyát akarják, haza akarnak menni stb...Ha ilyen lett volna, biztosan nem erőltettem volna. Persze van, aki az anyagiak miatt adja bölcsibe, azokat a gyerkőcöket sajnálom, mert rájuk van erőltetve egy olyan közösség, amire még nem készültek fel.
Dolgozni nem dolgozom. 😊
Majd a gyes után megyek vissza csak.
Köszi a válaszokat.
A bölcsőde nagyon hasznos, mert így anyuka vissza tud menni dolgozni. Hobbiból, meg "jajdeigényliatársaságot" miatt felesleges, sőt, megkockáztatom, káros.
Az én gyerekem is járt bölcsibe, mert dolgoztam. Azért viszont soha nem adtam volna be, hogy otthon legyen időm a fenekemet vakarni.
Az én gyerekem másfél éves korától fog járni heti pár napot fizetősen, hogy szocializálódjon. Ő imádja a gyerektársaságot.
Szeretnénk még egy babát, 3. Trimeszterben meg nekem is jól fog jönni, ha nem rohanva, kisgyerekfelügyelet mellett kell főzni, takarítani, vagy el tudok menni nyugidtan a vizsgálatokra. Az első teehességem is veszélyeztetett volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!