Mikor lehet legkorábban beadni egy gyermeket bölcsibe?
Úgy emlékszem 20 hét, kb. fél évesen.
Hát a gyereknek mindenképpen jobb otthon szóval nem érdemes, inkább csak végszükség esetén ha mondjuk anya egyedülálló és muszáj visszamennie dolgozni, különben éhenhalnának.
Külföldön megszokott dolog a korábbi bölcsi, de ettől a fél év még elég korai.
Meg Magyarországon alig van bölcsi, városonként ha van egy, ahová ilyen kicsit felvesznek, de időben kell szólni.
2 év fölöttieknek van inkább, de őket sem árt születéskor beíratni, ha államiba akarod vinni.
Sokak szerint 3 év alatt otthon jobb, de gyerek és közösségfüggő is.
Azt gondolnám, Nyugaton, ahol sok gyereket beadnak 3-6 hónaposan, picit alkalmasabbak a bölcsik erre.
Itthon ilyen picit állami bölcdibe szerintem nem jó vinni.
Ettől függetlenül èn nem hiszek a 3 évig otthonban sem. Az én kislányom most lesz egyéves, nagyon nyitott, barátkozó, járunk játszócsoportba, ott kb otthagy és "süvít" a sűrűjébe játszani, néha megnézi megvagyok-e.
Ezért én őszre mindenkèpp beadom, de magán bölcsibe /csanába. Ha várandós leszek addigra, akkor csak heti 2-3 napra.
Ezt nektek kell eldönteni, hogy mi a legjobb a családnak. Van, ahol az otthonlét jobb, van, ahol a korai bölcsi válik be.
A fiam 9 hónaposan kezdte a bölcsit. Nekünk jó volt így.
Attól függ mennyire kell visszamenned dolgozni. Ha nem sürgős, akkor csak 3 évesen, oviba.
Amúgy a legtöbb helyen 6 hós kortól fogadnak csecsemőt, de van ahol csak 1 éves kor fölött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!